dimarts, 6 de febrer del 2018

Un Granollers fred cau a la Rioja

El Fraikin BM Granollers perd per 30 a 28 abans d'iniciar un calendari frenètic
Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers va caure aquest divendres a la pista del BM Logroño per 30 a 28 en un partit molt irregular dels vallesans. A la primera meitat, els d'Antonio Rama van ser un pèl tous en defensa i no van trobar accions clares en atac. La reacció va arribar a la segona, amb minuts de qualitat, però el Logroño sempre aconseguia mantenir una distància de com a mínim un gol i no es va deixar sorprendre. La derrota deixa el Granollers en la cinquena posició amb 19 punts, enmig d'una batalla múltiple per les primeres posicions. Del segon classificat, el Guadalajara, al vuitè, el Logroño, hi ha només quatre punts de diferència.
El partit va començar amb un Granollers fred, espès en defensa. En atac, només el braç dret de Rolandas Bernatonis funcionava. El lateral lituà va fer un partit excel·lent amb 14 gols de 15 llançaments i va mantenir el Granollers en vida, sobretot a la primera meitat. Tot i això, el Logroño, amb Javier Muñoz (10 gols) com a principal artiller, va marxar de sis gols al minut 20 de partit. Al Granollers se li va encallar la defensa 5-1 del Logroño. Sánchez-Migallón va dificultar la circulació de pilota a la primera línia i tot i que Rama ho va contrarestar col·locant els dos centrals a la pista (Cañellas i Tarrafeta) la solució no va acabar de funcionar. La reacció es va fer esperar, però un petit parcial a favor va permetre al Granollers marxar al descans perdent de tres gols.
El jugador del BM Logroño Pablo Paredes comet penal sobre la penetració de Mamadou Gassama, que debutava aquesta temporada després de la seva lesió al genoll (Fotografia: FERNANDO DÍAZ)
El BM Logroño i el Fraikin Granollers van ser els convidats de luxe en un festival de l'arbitratge que va desesperar tant Rama com el tècnic local Jota González. Els debutants a l'Asobal, David Monjo i Miquel Martín, van perdre el pols al partit sobretot a partir de la segona meitat: penals molt rigorosos, exclusions inexistents i decisions que van fer encendre el públic del Palacio de los Deportes de la Rioja.
EL RETORN
Mamadou Gassama va jugar els primers minuts de la temporada després de superar la seva lesió al genoll esquerre
El Granollers va ser més Granollers a la segona meitat. Bernatonis va continuar amb el seu recital particular i Cabanas des dels set metres va donar aire al Granollers. En defensa va aparèixer Marc Guàrdia amb dues intervencions consecutives després que Bombom Almeida no estigués tan encertat com de costum. Els de Rama van tenir un parell d'atacs per col·locar l'empat al marcador, però les aturades d'un Gurutz Aguinagalde fi i la falta de clarividència ofensiva del Granollers van deixar els dos punts a la Rioja. Una de les poques bones notícies va ser el gol al darrer instant de David Resina, que permet als vallesans tenir el goal average particular guanyat amb el Logronyo.
El Granollers tornarà a disputar partit de lliga Asobal aquest dimecres contra l'Anaitasuna, actualment quart amb un punt més que els vallesans. Una derrota deixaria el Granollers lluny del segon classificat. Una victòria reforçaria la moral de la plantilla, que necessita estar plenament endollada per començar, en menys d'una setmana, la fase de grups de la Copa EHF a la pista del Chambéry francès. Una bogeria de vuit partits en 28 dies.

El post-partit

Anar a remolc durant tot el partit és molt complicat. (Antonio Rama)

Després del partit, Antonio Rama explicava a Ràdio Granollers la duresa d'anar tot el partit per sota en el marcador. "Hem arribat a anar menys 6 a la primera meitat i això ens ha fet mal, anar a remolc durant tot el partit és molt complicat; la 5-1 també ens ha fet mal". El deliri arbitral també va complicar les coses al Granollers. "M'ha donat la sensació que hi ha hagut moltes accions que podrien haver estat penal o exclusió a la primera part", valorava. Rama va donar-li valor al goal average guanyat, ja que tal com està la lliga, no seria descabellat un empat a final de temporada entre el Logroño i el Granollers.

Antonio Rama va valorar l'esforç de l'equip i haver salvat l'average (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El tècnic, tot i la derrota, estava satisfet amb l'entrega dels seus jugadors, que van competir fins al final. "Sempre t'agrada guanyar, però el més important és competir fins al final". El partit contra l'Anaitasuna serà important per guanyar confiança de cara a l'inici de la competició europea. També a Ràdio Granollers va parlar Mamadou Gassama, satisfet de tornar a tenir minuts tot i la derrota del Fraikin.

Publicat el 5 de febrer de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)