dimecres, 1 de novembre del 2017

Control total i més gols

L'aleví A del CF Les Franqueses va resoldre amb solvència el primer partit una mica compromès -un servidor esperava més resistència d'un equip que tan sols havia perdut un partit- contra l'Unificació Santa Perpètua. I ho va fer dominant completament el joc i aconseguint una nova golejada que encara podria haver estat més àmplia.

En Fassoun va tenir poca feina i, a excepció del gol, la va resoldre tota amb solvència (Fotografia: ESTHER MAS)
El partit va començar dominat pels nanos del Diego i va acabar de la mateixa manera. Dues ocasions de l'Ibra i del Bruga que van sortir fora van precedir al primer gol; en Fassoun va aturar un xut de falta de l'Adrià i va xutar llarg. El bot de la pilota va superar l'últim defensa del Santa Perpètua i l'Àlex es va trobar tot sol davant el porter Ivan, a qui va superar pel pal curt. Un minut després l'Ibra va xutar massa alt després d'una passada de l'Íker però ja no va perdonar en la següent ocasió que va tenir; combinació perfecta, sortint des del darrere, entre Àlex, Bruga i Ibra, que va acabar aquest últim amb un xut ras i creuat. En Fassoun va aturar dos xuts de l'Unai i en Pol i, en l'últim minut, l'Ibra va aprofitar una bona passada en profunditat d'en Bruga -evitant la falta per part de l'últim defensa- per tornar a marcar de xut creuat.

L'Èric està a punt de tallar una jugada de perill del Santa Perpètua (Fotografia: ESTHER MAS)
Amb el 3-0 al marcador, la cosa podria haver canviat tot just començar el segon quart. Dues faltes de l'Èric i del Pau van donar l'opció al Santa Perpètua de retallar distàncies, però en José -Barroso- va aturar-li el primer xut a en Pol, que després va estavellar el segon a la tanca. En José també va evitar, amb una gran estirada, un perillós xut de l'Unai en un contraatac, que va ser l'última aproximació del Santa Perpètua. Després les arribades van tornar a ser pels nanos d'en Diego, però sense encert.
DOMINI I LLUÏMENT FINAL
L'Ivan va començar el tercer quart evitant una doble ocasió de Les Franqueses a peus de l'Íker, que va provar una vaselina, i de l'Àlex. Una bona jugada entre en Miki, l'Ibra i el José -Cabrera- va sortir fora per poc i, a la següent jugada de perill el José no va perdonar amb un xut potent després d'una centrada enrere de l'Ibra. L'Ivan va poder treure -com va poder- una triple ocasió de gol -José, Àlex i Miki- però no va poder evitar encaixar el 5-0 a peus d'un Àlex que va tornar a guanyar en cursa els defenses visitants.

L'Íker s'escapa per la banda esquerra en una jugada d'atac de la segona part (Fotografia: ESTHER MAS)
A l'últim quart una errada d'en Fassoun en la passada va servir perquè el Santa Perpètua marqués el gol de l'honor gràcies a un xut creuat d'en Nil. La reacció dels nanos del Diego va ser fulminant, marcant un gol immediatament després; en Pau va llançar amb potència una falta que havia rebut ell mateix, a l'Ivan se li va escapar de les mans i l'Àlex no va desaprofitar el regal. El Santa Perpètua va tenir un parell d'ocasions més abans del final però va ser en José qui va tancar el partit amb una bonica xilena dins l'àrea en un servei de banda tret pel Miki. Sens dubte va ser la traca final per a una victòria incontestable.

Gran partit d’un Mollet que venç a la pista del Vic

Els d'Àlex Terés es refan ràpidament de la derrota de dimecres a casa

El Recanvis Gaudí CB Mollet no podia respondre de millor manera a la clara derrota encaixada dimecres, a Plana Lledó, contra l'Igualada. Els jugadors d'Àlex Terés van derrotar el CB Vic-Universitat de Vic (83-89), a domicili, en una pista vigatana plena a vessar –el club vigatà feia la presentació de tots els seus equips.
L'equip molletà va anar gairebé sempre al davant al marcador en un partit que es va caracteritzar més pels atacs que no pas per les defenses. Els de Terés van seguir el guió establert pel tècnic i l'encert en atac els va permetre portar la iniciativa.  El Vic va aconseguir arribar al final del primer quart quatre punts per sota gràcies a un llançament triple i també van aconseguir apropar-se a tan sols un punt dels molletans en l'últim llançament abans del descans.
Dues cistelles –cinc punts– encaixats als darrers instants que no es van repetir en una segona meitat en què els molletans van tornar a obrir escletxa –19-28 al tercer quart–. El Vic es va apropar als últims minuts però sense opcions a guanyar.

Publicat el 30 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Palautordera-Salicru s’endú el derbi palauenc

Jordi Planas, del Sant Esteve, acaba el partit amb 17 gols

El derbi palauenc no va decebre ningú, amb un pavelló ple de gom a gom i una victòria ajustada del Palautodera-Salicru (33-32) que li permet fugir de les últimes posicions.
Els de Marc Lurbe van començar amb força, aprofitant totes les oportunitats que li concedia un Sant Esteve massa erràtic als compassos inicials. Gràcies a això el Palautordera es va arribar a posar amb set gols de marge. A partir del minut 20, però, els de Pep Guirado van assentar el seu joc i, fruit d'això, van començar a recuperar terreny fins a deixar el desavantatge en tres gols al descans.
A la segona meitat el Sant Esteve va continuar retallant distàncies de la mà d'un espectacular Jordi Planas –va marcar 17 gols– que es va carregar l'equip a les espatlles. El Sant Esteve va aconseguir empatar a 31 i a 32. El Palautordera va marcar el 33-32 i el Sant Esteve va reclamar penal en l'última jugada que els àrbitres no van xiular.

El Sant Feliu es precipita al final i, amb la derrota, passa a ser cuer

Ton Falqués

El Club Hoquei Patins Sant Feliu es converteix en cuer de la primera estatal després de caure derrotat aquest dissabte per 4 a 2 a la pista del Mataró. Tot i una evident millora del joc, els codinencs no van ser capaços de sumar els primers punts de la temporada.
El partit va començar de cara pel Sant Feliu amb un matiner gol de Pastor que no va trobar resposta per part del Mataró fins al minut 13 amb l'empat de Cantero. En tornar del descans els codinencs tenien el control del partit però no aconseguien generar perill i a l'equador de la segona part Bartrés va posar al davant els locals amb una bona jugada personal. El gol va ser un cop a la moral d'un Sant Feliu que veia com se li podien escapar uns punts importants. Després d'errar la falta directa que els podia donar l'empat, no va ser fins a tres minuts del final que Hinojal va posar la igualada al marcador.
Però per un equip que no està en dinàmica guanyadora, mantenir aquest resultat se'ls va fer una muntanya i els nervis i la precipitació van fer que el Mataró es tornés a posar al davant amb un gol de Montero, tot just 50 segons després. Amb el Sant Feliu amb cinc jugadors de pista i abocat a l'atac, Montero va fer el 4 a 2 final a porteria buida.
La setmana que ve el Sant Feliu rebrà el Taradell amb la urgència de sumar els primers punts de la temporada.

El CHP Bigues guanya a Madrid

L'equip ha jugat dos partits aquest cap de setmana amb una derrota i una victòria

Les noies del CHP Bigues i Riells han fet una marató d'hoquei aquest cap de setmana a Madrid. Diumenge aconseguien una victòria ajustada davant el CP Alcorcón. L'equip va sortir a la pista molt fort, i abans d'acabar la primera part, se situaven ja amb un avantatge de 1-5. Tot i que semblava una gran diferència, les noies de l'Alcorcón van lluitar per la victòria i en els cinc últims minuts de la primera part, les de Bigues van haver d'encaixar dos gols, i van marxar a la mitja part amb un 3-5. A la segona part, l'Alcorcón va reforçar la seva defensa. Els dos equips van tenir oportunitats. Les del Bigues van fer uns quants pals, però no van aconseguir cap altre gol. En canvi, sí que van rebre el quart de les de l'Alcorcón, que reduïa encara més la distància i tensionava els últims 10 minuts de joc. Les noies del Bigues van tancar llavors la defensa per mantenir el gol que els donava la victòria.
Aquesta victòria va deixar un bon record del viatge a Madrid, ja que en el partit de dissabte contra Las Rozas, les noies de Bigues i Riells van perdre per 3-1. L'equip es va trobar amb una pista que relliscava molt, i això les va fer estar incòmodes. Van encaixar dos gols a la primera part, i tot i dominar a la segona, no van aconseguir la victòria.