dijous, 28 d’abril del 2016

Guty salva un punt pel Mollet al minut 93

El Mollet, que no guanya a casa des de la primera volta, va salvar un punt, in extremis, davant el Tona. El gol de Guty al minut 93 va salvar un punt després que el Tona aixequés l’1-0 també de Guty.
Els de David Ortiz es van avançar, passat el quart d’hora de la primera meitat –Jandro va fer una bona centrada que Guty va rematar tot sol– i el Tona va empatar a la mitja hora amb una bona rematada de Mendo a l’escaire. Baruc, de falta, va poder fer l’1-2 i Arqués, amb un xut creuat, el 2-1 abans del descans.

Disputa per una pilota en una acció de la primera meitat (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A la segona part, després d’un xut al pal de cada equip, Pla va fer l’1-2 per al Tona en rematar al segon pal una centrada d’Eloi i quan tot semblava abocat a la derrota molletana Guty va tornar a marcar, també en una falta, aprofitant que Fran es va quedar a mitja sortida.

Publicat el 25 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin, més a prop del somni europeu

Al final del partit els jugadors van voler celebrar la victòria amb l'afició (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El Fraikin BM Granollers ha aconseguit una bona renda al partit d'anada dels quarts de final de la Copa EHF que l'apropa a una fita somiada: arribar a la final a quatre de Nantes. L'equip de Carlos Viver, en un partit rodó, venç el Silkeborg per sis gols de diferència.

El Fraikin BM Granollers va fer un primer pas molt important de cara a classificar-se per la final a quatre de la Copa EHF després de vèncer el Bjerringbro-Silkeborg danès, per 30 a 24, i convèncer, amb una defensa molt intensa i un atac molt més encertat que als darrers partits de lliga. L'equip de Carlos Viver, que venia de dos partits amb resultats negatius –la derrota a la pista de l'Ademar i l'empat a casa davant el Guadalajara després d'haver anat guanyant tot el partit– necessitava reivindicar-se i ho va fer de manera excel·lent, esperonat per la millor entrada al Palau d'Esports, 2.400 espectadors que no van parar d'animar durant els 60 minuts.

Mamadou Gassama vola en la jugada de contraatac en què va marcar el seu únic gol (Fotografia: TONI TORRILLAS)
La renda de sis gols, malgrat que no és del tot definitiva, sí que és molt bona i permetrà l'equip granollerí obligar els danesos a forçar la màquina a casa, dissabte vinent, si volen capgirar l'eliminatòria –necessiten guanyar per set gols de diferència o de sis si el Fraikin no arriba als 24 gols.
El Fraikin va començar el partit amb un gol de Marc Cañellas –un dels millors del partit– però en va encaixar dos de seguits del pivot Knudsen. Aquest 1-2 va ser el primer dels dos únics avantatges del conjunt danès en tot el partit. Arnau Garcia des de la distància i Figueras després d'una bona assistència de Cañellas van tornar a situar els granollerins per davant (3-2) al minut cinc.
El Fraikin va desaprofitar la primera situació de superioritat –exclusió de Hundstrup– i el partit es va mantenir equilibrat fins passat el quart d'hora de joc, moment en què els granollerins van fer un parcial de 4-0 per passar del 5-6 al 9-6 –bona defensa, alguna intervenció d'Almeida sota els pals i un parell de contraatacs–. I van poder ampliar l'avantatge però el porter Rasmussen ho va evitar en dues ocasions. El Silkeborg va minimitzar de nou l'avantatge i va arribar a empatar a 11 amb un gol de l'extrem Hansen però Porras va fer el 12-11 i Almeida va aturar l'últim llançament de Markussen.
LA MILLOR ENTRADA: Els 2.400 espectadors que van anar al Palau van suposar la millor entrada de la temporada, superant els 2.300 del partit contra l'Aalborg
L'afició granollerina no va parar d'animar durant els 60 minuts de partit (Fotografia: TONI TORRILLAS)
L'exjugador de l'Atlético de Madrid –va coincidir allà amb Álvaro Ferrer la temporada 2011/2012– va ser exclòs en la primera jugada de la segona part en cometre penal sobre Solé. Rasmussen li va aturar el penal a Solé però el Fraikin va posar-se de nou a tres gols després de dues aturades d'Almeida i amb gols de Pacheco i Adrià Pérez. El Fraikin havia començat a posar les bases d'una victòria que va fer xalar d'allò més una afició granollerina que va excel·lir també en la seva tasca.
Amb el 16-14 els de Viver van superar amb nota la primera situació d'inferioritat –parcial de 0-0–. Just després, una pèrdua d'Arnau i el gol posterior de Hansen van posar el Silkeborg per darrera vegada a només un gol (16-15). Després, fins i tot jugant en inferioritat, els de Viver van fer un parcial de 3-0 (20-16).
La defensa granollerina s'hi va deixar la pell i el Silkeborg només sobrevivia a partir de les genialitats del central Skube. En canvi, la primera línia granollerina va estar molt encertada –19 gols entre Cañellas, Arnau i Pacheco–. El Fraikin va arribar a guanyar de vuit gols i va poder acabar amb vuit de renda, però va fallar l'últim atac i el Silkeborg va fer el definitiu 30-24 en un ràpid contraatac.

El post-partit

El somni és massa gran per donar-lo per fet. (Carlos Viver)
El tècnic granollerí no es refia dels sis gols aconseguits de renda
Carlos Viver feia cara de satisfacció absoluta després de la victòria però, malgrat tot, va estar molt mesurat i no es va deixar endur en cap moment per l'eufòria del resultat. "Aquesta diferència ni molt menys és definitiva. L'eliminatòria està totalment oberta", va afirmar amb contundència. Va agrair l'esforç que havia fet el Silkeborg i va afirmar que l'equip danès no els ho posarà gens fàcil dissabte vinent al partit de tornada: "Coneixent el nivell del seu equip sé que patirem fins al final perquè lluitaran fins al final per capgirar l'eliminatòria", va dir.
El que més el feia estar satisfet era l'entrega del seu equip. "Ha lluitat fins a l'extenuació, no ha cedit ni un centímetre en cap de les accions i crec que, per això, el resultat final és del tot just", va seguir dient, i va restar importància al fet d'haver fallat l'última acció d'atac per guanyar de vuit i acabar fent-ho de sis. "Són accions de joc que poden passar. No tinc ni una pega per posar-li al meu equip", va afegir.

Carlos Viver dóna instruccions durant un temps mort (Fotografia: TONI TORRILLAS)
L'entrenador del BM Granollers va definir el partit com un matx molt seriós, de molta entrega per part dels seus homes i molt d'encert. "Cada pilota que treia la defensa costava molt sacrifici i en atac hem tingut el suficient criteri per superar la seva defensa", va començar explicant. "El Silkeborg té una defensa molt potent físicament però els hem sabut superar perquè hem jugat amb intel·ligència, hem deixat anar la pilota quan calia i hem sabut jugar amb el pivot que ha creat espais per al llançament", va afegir.
Posats a somiar, Viver va reconèixer que la diferència final era prou bona però va seguir afirmant que seria un error refiar-se'n: "El somni és massa gran per pensar que ja està tot fet o que no tenim cap opció", va dir. "Buscarem el terme mig, tenim una setmana per preparar el partit de tornada i allà lluitarem per ser a Nantes", va concloure.
Per la seva banda, el màxim golejador del partit, Arnau Garcia, va destacar, a banda de la diferència de gols, el suport de l'afició. "Estem molt agraïts pel suport que ens ha donat l'afició. Una empenta que ja ens va donar per poder arribar fins aquí durant la fase de grups", va assegurar. El jove jugador granollerí sap que la tornada no serà gens fàcil: "Hem d'estar preparats per qualsevol situació que es pugui donar allà, però el que està clar és que continuem somiant en una fita que per a nosaltres seria molt gran", va afegir.

Hem de millorar molt. (Peter Bredsdorff-Larsen)
El tècnic del Silkeborg admet que remuntar sis gols no serà fàcil però que ho intentaran

La cara oposada era la de Peter Bredsdorff-Larsen, tècnic del Bjerringbro-Silkeborg. El tècnic danès, després de felicitar l'equip granollerí pel bon partit que havia fet "sobretot a la segona part", va admetre que ells no es podien sentir gaire satisfets: "No estic content amb la diferència de gols finals, no estic content amb els errors que hem comès ni amb la manca d'encert en atac", va dir. "Hem de millorar moltes coses de cara al partit de dissabte", va afirmar. "Hem de començar per millorar el nostre encert en atac davant un gran porter com és Almeida. També hem d'intentar minimitzar els errors en el joc d'atac, on hem comès moltes errades no forçades, però sobretot hem de defensar molt millor per tal que el Fraikin no marqui tants gols", va assegurar. "Tenim al davant una muntanya força alta per escalar, però a casa, davant la nostra afició, de ben segur que ho intentarem. No ho posarem gens fàcil", va concloure.

Peter Bredsdorff-Larsen no estava gens satisfet del joc del seu equip (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Nikolaj Markussen, autor de cinc gols, va reconèixer que l'equip no havia estat bé i que sis gols eren molts però que lluitaran fins al final: "Volem arribar a la final a quatre i a casa intentarem remuntar", va dir.