dissabte, 8 d’octubre del 2016

Mal inici

La temporada 2016/17 no ha començat gens bé pel benjamí A de l'Esport Club Granollers. L'Atlètic del Vallès va demostrar saber, en tot moment, com jugar-li als de l'Esport Club, que van insistir una i altra vegada en treure la pilota jugada des del darrere -filosofia de club- però triant moltes vegades la pitjor opció. Així, i després d'aguantar la primera meitat, a la segona van anar caient els gols irremeiablement.
Durant els primers deu minuts de partit ja es va poder veure que l'Atlètic del Vallès jugava coneixent el joc dels nois de l'Alberto i van intentar explotar-ne les mancances, tot i que, per sort, no se'n van sortir. La pressió sobre la sortida de pilota dels de l'Esport Club era força alta i de mica en mica els locals van començar a tenir ocasions de gol. Al minut sis l'Ibai ja va haver de demostrar els seus reflexes, al vuit va ser en David qui va refusar una pilota -dins l'àrea- que venia d'un xut llunyà d'en Francesc i que anava directa a gol, i en el córner posterior el mateix Francesc va provar de marcar un gol olímpic -des de la cantonada- que l'Esport Club va treure damunt la línia de gol.

En Marc progressa per la banda en una jugada d'atac de l'Esport Club Granollers (Fotografia: JOAN MIQUEL BOIX)
Al segon quart els nois de l'Alberto es van espolsar el domini de l'Atlètic, van aconseguir allunyar el perill de la seva àrea i van crear-ne a la contrària. En Dani, en Raúl, en David i en Xavi van provar-ho amb xuts de lluny que gairebé sempre van acabar a les mans del porter local Ferran. La millor de totes, al límit del descans, va ser d'en Dani, que després d'una bona combinació de tot l'equip va tenir el xut més clar però que també va aturar en Ferran.
MOLTES ERRADES
Passat el tràngol del primer quart, i amb un segon més igualat, ningú s'esperava que a partir del tercer les coses empitjoressin tant. Al primer minut l'Arnau ja va avisar, aprofitant una pilota dividida i mal refusada pels nois de l'Alberto per posar a prova l'Ibai. Entre ell i el pal van aconseguir mantenir un empat a zero que es va trencar a la jugada següent. Després d'una pèrdua de pilota en zona defensiva l'Ibai va aturar un primer xut dels locals però l'Arnau, tot sol, només la va haver d'empènyer per fer l'1 a 0. Dos minuts després en Marc Pérez, amb una finta de cos, va treure's del damunt el marcatge d'en Pau i va quedar tot sol davant l'Ibai, marcant el 2-0 amb un xut creuat. Després d'uns minuts de calma, una mala sortida de pilota des del darrere, cap al centre, la va tallar l'Atlètic del Vallès; l'Ibai va tornar a aturar en primera instància però no va poder fer res davant el posterior xut d'en Marc Pérez.

En David xutant la falta dins l'àrea que va servir per marcar l'únic gol de l'equip (Fotografia: JOAN MIQUEL BOIX)
El calvari, lluny d'acabar-se, va continuar al darrer quart. Tot just començar, els nois de l'Alberto no van refusar bé un fora de banda en zona defensiva i la pilota li va tornar a caure a en Marc Pérez, que va marcar el 4-0 i el seu tercer gol. Enmig del desconcert, a l'Esport Club li va durar poc la pilota un cop treta des del mig del camp; la pèrdua de pilota no la va desaprofitar en Francesc per fer el 5-0 després de recollir el rebot d'un xut al pal. Cap a les acaballes del partit va arribar el gol de l'honor de l'Esport Club en una falta indirecta dins l'àrea -per una cessió al porter- que en David es va encarregar de marcar. Abans del final però, va arribar el 6-1 de l'Atlètic del Vallès i una gran jugada de l'Esport Club, amb un xut final d'en Xavi, que el porter Ferran va aturar.

Els protagonistes