dissabte, 8 d’abril del 2017

El KH-7 es complica la vida

L'equip de José Luis Villanueva perd amb el Canyamelar, rival directe en la lluita per la salvació

El KH-7 BM Granollers va fer un pas enrere en perdre (19-22), al Palau d'Esports, contra un dels seus rivals directes en la lluita per la permanència, el Canyamelar València. L'equip de José Luis Villanueva va anar a remolc bona part del partit però va mantenir opcions fins als tres últims minuts, en què va cometre tres errors seguits en atac que el Canyamelar no va desaprofitar.
Després de deu primers minuts d'igualtat màxima, el Canyamelar va fer una petita estirada al marcador, amb Nagore Sáenz –no va poder acabar el partit per lesió– i Patricia Alonso com a protagonistes ofensives. L'equip valencià va arribar a un màxim avantatge de quatre gols (6-10) al minut 18 però les granollerines, gràcies a tres gols seguits de Laura Steinbach, van aconseguir retallar les diferències en arribar al descans a la mínima expressió (10-11). Va ser una fase de joc amb moltes imprecisions i amb els gols molt espaiats en el temps.

Dues jugadores del Canyamelar València aturen amb falta a la pivot del KH-7 BM Granollers Kaba Gassama (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A la segona part la igualtat va ser màxima; el Canyamelar sempre anava un pas per davant, amb avantatges màxims de tres gols (13-16, minut 42) que les granollerines, de mica en mica, aconseguien revertir, tot i que sempre es quedaven a les portes de l'empat per culpa d'alguna pèrdua de pilota o algun llançament al pal. Amb un contraatac de Rojas i un llançament de Steinbach, el KH-7 va empatar a 19, i va tenir un contraatac per posar-se 20-19 en què es va precipitar i va perdre la possessió. Del possible 20-19 es va passar al 19-20 i la portera Ana Marín, després d'una aturada, va fer el 19-21 que sentenciava la derrota, tot i que les valencianes encara van tenir un últim atac per fer el definitiu 19 a 22.

Publicat el 3 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria estèril

El Fraikin BM Granollers guanya a Dinamarca però la victòria del Saint Raphael del grup A els deixa fora dels quarts
Xavi Mas (enviat especial)

No dependre d'un mateix i ser el primer dels implicats a jugar comporta riscos, acompanyats d'angoixa. El Fraikin BM Granollers havia de guanyar a Dinamarca i esperar una derrota del Saint Raphael, a casa, contra el Füchse Berlin –ja classificat i sense res més en joc que acabar la fase de grups immaculat–; els de Viver van fer els deures i van aconseguir la victòria (24-27), però al grup A el Saint Raphael no va perdre i, per tant, deixava els granollerins, amb sis punts, com a pitjor segon classificat –la classificació directa del Göppingen per la final a 4, com a líder de grup, deixava fora dels quarts de final el pitjor segon de tots els grups.
L'equip granollerí va començar el partit amb força, conscient que si marcava diferències aviat podia desmoralitzar encara més un equip mancat de confiança –11 derrotes seguides i sense els seus dos màxims referents ofensius, Hansen i Tangen–; Pol Sastre va aturar el primer llançament del partit al central Carlsen i Álvaro Cabanas va avançar el Fraikin. El bon inici dels de Viver els va portar al minut cinc amb un 2-5 esperançador, però els danesos es van recuperar aviat, amb un parcial de 4-0 que els va posar al davant en arribar al minut 10 de partit (6-5).
Cabanas, màxim golejador del matx, va tallar el parcial marcant l'empat a 6, que va ser l'inici d'uns minuts d'igualtat en què ambdós equips van alternar-se els avantatges. El 7-6 va ser l'últim cop que el Midtjylland va anar al davant; després del 9-10, el Fraikin va aprofitar l'exclusió del pivot Bondrop per agafar un avantatge de més d'un gol, i va ampliar el marge fins a un màxim de cinc (12-17).
El Midtjylland, que havia reduït a quatre la distància en arribar al descans, es va posar a tres (14-17) de sortida. El Fraikin, malgrat l'exclusió d'Álvaro Ferrer, va aconseguir el màxim avantatge de tot l'enfrontament (16-22) i semblava que trencava el partit, però li va faltar continuïtat en atac i el Midtjylland ho va aprofitar per apropar-se a un sol gol (23-24). Els granollerins van frenar la reacció local a temps i, aquest cop sí, van rematar la feina per acabar guanyant de tres gols (24-27).
Una victòria que, vist el partit i les necessitats de l'equip d'eixugar la diferència de gols amb el Saint Raphael –com un dels objectius–, va deixar els jugadors una mica capcots. Una victòria més àmplia però, al cap i a la fi, tampoc hauria servit de res per la posterior victòria dels francesos.

En acabar el partit els jugadors del Fraikin BM Granollers es van felicitar per la victòria malgrat que aquesta no els havia acabat de convèncer. La decepció total va arribar en aterrar a Girona (Fotografia: FLEMMING SCULLY / HC MIDTJYLLAND)

El post-partit

Queda molta motivació encara. (Carlos Viver)

Asseguts dalt de l'avió, esperant l'enlairament i esgotant les últimes línies de cobertura al mòbil per saber com arrencava el partit a França. Nervis, passejades per l'avió i converses tot comentant les opcions, durant el vol. I tot just aterrar, el més ràpid va informar de la situació: "Ha guanyat Saint Raphael 27 a 21", va dir Adrià Figueras. Eliminació consumada i cares, inevitablement, desencaixades de frustració i ràbia. Dues hores i 45 minuts d'angoixa que van acabar tal com Viver ja intuïa, tot i mantenir internament un bri d'esperança. "Si Saint Raphael es posava per davant era molt difícil que el Füchse lluités fins al final", va afirmar el tècnic. I tal dit, tal fet.
"Dependre d'altres té aquestes coses. L'equip ha complert fins al final, però tocava esperar i l'espera no ens ha estat positiva", va dir Viver tot just arribar a l'aeroport de Girona. "Quan es va saber el grup que ens tocava, ja firmava quedar segon", va dir. "Era un grup molt complicat, hem tingut lesions, hem fet molt bons partit en pistes molt difícils i ho hem tingut a tocar. Potser guanyant un partit més, potser el goal average...és una llàstima", va afegir. "Hem fet una bona fase de grups, hem estat finalistes de la Copa Asobal, ens queda la fase final de la Copa del Rei i estar al més amunt possible a la lliga per tornar a l'EHF. Queda molta motivació encara per a un equip que ha tornat a complir objectius amb escreix", va concloure guaitant l'horitzó en positiu.