dijous, 22 de setembre del 2016

Al KH7 li falta creure-s'ho

Les de José Luis Villanueva planten cara al potent Rocasa però perden per petits detalls

Xavi Mas

Al KH-7 BM Granollers li va faltar creure-s'ho; va tenir opcions de lluitar de tu a tu amb el potent Rocasa Gran Canaria però li van faltar petits detalls per poder aconseguir-ho. La gran actuació de la portera visitant, la internacional Sílvia Navarro, també va ser determinant per la victòria de l'equip canari.
El partit va començar equilibrat, amb pocs gols –2 a 3 al minut deu– i moltes imprecisions; el Rocasa sempre va anar per davant, tot i que, amb empat a 2, Hatou va tenir un penal per posar les granollerines per davant però el va estavellar al pal. De mica en mica el Rocasa va anar ampliant el marge fins arribar a un màxim avantatge de quatre gols a la primera part (6-10), però abans del descans les de José Luis Villanueva van reaccionar i van reduir el desavantatge fins a la mínima expressió: 11-12.

Judith Vizuete va tornar a tirar de galons, sobretot a la segona part (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A les granollerines els va faltar decisió en el tir exterior, sobretot a la segona part. Una segona meitat que va començar amb un parcial de 0-4 en poc més de quatre minuts que semblava decidir el signe del partit. Villanueva va demanar temps mort després de l'11-15 i el Rocasa va arribar fins a un màxim avantatge de cinc gols (11-16), però les granollerines no es van rendir.
Judith Vizuete, molt apagada durant els primers vint minuts, va començar a ser decisiva al final de la primera part i durant la segona part, però potser li va faltar que l'equip l'acompanyés una mica més. El KH-7 va començar a retallar les distàncies i no les va retallar del tot, primer per falta de claredat en algunes accions, i segon per l'actuació de Navarro –14 aturades a la segona part, tres d'elles en llançaments de penal–. Les de Villanueva van perdonar l'empat a 21 i van acabar perdent 20-22.

Les protagonistes del partit

Publicat el 19 de setembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin atropella el Benidorm

Els de Carlos Viver sumen dos punts més després d'un partit molt complet

Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers va aconseguir una treballada victòria al Palau d'Esports l'Illa de Benidorm. El conjunt de Carlos Viver va atropellar sense miraments un Benidorm que encara no ha aconseguit cap punt en els tres primers partits de la temporada. El 16 a 28 final reflecteix sobretot la bona defensa del Granollers, amb un protagonista clar: Pol Sastre, que va fer 17 aturades, amb un 51% d'efectivitat i amb dos penals aturats. En la parcel·la ofensiva el joc va ser molt més fluid que en els dos primers partits. Tothom va brillar, en especial Silva amb 7 dianes. El Granollers va dominar, pràcticament, els 60 minuts de joc. 
En els primers atacs Marc Cañellas va desembussar la defensa del Benidorm, ben plantada en els primers compassos del partit. Els tercers defensius, Ferrer i Marc Garcia, van apuntalar la defensa vallesana, que va treballar a l'uníson amb Pol Sastre, que es va començar a entonar. Amb atacs ben treballats, sobretot amb els encreuaments al centre de la primera línia i el llançament des dels nou metres, el Granollers va aconseguir el màxim avantatge de la primera meitat (sis gols). El Benidorm, principalment amb Sáez al contraatac, va deixar els sis gols d'avantatge en només dos. El conjunt local va tenir cinc minuts de domini, coincidint amb les dues exclusions (molt seguides) de Marc Garcia i una altra en l'últim minut de joc de Jorge Silva. Unes superioritats que el Benidorm no va acabar d'aprofitar. En l'últim segon de la primera part, Mamadou Gassama es va encarregar de deixar el 10 a 13 al descans.
Danil Chernov intenta aturar al jugador del Fraikin Jorge Silva (Fotografia: PLÁCIDO GUTIÉRREZ CASANOVA)
A la represa, el Granollers va prémer l'accelerador, va clavar un cop de puny sobre la taula i es va escapar. Allà es va acabar el partit. Primer va marxar de cinc gols, després de vuit i fins a la màxima diferència de dotze. En defensa, Arnau Garcia i Ferrer guiaven la defensa i Pol Sastre va continuar amb el recital d'aturades que van desesperar el tècnic local, Fernando Latorre. En atac, van ser uns bons minuts per veure Loncar, encara una mica verd en defensa però que va demostrar el bon llançament des dels nou metres. El Benidorm va fer algun canvi defensiu per aixecar un partit que era insalvable. Va intentar una defensa individual a mitja pista que el Granollers va saber atacar sense gaires dificultats. En els últims 10 minuts, el Fraikin Granollers va passejar-se per la pista blava de l'Illa de Benidorm.    
Els 16 gols encaixats són la millor xifra en defensa de l'equip granollerí d'aquesta temporada i de la passada. Per contra, és la pitjor anotació del Benidorm des que està a la lliga Asobal. Ara, però, cal deixar el fulletó de les estadístiques i centrar els esforços en el Valladolid. Els de Carlos Viver rebran dimecres a partir de 2/4 de 9 del vespre l'equip castellà amb la possibilitat d'encadenar tres victòries seguides. A la classificació, de moment, el Granollers se situa en la cinquena posició amb el balanç de dues victòries i una derrota. El Valladolid, en canvi, suma una victòria i dues derrotes.

Els protagonistes

El post-partit
Les 17 aturades també són mèrit de la defensa. (Pol Sastre)

Un dels herois del partit va ser Pol Sastre. El porter granollerí estava molt content de la seva actuació. Una de les claus per entendre el bon partit de Sastre va ser la defensa. "És molt fàcil posar-se darrere la defensa, perquè fa tot el treball previ", explicava. "Les 17 parades, doncs, són també mèrit seu", afegia. El porter, que va jugar tot el partit, admetia que l'equip venia a Benidorm molt mentalitzat que seria un partit complicat. El fet que el conjunt alacantí encara no hagi guanyat, els feia més perillosos. "Hem estat molt ficats, dins el partit i no els hem donat cap tipus d'opció. Dimecres contra el Valladolid ens costarà moltíssim i el partit es decidirà per petits detalls".

El porter Pol Sastre va ser el gran protagonista del partit (Fotografia: PLÁCIDO GUTIÉRREZ CASANOVA)
Per la seva banda, el tècnic de l'equip vallesà, Carlos Viver, estava molt satisfet de la victòria, ja no tant per la diferència en el marcador, sinó pel joc de l'equip en atac i en defensa. "Des de la banqueta hem gaudit molt, perquè veies que estàvem dominant totes les situacions del joc", afirmava Viver. "L'equip necessitava una victòria així perquè reflecteix el que hem treballat durant la pretemporada". Ara bé, és un partit més i una victòria més. Dimecres, és el torn del Recoletas Atlético Valladolid, al Palau d'Esports. "Tenen molts jugadors de la temporada passada, amb una primera línia molt completa amb Camino, Río i Dani Dujshebaev", repassava un Viver que al final del partit va voler felicitar Sastre. "Es mereixia un partit com aquest".

Publicat el 19 de setembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)