dimecres, 14 de desembre del 2016

L’Ademar, rival a la Copa Asobal

El Fraikin s'enfrontarà a l'amfitrió i el Barça ho farà amb el Naturhouse la Rioja

Malgrat la derrota de dimecres passat a la pista del Naturhouse la Rioja, la combinació de la resta de resultats de la jornada intersetmanal va permetre que el Fraikin BM Granollers s'assegurés tornar a jugar la Copa Asobal que juguen els quatre primers classificats al final de la primera volta. Dissabte es va fer el sorteig amb els aparellaments de les dues semifinals –la Copa Asobal es jugarà a Lleó el proper cap de setmana– i al Fraikin li va correspondre l'equip amfitrió com a rival, mentre que l'altra semifinal la jugaran el FC Barcelona i el Naturhouse la Rioja.
L'equip granollerí, que hi havia participat dos anys seguits –temporades 2013/2014 a Barcelona i 2014/2015 a Lleó– en va quedar fora la temporada passada en acabar cinquè al final de la primera volta per culpa de la derrota a la pista del Frigoríficos Morrazo Cangas –tots dos equips van acabar la primera volta empatats amb 19 punts però aquesta derrota va permetre l'equip gallec jugar la Copa Asobal com a quart classificat–. Aquesta temporada, però, amb un punt menys, la tornarà a disputar i amb el mateix rival que en l'última participació fa dues temporades.

Jorge Silva i Álvaro Cabanas en una acció del partit de lliga d'aquesta temporada jugat al Palau d'Esports de Granollers i que va acabar amb victòria de l'Ademar (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els últims precedents contra l'equip de Lleó no són gens positius –derrota al Palau aquesta temporada i derrota als dos partits de lliga de la temporada passada– i el fet de jugar a casa dóna el cartell de favorit a l'Ademar. "Ens han guanyat els últims partits que hem jugat contra ells i en un torneig organitzat per ells, amb la seva afició animant-los, la complicació de la semifinal serà màxima", afirma un Carlos Viver que tot i així no renuncia a una possible victòria. "Al partit d'aquesta temporada ens van quedar coses al tinter que intentarem tornar a posar damunt la taula en aquest partit i estic segur que tindrem les nostres opcions. Anirem allà a lluitar", afegeix el tècnic granollerí.

La semifinal contra l'Ademar Lleó serà la reedició de la semifinal de la temporada 2014/2015 que van guanyar els granollerins

La semifinal d'enguany serà la reedició de la de fa dos anys de tan bon record pels granollerins. Els de Viver van imposar-se per 27 a 30 i van jugar la final contra el Barça, amb qui van perdre 37-26. L'equip granollerí ha jugat tres vegades la Copa Asobal i sempre ha arribat a la final; la temporada 1993/1994 va ser-ne el campió guanyant el Barça 21-19. Per contra, les temporades 2013/2014 i 2014/2015 els granollerins van perdre les respectives finals contra el Barça.

Publicat el 12 de desembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El BM La Roca es refà de l’última derrota guanyant la Salle Montcada

L'equip de Ramon Plans decanta el partit a l'inici de la represa

El BM La Roca es va recuperar amb rapidesa de la darrera ensopegada amb una victòria davant la Salle Montcada per 28 a 25. Un partit que suposava l'enfrontament entre el pare, Jaume Puig –exjugador del BM Granollers i actualment entrenador de la Salle Montcada– i el fill, Jordi Puig –també exjugador del Granollers i ara jugador del BM La Roca, i que es va acabar enduent el fill, autor de cinc dels 28 gols de l'equip roquerol.

Tres defensors de la Salle Montcada intenten aturar la jugada d'atac del roquerol Dani Ferrer (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El Montcada va començar amb força, liderat per Albert Maresma, i va agafar dos gols de marge (2-4) però la bona defensa i algun contraatac van permetre que l'equip de Ramon Plans capgirés el marcador i agafés la iniciativa. Una iniciativa al marcador que ja no va abandonar fins al final del partit, controlant el ritme del joc i mantenint un marge de seguretat d'entre dos i tres gols.
A cinc minuts per arribar al descans els roquerols van agafar la màxima renda de la primera part (12-9) i pels volts del quart d'hora de la segona meitat van arribar al màxim avantatge de tot el partit (22-15). De la mà dels germans Maresma i de Chus Jiménez la Salle Montcada va fer un parcial de 2-6 per posar-se a tres gols (24-21) però la Roca no va donar opció a la sorpresa.

El Felmar BM La Roca es complica la vida davant el cuer

L'equip de Dani Lara erra sis penals i es queda curt en la remuntada a la segona part

El Felmar BM la Roca tenia una bona oportunitat, davant el cuer OAR Gràcia Sabadell, de sumar la tercera victòria de la temporada i, de retruc, allunyar-se de la zona de descens però va fallar massa ocasions clares de gol i això, al final, els va comportar perdre per un sol gol (21-22) davant un rival que encara no sabia què era guanyar –havia perdut els 12 partits jugats fins ara–. L'equip no va fer un bon inici de partit i per culpa d'això es va veure obligat a anar sempre a remolc. La millora a l'inici de la segona part, però, va perdre la continuïtat just quan l'equip tenia l'opció d'empatar i després l'OAR Gràcia va agafar un marge que les roqueroles no van poder eixugar.
Els gols d'Irene Garcia –tant en penetracions fins als sis metres com en els llançaments exteriors– i de Clàudia Ruiz van situar l'OAR Gràcia amb quatre gols de marge massa aviat (4-8, minut 14). Des de la defensa i amb una mica més d'encert ofensiu l'equip de Dani Lara va fer un petit repunt que va ser com un miratge en un desert;  els gols d'Ana Redondo, Glòria Blancafort i una aturada de Clàudia Fonseca van permetre al Felmar BM la Roca posar-se a dos gols (6-8), però aquest repunt no va tenir continuïtat en un equip que va veure com l'OAR es tornava a escapar al marcador –de sis gols en arribar al descans– i com aconseguia marcar només a través de la clarividència d'Agnès Ribas –la portera de l'OAR, Amanda Riera, també hi va tenir molt a veure amb les seves grans intervencions.
MANCA D'ENCERT DES DELS SET METRES
Un dels aspectes que va passar factura a l'equip de Lara van ser els errors des dels set metres; fins a nou llançaments de penal va tenir l'equip per intentar apropar-se al marcador, però dels nou en va fallar sis. No obstant això, l'equip va millorar en defensa, Fonseca va treure algunes pilotes i l'OAR va estar més de 14 minuts sense marcar. De l'11-17 es va passar a un ajustat 16-17 però sense arribar a empatar. L'OAR es va tornar a escapar de quatre gols i l'intent de remuntada final es va quedar curt per la manca d'encert.