divendres, 15 de desembre del 2017

El Sant Feliu agafa aire gràcies a la segona victòria de la temporada

Ton Falqués

Després de diverses setmanes flirtejant amb la victòria, dissabte el Sant Feliu va aconseguir tres punts de mèrit contra el SHUM Frit Ravich Maçanet. Les bones sensacions de la segona part contra el Sant Cugat del passat dimecres –els de David Cáceres van aixecar un 3-0 en contra–, feien que el partit contra el SHUM hagués de servir per confirmar la millora del joc, i així va ser.
El partit va començar amb els dos equips jugant-se de tu a tu, amb bones accions d'atac i de defensa per part dels dos conjunts, però el primer en obrir el marcador va ser Hinojal pel Sant Feliu, amb una jugada de murri per darrera la porteria al minut 14. Tot i les diverses opcions a cada porteria, el marcador no es va moure fins a la segona part, quan Presas va fer l'empat al minut 2. A diferència d'altres vegades, però, el Sant Feliu va reaccionar bé al gol i en poc més de quatre minuts va fer forat al marcador amb gols d'Esteo i Pastor.

Fredi Hinojal -en la imatge, perseguit per Ferran Garcia- va obrir el marcador i va fer el 5 a 3 de la tranquil·litat (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El 4-1 d'Ortells al minut 39 semblava posar la sentència al marcador, però dos gols molt ràpids del SHUM –Presas i Font– van fer emmudir el pavelló Francesc Cassart, que veia perillar la victòria.
Un temps mort a temps, i la serenitat d'Hinojal en resoldre un bon contraatac, van donar tranquil·litat a la parròquia codinenca amb el 5-3 a sis minuts del final. Ortells, un minut després, va fer el 6 a 3 definitiu.
La gran igualtat de la classificació fa que el Sant Feliu continuï a tres punts de la permanència i a sis del cinquè classificat. Abans de les vacances de Nadal, els codinencs rebran el Vilafranca en un horari poc habitual, diumenge a dos quart de vuit del vespre.

Els protagonistes

Publicat l'11 de desembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

La precipitació per remuntar li passa factura al Bigues

L'equip de Xiqui Carmona es precipita en atac quan intenta reaccionar al 4-2 advers
EL 9 NOU

El CHP Bigues i Riells va perdre dissabte, contra el Cerdanyola Club Hockey (6-3) en un partit que es va disputar al pavelló municipal de la Garriga per les obres que s'estan fent al pavelló de l'equip del Vallès Occidental. L'equip que entrena Xiqui Carmona va fer un bon inici de partit i va posar-se per dues vegades davant al marcador però el Cerdanyola sempre hi va reaccionar i, a la segona part, quan es va posar per davant, va ser el Bigues i Riells l'equip que no va reaccionar.
Aquesta derrota deixa l'equip de Carmona en la 10a posició amb vuit punts, a quatre de les posicions que donen accés a participar en la propera edició de la Copa de la Reina –hi participen els vuit primers classificats al final de la primera volta de la competició– quan queden cinc jornades pel final d'aquesta primera volta.

La jugadora del CHP Bigues i Riells Sara Cristòfol condueix una jugada d'atac en una acció de la primera part (Fotografia: MIQUEL CAMP)
El Bigues i Riells va fer un bon inici de partit, dominant i jugant amb criteri, tot i que els gols es van fer esperar fins al minut 12; després d'una bona jugada col·lectiva la pilota li va arribar a Marta Borràs –en l'acta, però, els àrbitres atorguen el gol a Sara Cristòfol– que va superar la portera del Cerdanyola amb un xut creuat. L'alegria va durar poc perquè Laia Pera va empatar un minut després. El Bigues es va tornar a avançar amb un bon remat de Gemma Camp però, tal com havia passat minuts abans, el Cerdanyola va empatar al límit del descans.
PRECIPITACIÓ EN ATAC
Tot el que havia fet bé el Bigues a la primera part li va sortir del revés a la segona, i més accentuat encara quan van encaixar el 3-2. Arran d'aquest gol a l'equip li van sorgir les presses per aconseguir l'empat i aquest excés de ganes es va convertir en pèrdues de pilota en atac i opcions d'atac que el Cerdanyola no va desaprofitar. Poc després del 3-2 va arribar el 4-2, i cap a les acaballes del partit el Cerdanyola ho va rematar amb el 5-2 i el 6-2 abans que Borràs fes el 6-3 definitiu.
Dissabte vinent les de Carmona rebran el Reus Deportiu –penúltim classificat– en una bona oportunitat de sumar tres punts i apropar-se a la vuitena posició.

Les protagonistes

La defensa, clau en la victòria del KH-7 a Sant Joan Despí

Els de Sergio Pozo sumen la novena victòria de la temporada i es mantenen cinquens
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers es manté en la cinquena posició, a un punt del BM La Roca, després de vèncer a la pista del Sant Joan Despí per 26 a 29. L'equip de Sergio Pozo va fer un gran inici de partit però va veure com els del Baix Llobregat capgiraven el marcador en arribar al descans aprofitant una fase d'errors en atac dels granollerins. A la segona, el KH-7 va tornar a sortir amb força i, corregint errors de la primera, va aconseguir dominar el marcador i el ritme del partit per acabar enduent-se la novena victòria de la temporada.
Els de Pozo van sortir amb molta intensitat defensiva i això els va permetre córrer al contraatac, una de les seves millors armes. D'aquesta manera es van posar ràpidament per davant al marcador amb diferències que ràpidament van arribar als quatre gols, i amb una màxima diferència de cinc (3-8) després de quatre contraatacs consecutius. El tècnic del Sant Joan Despí va demanar temps mort i l'equip va ajustar millor les dinàmiques ofensives. Això i un augment de les pèrdues de pilota en atac dels granollerins va permetre els locals igualar i capgirar el marcador en arribar al descans.

El porter del KH-7 BM Granollers Pol Gavañach intenta aturar un llançament de vaselina d'Oriol Ezquerra (Fotografia: JORDI TERRÓN)
A la segona part el KH-7 va tornar a sortir molt intens defensivament i va aconseguir minimitzar les pèrdues en les jugades d'atac. Així, els de Pozo van aconseguir manar al marcador de nou, sempre amb avantatges d'entre dos i tres gols que els van permetre arribar al final amb certa tranquil·litat.