diumenge, 18 de febrer del 2018

El Fraikin BM Granollers conquereix Huerta del Rey

Un gol d'Ian Tarrafeta dona la victòria al Granollers a la pista del Valladolid
Eduard Batlles

El BM Granollers va aconseguir aquest dimecres una victòria clau per continuar a la part alta de la classificació. El conjunt vallesà va haver de patir, i de quina manera, per endur-se els dos punts. Un gol d’Ian Tarrafeta a 30 segons del final va donar la victòria al conjunt vallesà en una pista –Huerta del Rey– on l’any passat es va viure un dels pitjors partits de la temporada amb una derrota per 12 gols de diferència. L’Atlético Valladolid havia guanyat els dos últims enfrontaments contra el Granollers i va estar a punt de fer-ho per tercera vegada seguida, però una parcial final de 0 a 3 favorable als de Rama ho va evitar.

L'extrem Fernando Hernández llança des de sis metres davant Marc Guàrdia, sota pals, en el partit d'aquest dimecres a la pista de Huerta del Rey, a Valladolid (Fotografia: ATLÉTICO VALLADOLID)
El Granollers va començar el partit amb bona nota, dominant i posant els primers gols d’avantatge al marcador. El Valladolid, gràcies a una bona defensa i els gols de Víctor Rodríguez, va capgirar l’electrònic abans del minut 10 del partit. A partir d’aleshores, el conjunt entrenat per David Pisonero va dominar l’electrònic. El Granollers va estar erràtic i va perdre massa pilotes, però tot i això mai es va desenganxar del partit, gràcies sobretot a un Adrià Figueras molt entonat, i que va anotar vuit gols durant la primera part.
LA REMUNTADA
Del 30 a 28, es va passar al 30 a 31 final. Márquez, Resina i Tarrafeta van ser els millors en atac en el tram final del partit 
A la sortida dels vestidors, el Granollers va sortir un pèl fred i el Valladolid ho va tornar a aprofitar per marxar de quatre gols. Una altra petita rauxa granollerina, aquesta vegada conduïda per David Resina, encertat en el contracop i els penals, va col·locar l’empat a 24. Guàrdia va tornar a respondre sota els pals amb un 36% d’encert en 40 minuts de joc. Una pilota perduda i una mala decisió ofensiva van permetre als locals tornar a marxar de dos gols al marcador i no va ser fins al tram final que Álex Márquez va empatar el partit a 30. I amb la pressió i els nervis, el Granollers va ser millor. Rama va preparar l’atac perquè Tarrafeta acabés la jugada amb un llançament al centre i el jove central el va anotar.
La victòria deixa el Granollers tercer amb 23 punts, empatat amb l’Ademar de Lleó, que té un partit menys.

Els protagonistes

El post-partit
Tal com està la lliga, cada partit serà clau per ser a dalt. (Antonio Rama)

El tècnic del BM Granollers, Antonio Rama, va donar molt valor a la victòria aconseguida en una pista tan cara com Huerta del Rey. “Tothom que ha jugat aquí sap que guanyar és molt difícil”, va explicar Rama després del partit en declaracions a Ràdio Granollers. La lliga Asobal està molt igualada amb set equips en una forquilla de només quatre punts. “Tal com està la lliga, cada partit serà clau per ser a dalt i no despenjar-nos”, va afegir Rama.
Sobre el partit, el tècnic va assegurar que el Valladolid els va fer mal i els va fer massa gols. “Ens han agafat desequilibrats en alguns moments i quan estàvem bé hem fet errades que ens han impedit posar-nos per davant”, va dir. “Hem tingut problemes per defensar els seus pivots, problemes per defensar els uns contra uns, però ens hem pogut refer, seguir constants i en els moments decisius hem estat per sobre”, va afegir.
“És una de les pistes més complicades de la lliga, sabíem que veníem aquí a patir i hem d’estar molt contents de treure els dos punts”, va destacar també el central Marc Cañellas, també a Ràdio Granollers.
Un dels protagonistes del partit va ser el porter Marc Guàrdia, que va substituir a Bombom Almeida a l’equador de la primera meitat. El porter del planter vallesà va estar encertat i va mantenir el Granollers amb opcions quan el Valladolid més pressionava. En l’últim atac, Diego Camino va provar un llançament de maluc que es va escapar a la dreta de Guàrdia. “He anat amb tot a baix, el llançament anava molt ben creuat i per sort ha anat a fora”, repassava. El Granollers ha rebut uns 31 gols de mitjana en els últims dos partits. “Crec que els equips ens estan estudiant molt bé, saben les nostres mancances i ens saben jugar molt bé, com per exemple el Valladolid”, va destacar. Guàrdia també va assegurar que a l’equip li costa més jugar contra equips menys físics i ràpids, que no contra rivals de molta potència física.

Publicat el 16 de febrer de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)