dimecres, 8 de maig del 2019

Katy Dunne, campiona del Torneig Internacional de tennis Els Gorchs

La britànica s'imposa en la final a la cap de sèrie número 1, i defensora del títol, Paula Badosa
Xavi Mas

La britànica Katy Dunne, número 299 del rànquing WTA (Women's Tennis Association) es va proclamar campiona de la 8a edició del Torneig Internacional de Les Franqueses de tennis en vèncer en la final a la cap de sèrie número u del torneig Paula Badosa. Dunne es va imposar en dos sets (7-5 i 6-3), a la catalana, número 124 del rànquing WTA, que no va poder reeditar el títol aconseguit la temporada passada en derrotar la russa Margarita Gasparyan en tres sets.
Badosa no va poder imposar mai la seva teòrica superioritat de rànquing davant una Katy Dunne que va saber buscar-li els punts febles. Tot i això, el primer set va ser molt igualat, amb totes dues jugadores mantenint el seu servei i concedint poques opcions de trencament. Amb 6-5 per Dunne, la britànica va disposar de les seves tres primeres pilotes de trencament i va aprofitar la tercera per endur-se el primer set.
Tot just començar el segon set Dunne va tornar a trencar-li el servei a Badosa i es va posar amb 2-0. La gironina va recuperar-li el servei tot seguit però en el següent joc va tornar a cedir-lo. Va ser amb un últim punt polèmic. Badosa va recriminar-li al jutge de cadira que s'havia equivocat, i fins i tot es va encarar amb el públic, que no va entendre la falta de respecte de la jugadora envers l'àrbitre. Dunne no va fallar en el següent, i es va posar 4-1, i a partir d'aquí, buscant sempre el revés de Badosa com a punt feble de la catalana, Dunne va aconseguir aïllar-se de la pressió per aconseguir la victòria final.

La jugadora britànica Katy Dunne en un moment de la final de diumenge. Dunne va guanyar, contra pronòstic, la catalana Paula Badosa (Fotografia: CLUB TENNIS ELS GORCHS)
Dunne va arribar a la final després de vèncer en primera ronda la també britànica Eden Silva (6-3 i 6-4), en segona ronda María Gutiérrez (6-3 i 6-2), als quarts de final la britànica Jodie Anna Burrage (4-6, 7-5 i 6-2) i en semifinals la sèrbia –cap de sèrie número 4– Nina Stojanovic (3-6, 6-2 i 7-5), mentre que Badosa es va plantar a la final després de vèncer la francesa Lucie Wargnier en primera ronda (6-2 i 6-3), la canadenca Gabriela Dabrowski en segona ronda (7-5 i 7-6), la suïssa Susan Bandecchi als quarts de final (6-2, 0-6 i 7-5) i la catalana d'origen moldau Cristina Bucsa –cap de sèrie número 8– (6-4 i 7-5).
Jaume Marquès, president del Club de Tennis Els Gorchs, organitzador del torneig, es va mostrar molt satisfet de l'edició d'enguany i va apuntar possibles canvis de cara a la propera temporada. "Mirarem de canviar de dates i passar-ho a setembre, per adaptar-nos a la temporada de pista dura, i intentarem augmentar-ne la dotació i passar dels 60.000 dòlars als 80.000", va explicar. Un augment que, segons Marquès, dependrà de "trobar nous patrocinadors" i que podria ser un efecte crida per pujar encara més el nivell de les participants.

Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada