dijous, 5 d’octubre del 2017

Estrena amarga del Mollet B a la nova categoria

L'estrena del Recanvis Gaudí CB Mollet B a Copa Catalunya va resultar un xic amarga. L'equip d'Àlex Coma va començar amb força però es va diluir molt ràpid davant un Esparreguera que a la mitja part ja havia mig sentenciat el partit. Els molletans van anar per davant durant els primers minuts però l'Esparreguera va empatar al final del primer quart i va decantar el partit al seu favor amb una defensa que el Mollet no va saber atacar –una cistella en joc en tot el segon quart.

Publicat el 2 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Debut històric del Lliçà d’Amunt, que venç el Martinenc

El partit entre el Maristes Ademar i el Granollers, suspès per motius de seguretat

El Lliçà d'Amunt va viure una jornada històrica dissabte a la tarda. L'equip que entrena Romà Cutrina va debutar a la Copa Catalunya i ho va fer en un pavelló municipal ple a vessar i amb una victòria davant el FC Martinenc, un dels equips més potents del grup. Els de Cutrina van dominar des d'un bon començament i es van acabar imposant per nou punts de diferència, 64-55.
La clau de la victòria lliçanenca s'ha de buscar en l'extraordinari treball defensiu; els de Cutrina van fer una defensa molt intensa, sobretot focalitzada sobre Borja Pascual i Aitor Pérez –els jugadors més experimentats del Martinenc–. Aquesta bona defensa, asfixiant durant algunes fases del partit, va permetre el Lliçà anar sempre per davant al marcador. No van ser grans avantatges –la diferència va oscil·lar sempre entre els quatre i els deu punts– però la sensació era que el Lliçà tenia controlat el ritme del partit.

El lliçanenc Zoran Frzop lluita per un rebot amb tres jugadors del Martinenc (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
L'entrada de l'últim fitxatge del Lliçà, Andrew Robert McCarthy, va permetre veure jugades molt espectaculars, intimidant sota cistella i donant equilibri i consistència al joc defensiu dels de Cutrina, que van tenir el debut somiat.
EL PARTIT DEL GRANOLLERS, SUSPÈS
La Federació Catalana de Basquetbol, seguint les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport per la situació excepcional que es va viure a Catalunya aquest diumenge, va decidir suspendre tots els partits que s'havien de jugar a partir de les 2 de la tarda, entre els quals hi havia el que havia d'enfrontar el CB Granollers a la pista del Maristes Ademar de Badalona.

Victòria de mèrit del BM La Roca a la pista del Sarrià

Els d'Héctor del Pino capgiren el marcador gràcies a un parcial de 0-6

El BM La Roca va aconseguir una important i treballada victòria a la pista de l'Augi UE Sarrià en un partit intens i de domini altern en què els d'Héctor del Pino van estar més seriosos que en partits anteriors.

Els roquerols Jordi Puig i Lluís Montserrat intenten bloquejar el llançament d'un jugador del Sarrià (Fotografia: JORDI RISPAU)
La primera part va ser de domini gironí, més pels errors del BM La Roca en atac que no pas per mèrits propis. Pèrdues de pilota i errors en el llançament van permetre al Sarrià arribar al descans amb dos gols d'avantatge. A la segona part els roquerols van jugar amb més paciència i l'aportació de Miquel sota els pals, acompanyat del bon treball defensiu, va permetre als roquerols capgirar el resultat amb un parcial de 0-6 –del 22-20 al 22-26– i aguantar al davant fins al final malgrat els intents locals.

El Fraikin tira d’ofici per sumar els dos punts

Els de Rama cometen menys errades al final per aconseguir la victòria a Pontevedra
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers va aconseguir millorar el rendiment en el partit d'aquest dissabte a la pista del Teucro de Pontevedra i va aconseguir una victòria de molt mèrit per 26 a 27. Figueras amb set gols, Bernatonis amb cinc, la majoria d'ells a l'inici del partit, i Resina amb quatre van destacar en atac. Bombóm, amb 11 aturades, va ser clau en molts moments per evitar que el Teucro s'acostés en el marcador. En el tram final del partit i després de recuperar un desavantatge de tres gols, el Granollers va fer un parcial de 0 a 6 que va ser decisiu. Resina va anotar el contraatac final i Balázquez va fallar l'últim llançament a cinc segons del final.
El lateral Bernatonis va agafar la responsabilitat anotadora en els primers minuts de joc. Amb dos gols seus el Granollers es posava per davant en els primers instants. La baixa de Marc Cañellas complicava la direcció de joc dels vallesans, però el jove Ian Tarrafeta va agafar la batuta per fer jugar l'equip. El central, juntament amb Bernatonis i Silva, van ser els encarregats d'abastir de pilotes Figueras, que només va fallar un llançament en tot el partit.

Marc Garcia intenta aturar Borja Méndez en una acció del partit. El jugador del Fraikin va marcar dos gols (Fotografia: GUSTAVO SANTOS / EL FARO DE VIGO)
FIGUERAS, AMB SET GOLS, I BERNATONIS, AMB CINC, VAN SER ELS MÀXIMS GOLEJADORS DE L'EQUIP

El pivot del Fraikin es va desempallegar de la dura defensa de Rial i Quintas per rebre amb relativa comoditat a la línia de sis metres. El Teucro va tenir moments de joc de molt nivell, amb pilotes que arribaven fàcil a l'extrem i amb un Balázquez que va anotar sis gols amb un bon repertori de llançaments, de maluc, en salt o fins i tot des del lateral dret fent circulacions molt llargues. Els bons moments de l'equip gallec van coincidir amb les rotacions del Fraikin.
A l'inici de la segona meitat, el Granollers va començar amb un home menys per l'exclusió de Silva. El Teucro va aconseguir empatar a 15 i donar la volta al marcador. Amb el 23 a 20 van arribar els moments més crítics del Granollers, que no es volia permetre una tercera derrota seguida. Gràcies als contracops i a la bona defensa liderada per Álvaro Ferrer i Marc García, el conjunt de Rama va marcar un parcial de 0 a 6. Tot i això, el Teucro no va deixar de lluitar. Amb el 25 a 26, Resina va tallar una pilota i va anotar un gol de contraatac per matar el partit. Un penal va posar el 26 a 27 final, tot i això, els àrbitres van xiular un passiu molt just al Granollers i Balázquez va tenir pilota per empatar, però el seu llançament de maluc va sortir fora.
Amb la victòria el Fraikin ja suma quatre punts després de quatre jornades i es col·loca vuitè. El proper partit serà divendres a casa contra l'altre equip gallec de la categoria, el Cangas.

El post-partit

Ens falta una mica de fons d'armari. (Antonio Rama)
El tècnic diu que l'equip no estava nerviós

L'entrenador del Fraikin BM Granollers, Antonio Rama, explicava després del partit que l'equip havia anat a Galícia molt conscient del que era capaç el Teucro. "Sabíem que seria una pista molt difícil i davant d'un equip amb molt bon un contra un i amb jugadors perillosos", explicava després del partit a Ràdio Granollers. Rama va admetre que no estaven nerviosos per aconseguir la victòria. "Quan estàs jugant no penses que pot ser la tercera derrota seguida", destaca. "Falta varietat en els jugadors, tenim un Vukas –Rakocija– que encara està començant, l'Álex –Márquez– surt ara d'una lesió, hem jugat 60 minuts amb l'Ian –Tarrafeta– ens falta una mica de fons d'armari i has de pensar molt en els canvis atac i defensa per no cansar jugadors, dosificar-los", explica.

Rama celebra una acció del seu equip, en un partit anterior (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
FIGUERAS: "SABÍEM QUE VENÍEM A PATIR, HEM PATIT I EL MÉS IMPORTANT ÉS QUE HEM TRET ELS PUNTS"
Per la seva banda, Figueras va destacar la dificultat del rival. "Se'ns dona malament defensar els seus jugadors. Sabíem que veníem a patir, hem patit i el més important és que hem tret els dos punts", comentava el pivot, que va estar gairebé tota la segona part a la banqueta. "És evident que quan un perd dos partits seguits, l'equip té ganes de guanyar i fer un bon partit i és el que hem fet", afegia. "Quan hi ha hagut un moment crític, la gent no ha abaixat els braços, hem estat concentrats en defensa i hem pogut capgirar el marcador", comentava Álvaro Cabanas, que va ser vital també des de la línia de set metres, amb tres gols aconseguits.

Renoi, quin partit!!

Quan arriba el primer partit de lliga ja se sap que hi ha nervis, desconeixement del rival, i una lleugera manca de compenetració tot i els partits amistosos de pretemporada. I això fa que els partits no siguin tal i com un s'espera. Però el que es va poder veure diumenge al municipal de Corró d'Avall, entre l'aleví del CF les Franqueses i el de l'Olímpic la Garriga va superar totes les expectatives...
Quin partit!! 19 gols en un partit completament boig i que finalment va caure del cantó de les Franqueses.
L'equip que entrena en Diego, que tan bons partits havia fet durant la pretemporada, va començar el partit cometent nombroses errades defensives i en la construcció del joc i això ho van aprofitar els nois de l'Olímpic per posar-se ràpidament per davant; en Gerard va aprofitar dues d'aquestes badades defensives per fer el 0-1 i el 0-2 en només dos minuts. Però igual que les errades condemnaven l'equip a anar a remolc, les recuperacions de pilota van permetre retallar, igualar i capgirar el marcador amb tres gols seguits de l'Ibrahim -Ibra pels amics-, el segon dels quals una mica per sorpresa perquè va ser una centrada que es va anar tancant fins entrar directament a la porteria defensada pel Noah. Aquesta remuntada local va tenir rèplica poc abans del final del primer quart, amb dos gols del Patricio, que van posar un 3-4 que podia haver estat pitjor si no arriba a ser per un peu miraculós d'en Miki, que va treure de sota els pals un xut garriguenc.

L'Èric pressiona a un jugador de l'Olímpic la Garriga al mig del camp (Fotografia: ESTHER MAS)
Tot just començar el segon quart l'Olímpic va fer el 3 a 5 gràcies a en Joan però la reacció dels nanos del Diego va ser immediata gràcies a l'alta pressió i les recuperacions de pilota; una d'aquestes recuperacions va permetre Ibra marcar el 4-5. Una altra recuperació va acabar en un fort xut del José que va superar en Noah per dalt per empatar a 5. D'un servei de banda en contra va arribar una nova recuperació i el cinquè gol de l'Ibra, que estava on fire. I, tot i que l'equip havia fet el més complicat -capgirar el marcador- no es va quedar aquí, ja que l'Àlex va marcar-ne dos més per fer el 8-5 i mig encarrilar el partit, tot i que en Gerard va marcar el 8-6 just abans d'arribar al descans.
MENYS GOLS I MÉS NERVIS
La pluja de gols del primer i segon quarts va quedar completament tallada al tercer. Aproximacions d'uns i altres n'hi va haver, però de gols, només un, d'en Pau, que va aprofitar una pilota morta vora l'àrea després d'un servei de banda per engaltar un fort xut i fer el 9-6. Un xut de falta que va sortir per damunt del travesser i una aturada d'en Fassoun van ser les últimes aproximacions de l'Olímpic abans de començar l'últim quart.

En Miki no arriba a rematar i la pilota es passeja per l'àrea de l'Olímpic a la sortida d'un córner (Fotografia: ESTHER MAS)
Només començar aquest últim quart l'Arnau -en Bruga pels amics- va marcar un 10-6 que semblava gairebé definitiu, però acte seguit, en Patricio i l'Oriol van fer el 10-7 i el 10-8. L'Olímpic es va créixer, els nanos del Diego es van tirar una mica enrere i la pluja va fer acte de presència. Tot plegat, un còctel que va aprofitar en Jordi per fer el 10-9 a cinc minuts d'un final ple de nervis en què els garriguencs van buscar l'empat sense sort, per la bona defensa dels franquesins.
En Diego, al final del partit, reconeixia que no volia que es repetís un altre partit boig com aquest. Potser si n'hi ha un altre i el resultat torna a ser positiu, li sabrà menys greu, però alguns cors potser no resistiran massa partits com aquest. Però com diu la dita, "està bé allò que acaba bé", i els punts es van quedar a les Franqueses.