dimarts, 21 de novembre del 2017

La fase de grups, més a prop

El Fraikin BM Granollers obté una renda de set gols de cara al partit de tornada a Hongria

El Fraikin BM Granollers pot ser optimista. L'eliminatòria davant el KSE Balatonfüredi –tercer de la lliga hongaresa–, amb el partit de tornada a Hongria, feia certa por de cara a tornar a ser presents a la fase de grups de la Copa EHF, però els d'Antonio Rama van aconseguir una victòria per set gols (28-21) que, malgrat no ser definitius, semblen un bon coixí pel partit de dissabte vinent.
Els granollerins, que no van començar bé, van recuperar ràpidament per igualar el matx en una primera meitat en què els avantatges van ser mínims. Un bon final de primera part va permetre al Fraikin marxar als vestidors dos gols amunt, una diferència que a base de bona defensa, de les aturades de Bombom Almeida i dels contraatacs, van permetre una bona diferència final.
Una aturada del veterà porter internacional Nandor Fazekas i dues pèrdues de pilota van permetre al Balatonfüredi avançar-se 0-2 però el Fraikin va recuperar-se aviat amb un parcial de 3-0 per posar-se per davant 4-3. Va ser una primera meitat de molta igualtat, amb una defensa hongaresa molt potent i ben posicionada que sortia a la contra cada vegada que podia. Amb aquesta mateixa arma –bona defensa, recuperacions i contraatacs– el Fraikin va aconseguir arribar al descans amb dos gols de marge, la màxima diferència fins aquell moment.

El pivot Gonzalo Porras va aconseguir el seu únic gol en aquest espectacular llançament després de rebre una bona assistència de Marc Cañellas (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Silva va posar l'equip per primera vegada amb tres de marge al primer atac de la represa i un parcial de 3-0 va permetre passar del 17-14 al 20-14, novament amb contraatacs de David Resina –màxim golejador amb set gols– com a punta de llança. El Balatonfüredi es va apropar a dos gols també amb contraatacs però de nou la bona defensa i les aturades d'Almeida van permetre ampliar les distàncies i arribar a una màxima diferència de vuit gols (28-20) que Kasparek va reduir a set.
La jornada, que havia començat amb un minut de silenci en memòria de Núria Roca, filla de Miquel Roca –vicepresident de la Federació Internacional d'Handbol–, va ser festiva, amb la presentació dels equips del club, i reivindicativa pels crits de "Llibertat" que es van poder sentir en diversos moments del partit.

El post-partit

No m'esperava set gols de marge però tampoc és definitiu. (Antonio Rama)
El tècnic del Fraikin destaca haver encaixat només 21 gols

"Abans de començar el partit no m'esperava una victòria per set gols, però ara tampoc crec que sigui definitiva", va dir el tècnic del Fraikin Antonio Rama. "No sabem què ens trobarem allà i si ells es posen ràpidament dins del partit et poden posar nerviós tot i la diferència que portes", va afegir. "Pel partit de tornada és tan o més important aquesta renda de set gols com el fet d'haver encaixat només 21 gols a casa", va continuar dient un Rama satisfet pel joc del seu equip.

Antonio Rama, satisfet (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'entrenador del Fraikin era conscient de la dificultat d'atacar un centre defensiu tan corpulent com el del Balatonfüredi, que requeria jugar amb rapidesa. "Això ho hem aconseguit més a la segona part. Cañellas i Tarrafeta són jugadors amb menys capacitat llançadora però que permeten tenir més fluïdesa ofensiva", va explicar sobre el fet de posar plegats els dos centrals a pista. "Ha estat un dels factors clau a la segona part perquè a la primera ens hem encallat diverses vegades per les seves anticipacions i cops francs que els permetien reorganitzar-se", va dir. "Allà ells hauran d'arriscar i de ben segur que utilitzaran l'atac de set contra sis, que solen utilitzar molt a la lliga", va concloure el tècnic del Fraikin.

El Fraikin rebrà el Barça, al Palau d'Esports, enmig de l'eliminatòria europea

Enmig de l'eliminatòria per accedir a la fase de grups de l'EHF el Fraikin rebrà al Palau el totpoderós FC Barcelona en partit de lliga, líder indiscutible de la competició domèstica i que arribarà després de perdre a la Champions contra el Pick Szeged hongarès. "No és un bon moment per afrontar un partit així", va afirmar Antonio Rama. "És difícil gestionar què pots posar a la foguera i què no per tal d'intentar treure quelcom de positiu i que no et penalitzi de cara a la tornada a Hongria", va dir. El que té clar és que amb la rivalitat entre tots dos equips el partit s'ha de competir al màxim de principi a fi. "L'afició del Palau no ens perdonaria que no ho féssim". Albert Pujol, que ja té l'alta mèdica, podria ser la novetat en la convocatòria de cara a aquest partit per seguir en la lluita per entrar en la Copa Asobal.

Publicat el 20 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Triomf per recuperar aire

El KH-7 BM Granollers torna a guanyar, després de tres jornades, amb una pallissa al cuer

El KH-7 BM Granollers va tornar a guanyar després de tres jornades amb una victòria molt contundent a la pista del Base Villaverde, cuer de la taula. La clau del triomf de les vallesanes va ser la intensitat, sostinguda durant els 60 minuts: les jugadores de Robert Cuesta van ser capaces de mantenir la concentració en tot moment, davant un rival més perillós del que diu la classificació. "És una pista molt complicada i els teníem molt de respecte. El Base Villaverde és un equip molt ràpid, molt intens i que a casa es fa fort. És una victòria molt important perquè estàvem treballant bé", assegura Cuesta.
El KH-7 va prémer l'accelerador des del primer moment i de seguida va agafar el control del marcador, amb avantatges que van oscil·lar al voltant dels dos gols durant els primers 20 minuts, però que ja van començar a ampliar-se poc abans del descans. A la mitja part, les vallesanes ja guanyaven de sis (13-19).

Judith Vizuete, a la imatge al partit davant el Rocasa Gran Canaria, va contribuir amb tres gols a la victòria d'aquesta jornada (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A la represa, conscients que el rival no es donaria per vençut fàcilment, les granollerines van continuar eixamplant de mica en mica el marcador fins a la diferència de 13 gols final. Amb el triomf, el KH-7 BM Granollers arriba a l'aturada de la lliga –pel Campionat del Món femení –a la zona còmoda de la taula classificatòria: setè amb 10 punts.