dijous, 6 de novembre del 2014

Diari de bord (2a part)

Fotografia: XAVI MAS

Vaig acabar el diari d'ahir desitjant sort a l'equip. I com podeu veure a la fotografia, tan l'equip del MMT Seguros Zamora com l'afició local present al Polideportivo Ángel Nieto van acabar aplaudint esportivament el bon joc i la victòria aconseguida pels de Carlos Viver. Una victòria que no va ser fàcil malgrat els set gols de diferència (24-31) que reflectia el marcador al final del matx.
Però després de la petita celebració, al mig de la pista, per la consecució del pas als quarts de final, calia afanyar-se. Recollida ràpida dels trastets -unitats mòbils radiofòniques i portàtils del sector premsa-, una dutxa ràpida -els jugadors, és clar- i cap a l'autocar on esperava un sopar "personalitzat".
Com ja us he explicat abans, en "Buixa" tenia el pla de viatge calculat al mil·límetre i es van complir els horaris estrictament, com a mínim fins a l'arribada a l'estació de Renfe de Palència. Allà, el que ni en "Buixa" ni l'expedició sencera esperàvem era:

Fotografia: XAVI MAS

Un retard de 45 minuts al tren que venia de Galícia i que ens havia de retornar a terres catalanes -hora prevista: 1:24h; hora estimada: 2:11h, com es podia comprovar a la pantalla de l'estació-.
L'autocar ens havia deixat, fins i tot abans d'hora, a l'estació de Palència -eren quarts d'una de la matinada- i ens havíem d'esperar en una estació desèrtica durant gairebé dues hores!!!
En "Buixa" no es va quedar tranquil fins que va esbrinar el motiu del retard: "M'han explicat que el tren ha atropellat un gos i s'ha hagut d'aturar una bona estona", m'ha dit aquest matí, ja amb el cafetó a la mà, al vagó cafeteria.
No vull ni pensar com haurien estat aquelles gairebé dues hores després d'una derrota, però amb la victòria al sac, l'estómac ple i poca son, l'equip s'ho va agafar amb certa filosofia.

Fotografia: XAVI MAS

Mentre la gran majoria jugava o tuitejava amb tauletes, mòbils o iphones, i altres entaulaven llargues converses -a saber de què deurien estar parlant en Pejanovic i en Pol Estopiñan de la ràdio durant gairebé dues hores- els místers -Viver i Rama- editaven i visualitzaven vídeos de partits del Frigoríficos Morrazo Cangas, rival de dissabte al Palau d'Esports. D'això sí que se'n diu aprofitar el temps!!
A les 2:11h en punt, el Tren-Hotel va arribar a l'estació de Palència, cadascú es va tancar als compartiments corresponents, i a fer nones!

Cap a les nou del matí, ja en terres catalanes, una dutxa i un cafè han servit per espavilar a més d'un (no desvetllaré qui...).

Un cop a Barcelona Sants ha tornat la infal·libilitat d'en "Buixa": bescanvi de bitllets pels de Rodalies direcció Granollers Centre i arribada a casa sense més problemes.

Objectiu complert: 1/4 de final aconseguits i aparcats fins el febrer i a pensar en el Cangas de dissabte, partit clau pensant en la lliga i en una possible Copa Asobal al desembre -avui s'ha sabut que es jugarà a Lleó-, per tancar l'any. "Tan de bo cada any a partir d'ara poguéssim disputar tantes competicions com siguin possibles, Europa inclosa. El cansament mai el posarem com excusa en una derrota", m'ha reconegut el míster.
Doncs sí, tan de bo!!

M'agradaria acabar aquest diari de bord amb dues coses:
- pels que llegiu això: valia la pena veure jugar aquest equip la temporada passada i continua valent la pena veure'l jugar aquesta. Amb molts jugadors de la casa, entrenadors de la casa, imbatuts i amb unes ganes de guanyar i d'agradar inacabables. Si no sou assidus del Palau, afanyeu-vos a fer-vos-en!!
- per l'equip i el cos tècnic: ha estat un plaer compartir aquest viatge amb vosaltres. Moltes gràcies a tots per aquesta gran experiència! (a tu també Pol, gran company de viatge!!)