dimecres, 5 de novembre del 2014

Diari de bord (1a part)

Fotografia: XAVI MAS
Avui el Fraikin BM Granollers ha posat rumb a Zamora per començar el camí de l'edició d'enguany de la Copa del Rei.
Ben d'hora, ben d'hora, un autocar esperava jugadors, tècnics i premsa -en Pol Estopiñan de Ràdio Granollers i un servidor- per dur-los a la T2 de l'aeroport del Prat (prèvia aturada a Llars Mundet per recollir els barcelonins Marc Garcia i Adrià Figueras).
Un vol de Ryanair ha conduït l'expedició fins a l'aeroport de Valladolid, on un altre autocar esperava per fer el trasllat fins a l'Hotel Casa Aurelia, als afores de Zamora, primera aturada del viatge.
Fotografia: XAVI MAS
En Jordi Boixaderas -delegat de l'equip des de 1996, l'home que ho sap tot del club i que ho té tot sota control-, tenia ben planificat els horaris del viatge:
A les 14h: dinar (déu n'hi do com mengen aquests ganàpies!!)
Fotografia: POL ESTOPIÑAN
De 14:45h a 17:15h: migdiada (alguns, com els brasilers Guilherme Valadâo i Jose Guilherme de Toledo, encara amb jet lag després de tornar del Brasil de jugar amb la seva selecció, la necessiten més que altres)
De 17:30h a 18h: passeig per la vora del Duero (fa un bon dia de sol i fred i després de la migdiada cal estirar la musculatura)
De 18h a 18:30h: sessió de vídeo (cal estudiar al rival abans d'enfrontar-s'hi)
De 18:30h a 19h: berenar
A les 19h: trasllat al pavelló
A les 19:20h arribada al Polideportivo Ángel Nieto
Fotografia: XAVI MAS
I a les 21h, inici del partit de vuitens de final: MMT Seguros Zamora-Fraikin BM Granollers

Fotografia: XAVI MAS
Molta sort!!


Pressió (i2)

Si fa uns dies us parlava de la pressió a la qual està sotmès l'Esport Club Granollers, avui toca parlar de la que també ha de suportar el nou projecte de Carlos Viver al capdavant del Fraikin BM Granollers. La temporada passada va ser històrica -feia molts anys que, en conjunt, l'equip no aconseguia tants bons resultats- i el llistó deixat per Toni Garcia va quedar molt alt.
El canvi en la direcció de l'equip, la pèrdua de jugadors de referència com eren Rodrigo Salinas o Matías Schulz i la del gran capità Raül Campos -retirat de la pràctica activa després de passar els últims 13 anys a la disciplina del club- feien pensar en una temporada de transició i d'adaptació als canvis en una Lliga Asobal que, tret del FC Barcelona -molt per damunt de la resta d'equips-, cada vegada està més igualada.
De moment però, els fets, i en conseqüència el treball de tot l'equip, han desmentit aquesta tesi. Si fem la comparativa entre la passada temporada i aquesta, després de les vuit primeres jornades, els de Toni Garcia eren segons a la lliga amb 12 punts -sis victòries, dues derrotes, 210 gols marcats i 200 d'encaixats- mentre que enguany l'equip repeteix segon lloc però ara amb 15 punts -set victòries, un empat, 219 gols marcats i només 181 d'encaixats.
Avui, l'equip de Viver té un nou repte al davant: intentar repetir el bon paper realitzat la temporada passada a la Copa del Rei -l'equip de Toni Garcia va arribar a la final on va perdre amb el Barça-. I l'inici no serà senzill -com tampoc ho va ser la temporada passada a la pista d'un Divisió d'Honor Plata com era el Teucro de Pontevedra, on els de Garcia van guanyar per la mínima (22-23)-. El MMT Seguros Zamora ha arribat amb força a la Lliga Asobal -hi debuta aquesta temporada- i durant les primeres jornades en va ser l'equip revelació. A més, ja ha superat una ronda de la Copa del Rei després d'eliminar el BM la Roca (25-31) el passat 22 d'octubre i el fet de jugar a casa, en una eliminatòria a partit únic, deixa el resultat molt obert.
Veurem de què és capaç aquest nou Fraikin.