dimecres, 8 de maig del 2019

Katy Dunne, campiona del Torneig Internacional de tennis Els Gorchs

La britànica s'imposa en la final a la cap de sèrie número 1, i defensora del títol, Paula Badosa
Xavi Mas

La britànica Katy Dunne, número 299 del rànquing WTA (Women's Tennis Association) es va proclamar campiona de la 8a edició del Torneig Internacional de Les Franqueses de tennis en vèncer en la final a la cap de sèrie número u del torneig Paula Badosa. Dunne es va imposar en dos sets (7-5 i 6-3), a la catalana, número 124 del rànquing WTA, que no va poder reeditar el títol aconseguit la temporada passada en derrotar la russa Margarita Gasparyan en tres sets.
Badosa no va poder imposar mai la seva teòrica superioritat de rànquing davant una Katy Dunne que va saber buscar-li els punts febles. Tot i això, el primer set va ser molt igualat, amb totes dues jugadores mantenint el seu servei i concedint poques opcions de trencament. Amb 6-5 per Dunne, la britànica va disposar de les seves tres primeres pilotes de trencament i va aprofitar la tercera per endur-se el primer set.
Tot just començar el segon set Dunne va tornar a trencar-li el servei a Badosa i es va posar amb 2-0. La gironina va recuperar-li el servei tot seguit però en el següent joc va tornar a cedir-lo. Va ser amb un últim punt polèmic. Badosa va recriminar-li al jutge de cadira que s'havia equivocat, i fins i tot es va encarar amb el públic, que no va entendre la falta de respecte de la jugadora envers l'àrbitre. Dunne no va fallar en el següent, i es va posar 4-1, i a partir d'aquí, buscant sempre el revés de Badosa com a punt feble de la catalana, Dunne va aconseguir aïllar-se de la pressió per aconseguir la victòria final.

La jugadora britànica Katy Dunne en un moment de la final de diumenge. Dunne va guanyar, contra pronòstic, la catalana Paula Badosa (Fotografia: CLUB TENNIS ELS GORCHS)
Dunne va arribar a la final després de vèncer en primera ronda la també britànica Eden Silva (6-3 i 6-4), en segona ronda María Gutiérrez (6-3 i 6-2), als quarts de final la britànica Jodie Anna Burrage (4-6, 7-5 i 6-2) i en semifinals la sèrbia –cap de sèrie número 4– Nina Stojanovic (3-6, 6-2 i 7-5), mentre que Badosa es va plantar a la final després de vèncer la francesa Lucie Wargnier en primera ronda (6-2 i 6-3), la canadenca Gabriela Dabrowski en segona ronda (7-5 i 7-6), la suïssa Susan Bandecchi als quarts de final (6-2, 0-6 i 7-5) i la catalana d'origen moldau Cristina Bucsa –cap de sèrie número 8– (6-4 i 7-5).
Jaume Marquès, president del Club de Tennis Els Gorchs, organitzador del torneig, es va mostrar molt satisfet de l'edició d'enguany i va apuntar possibles canvis de cara a la propera temporada. "Mirarem de canviar de dates i passar-ho a setembre, per adaptar-nos a la temporada de pista dura, i intentarem augmentar-ne la dotació i passar dels 60.000 dòlars als 80.000", va explicar. Un augment que, segons Marquès, dependrà de "trobar nous patrocinadors" i que podria ser un efecte crida per pujar encara més el nivell de les participants.

Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Empat contra el líder

L'Esport Club acaba el partit amb deu homes per l'expulsió de Guillem Pujol
EL 9 NOU

L'Esport Club Granollers cau al novè lloc de la classificació, en detriment del Terrassa Olímpica –va guanyar al camp de la Fundació Grama per 2 a 3– després d'empatar a un gol, al camp del carrer Girona, contra el líder Llagostera. Els de José Solivelles van començar millor però van veure com el Llagostera reaccionava abans del descans. A la segona part el partit va ser molt igualat i els granollerins van tornar a acabar amb 10 jugadors –ja li va passar la setmana passada al camp del Terrassa–, aquest cop per l'expulsió de Guillem Pujol.
Al Llagostera l'empat li servia per mantenir-se com a líder en solitari i no va arriscar en cap moment, i va donar per bo el punt, mentre que els granollerins van tenir una última ocasió per fer el 2-1 que el porter Marcos va aturar.
Els de Solivelles van començar manant; van tenir més possessió, movent la pilota de cantó a cantó i intentant donar amplitud al seu joc. Això va comportar que arribessin les primeres aproximacions a l'àrea del Llagostera, tot i que sense concreció, mentre que al darrere controlaven bé el joc més directe dels gironins. Al minut 26 Aimar Moratalla va cometre penal sobre Guillem Pujol i Xavi Civil es va encarregar de transformar el penal en l'1 a 0.

El central de l'Esport Club Granollers Víctor Díaz intenta avançar amb la pilota controlada davant la pressió del jugador del Llagostera Marc Medina (Fotografia: TONI CANYAMERAS)
El gol va fer reaccionar el Llagostera, que va posar a prova el porter Álvaro en diverses ocasions fins que Sascha, a la sortida d'un córner, va fer l'empat. Poc després, just abans del descans, hi va haver una jugada polèmica, amb una petita picabaralla entre entrenadors que va acabar amb targeta per a tots dos i amb l'expulsió del segon entrenador granollerí.
A la segona part el Llagostera va començar dominant però de mica en mica el joc es va anar igualant, amb molt ritme i aproximacions a les àrees però poques ocasions clares. A un quart d'hora del final l'àrbitre va expulsar Guillem Pujol amb vermella directa per travar Moussa en una escapada al contraatac per la banda.


Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Palautordera venç el Martinenc i es proclama campió

EL 9 NOU

El Palautordera es va proclamar campió i va assolir l'ascens a Preferent després de vèncer el Martinenc per 3 gols a 1. L'equip de Carles Segura va dominar durant tot el partit i només al final, després del 3-0, va veure com el Martinenc, màxim golejador del grup, passava a dominar i marcava el gol de l'honor.
El Palautordera va dominar el partit des del començament. Abans del primer gol va avisar amb un xut al pal i va marxar al descans amb un altre xut al pal quan ja guanyava per 2 a 0. Amb el 3-0 l'equip es va relaxar i el Martinenc va passar a dominar els últims minuts fins a marcar el 3-1 de falta directa.

Les protagonistes

Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Granollers s’assegura la permanència

Els de Ricard Ventura derroten el CEB Girona després d'una pròrroga
Xavi Mas

El Club Bàsquet Granollers continuarà una temporada més a la Copa Catalunya. Dissabte va aconseguir la victòria que li faltava per assegurar-se la permanència, a una jornada per acabar la temporada. Els de Ricard Ventura, que van necessitar una pròrroga per aconseguir-ho, es van imposar per 78 a 75 al CEB Girona, un equip que es jugava poder ser present a la fase final i que, amb la derrota, aquest objectiu se li complica.
Els granollerins van anar gairebé sempre al davant al marcador –a excepció de dos mínims avantatges al darrer quart, un al segon i un a la pròrroga– però no van aconseguir mai trencar el partit. Això va permetre a l'equip gironí posar a prova els nervis dels de Ricard Ventura, que van saber respondre bé sota pressió. El Girona va forçar la pròrroga en empatar el partit a 69 gràcies a dos tirs lliures d'Aniol Tort, i malgrat que va encistellar dos triples al temps extra, els granollerins es van endur la victòria amb encert total des de la línia de tir lliure.

Jordi Farrando intenta escapolir-se d'Aniol Tort en una penetració a cistella (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Sense Albert Griso –sancionat– Ventura va basar el seu joc interior en la figura de Toni Rodríguez, que va lluitar fins a l'extenuació amb rebots i cistelles que van acabar resultant claus. La intensitat defensiva dels de Ventura va forçar moltes pèrdues de pilota del Girona i alguns contraatacs ràpids que van permetre obrir els primers forats al marcador, amb un màxim avantatge de vuit punts (18-10) al primer quart que va quedar reduït a només dos punts al final d'aquest període.
De nou, la bona defensa i les sortides a la contra van permetre arribar al màxim avantatge de tot el partit (29-18) després d'un triple de Diop, però igual que al primer quart, abans del descans el Girona es va tornar a apropar a només tres punts.
L'estira-i-arronsa al marcador va ser constant també a la segona part, amb avantatges més curts pels granollerins. El Girona va aconseguir empatar a 48 al tercer quart i posar-se per davant al darrer quart. En la pròrroga, un triple d'Eduard Pantrigo va posar el Girona al davant (71-72) i un altre de Toni Espinosa l'empat a 75, però una cistella de Gonzalo Baltà i un tir lliure de Toni Rodríguez van decantar la balança del cantó granollerí.

Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet B derrota el cuer amb facilitat però es queda sense opcions de jugar la fase final

EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet B va aconseguir una victòria còmoda (80-54) davant el cuer Vedruna Gràcia però va ser una victòria amb regust agredolç perquè la victòria del Sol Gironès Bisbal Bàsquet contra el Cerdanyola (73-60) i la victòria del Càmping Bianya Roser contra el Grupo Marthe UE Mataró (52-58) els va deixar sense opcions de poder ser a la fase final.

Roger Guàrdia -en la imatge llançant a cistella- va tornar a ser un dels jugadors decisius del Mollet B, sobretot en atac (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El partit contra el Vedruna va tenir poca història. Amb el descens consumat i amb moltes baixes, l'equip de la ciutat comtal va aguantar dins del partit fins a mitjans del segon quart, moment en què el bon treball defensiu del Mollet els va deixar sense idees en atac.
Amb 13 punts de marge per començar la segona part, Pau Garcia va donar minuts a tots els jugadors i va fonamentar la superioritat del seu equip en la intensitat defensiva i el domini del rebot. Això va fer que el Vedruna amb prou feines passés dels 50 punts.


Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 salva un punt però s’apropa a les posicions europees

L'equip de Robert Cuesta fa una bona primera part però s'encalla en atac a la segona
Xavi Mas

En un partit amb dues parts ben diferenciades, el KH-7 BM Granollers va aconseguir sumar un empat (24-24) contra un dels seus perseguidors immediats, el Rincón Fertilidad Málaga, un empat que l'apropa a només dos punts de les posicions europees gràcies a la derrota de l'Elche Mustang contra l'Helvetia Alcobendas (24-29). Les de Robert Cuesta van dominar la primera part però van veure com a la segona l'equip andalús neutralitzava l'avantatge. En l'últim atac les malaguenyes van tenir opció de victòria però Andrea de la Torre va aturar-li el llançament a Isabelle dos Santos.

L'extrem del KH-7 BM Granollers Ona Vegué en un dels dos contraatacs en què va aconseguir marcar (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
El KH-7 es va posar ràpidament al davant gràcies a la bona defensa, les aturades d'Andrea de la Torre i a les sortides ràpides en contraatac, amb un avantatge que en només sis minuts ja era de tres gols (4-1). La defensa granollerina va forçar un munt d'errades en atac del Rincón Fertilidad, però aquest va sobreviure a una situació de doble inferioritat cap al minut 10, gràcies sobretot a les intervencions d'Alice Silva sota els pals. L'equip malagueny va aconseguir apropar-se a un gol en diverses ocasions però el KH-7 va arribar al seu màxim avantatge just en arribar al descans (14-10).
A la segona part, però, a partir del 17-13, Silva va ser l'autèntica protagonista. Les granollerines s'estavellaven una i altra vegada en les seves mans mentre veien com les visitants explotaven l'atac amb doble pivot –Isaura de Almeida i Rocío Campigli– per reduir les distàncies. Entre totes dues van marcar 7 dels 14 gols de les malaguenyes a la segona part, que van posar-se al davant (19-20). Amb 24-23 el KH-7 va fallar un atac per sentenciar i De la Torre va evitar la derrota final.


Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)