divendres, 4 d’octubre del 2019

El Llerona lluita fins al final però suma la segona derrota

Les d'Aarón Pérez fan un partit de menys a més però sense premi

El Llerona va sumar la segona derrota de la temporada en perdre a casa contra un rival amb més experiència a la categoria, el Fontsanta-Fatjó. L'equip d'Aarón Pérez va encaixar un gol als 20 minuts de joc i un altre, a les acaballes del partit, quan encara mantenia esperances de fer l'empat.
Al Llerona li va mancar un xic d'intensitat defensiva a la primera part i, malgrat que pel joc el partit estava competit, les arribades més clares eren per l'equip visitant, que es va avançar amb un gol al minut 19.

La jugadora del Llerona Hilaria Salas, en una acció d'atac del partit d'aquest diumenge (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Als últims minuts de la primera meitat i durant bona part de la segona, la sensació de perill va ser més pel Llerona, que va generar centrades i xuts llunyans sense trobar porteria. El cansament i els canvis van desestructurar una mica l'equip, que va continuar buscant l'empat però que es va trobar amb el 0-2.

Publicat el 30 de setembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí Mollet s’estrena a casa amb victòria

La millora en atac, clau en el triomf dels de Josep Maria Marsà

El Recanvis Gaudí CB Mollet va millorar els seus percentatges ofensius respecte als de la primera jornada i va aconseguir la victòria en l'estrena davant el seu públic. Els de Josep Maria Marsà, que van dominar de principi a fi, van derrotar el CB Cornellà per 88 a 78 en un partit en què els àrbitres van voler ser protagonistes.
Un triple de Bernat Álvarez va donar el primer avantatge als molletans (9-6), avantatge que ja no van perdre. Els de Marsà van arribar a un màxim avantatge de 7 punts al primer quart (17-10) i a un de 20 just en arribar al descans (50-30), amb un segon quart excel·lent en l'aspecte defensiu, amb molta intensitat i intimidació dels pivots –cinc taps.
El començament del tercer quart va ser erràtic i va ser quan els àrbitres van començar a demostrar disparitat de criteri. Tot i això, el Mollet va arribar a una màxima diferència de 23 punts (53-30) que el Cornellà va intentar retallar al final sense èxit.

El Ripotrans Lliçà presenta les seves credencials

Els de Romà Cutrina dominen el partit amb molta solvència

El Ripotrans Lliçà d'Amunt, malgrat que encara compta amb un parell de baixes, va donar un autèntic recital de joc davant el Círcol Cotonifici Badalona, a qui va desarmar de mica en mica. Només el relaxament dels últims minuts va fer que el resultat no fos d'escàndol (70-55), ja que els de Romà Cutrina van arribar a guanyar per 31 punts de diferència (69-38).
El 0-2 inicial va ser l'únic avantatge de què van disposar els badalonins. Després, la direcció de joc de Marc Rabaseda i el poder de Ramon Espuña sota els taulers, intimidant –va posar cinc taps–, rebotejant i encistellant– van permetre obrir ràpidament forat al marcador amb un parcial de 15-4 als primers cinc minuts.

Ramon Espuña lluita per un rebot empès pel jugador del Círcol Gaby Sarasola (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Tot i que abans del descans va arribar a guanyar de 15 punts, els badalonins van fer l'últim acte de fe per arribar-hi 10 punts per sota. La bona defensa dels de Cutrina al tercer quart –només van concedir vuit punts– i un parcial demolidor de 16-2 de sortida, al darrer quart, van acabar de trencar un partit que donava la primera victòria a un Lliçà d'Amunt que presenta les seves credencials per tornar a optar a l'ascens.