dimecres, 3 de desembre del 2014

El Caldes, més murri, s'endú els tres punts de Cardedeu

Fotografia: Griselda Escrigas
Segona victòria consecutiva del Caldes de Montbui que es va endur el derbi al camp del Cardedeu en aprofitar una de les dues ocasions de què va disposar. El Cardedeu en canvi, en va tenir set, amb dos xuts al pal.
El Cardedeu va començar amb un intent de gol olímpic aturat per Vilarrasa i un xut al pal, totes dues ocasions a peus de Gerard Beltrán. Al límit del descans el Caldes ho va provar amb una falta llunyana que Matamala va refusar a córner. En la represa el Cardedeu va seguir creant ocasions; Vilarrasa en va treure una damunt la línia de gol i el pal en va treure una altra de Beltrán. Una falta ràpida treta pel Caldes, aprofitant la passivitat del Cardedeu, la va aprofitar Veraguas per fer el 0-1.

Els protagonistes

Publicat l'1 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria del CB Mollet en un partit intens i molt ofensiu

Els jugadors dels dos equips es van afegir a la protesta contra la Llei de Professions de l'Esport i la seva aplicació (Fotografia: Xavier Mas)

El Recanvis Gaudí CB Mollet va aconseguir una treballada victòria (84-81) contra La Llosa Artés en un partit intens i amb moltes alternatives que no es va decidir fins a l’últim minut. Una jugada individual de Naharro que va acabar amb un llançament forçat que va entrar picant al tauler (82-81) i dos tirs lliures de Ferrer van capgirar el 80-81 favorable als bagencs a 36 segons del final.
El partit va tenir constants alternances al marcador entre dos equips eminentment ofensius –l’Artés és el millor atac del grup–, amb deu triples encistellats per cada equip. El Mollet va començar fort i es va escapar de vuit punts però l’Artés, a base de triples, va capgirar el marcador al final del primer quart. Els d’Àlex Coma, amb un parcial de 9-0 final, van marxar al descans amb avantatge (47-42) però l’Artés va arribar a tenir un màxim avantatge de set punts al tercer quart (60-67) que el Mollet va capgirar amb un parcial acumulat de 10-0 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim. Portella va poder forçar la pròrroga però va fallar el triple en l’última jugada del partit.

Els protagonistes

Publicat l'1 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Ferran Solé classifica el Fraikin

SENSE PATIR NO ES POT LLUIR 

O aquesta és la dita. El Palau d’Esports de Granollers, ple com feia temps que no es veia –2.900 espectadors–, va viure com Ferran Solé culminava la remuntada al límit del temps amb un llançament des de l’extrem, amb poc angle i pel pal curt.
El porter de l’Sporting Clube de Portugal Ricardo Candeias –autèntic heroi del seu equip a la segona part–, no va poder aturar aquest llançament que situava el 25-23 final que donava la classificació als de Carlos Viver –tot i que a l’anada el Fraikin va perdre també de dos gols, va marcar més gols que no pas l’Sporting al Palau.

El resultat de l’eliminatòria va fluctuar com una muntanya russa. Al començament es va posar complicat amb els primers avantatges dels portuguesos (3-6), després el Granollers va redreçar el rumb i, amb un màxim avantatge de quatre gols, semblava que trencarien la resistència portuguesa. Però no va ser així; els de Federico Santos es van refer i van posar-se de nou tres gols amunt a cinc minuts del final (18-21).
De nou, però, la capacitat de lluita dels homes de Viver es va fer palesa amb una nova remuntada, esperonats pel públic i al límit del temps Solé va fer el gol que desfermava l’eufòria.
L’Sporting va començar imposant la seva defensa 5-1, amb ajudes constants; l’atac del Fraikin no trobava forat i Portela va començar castigant la primera pèrdua de pilota amb un contraatac.
La dinàmica es va mantenir durant una bona estona i l’Sporting va agafar una renda preocupant de tres gols (1-4) que va mantenir fins el 3-6. De mica en mica però, el Fraikin va trobar primer Grundsten i després encert des de la llarga distància. Passat el quart d’hora de joc els granollerins van fer un parcial de 6 a 0 que va servir per passar del 5-7 a un esperançador 11-7. Un avantatge de quatre gols que es va quedar en tres al descans.
DE LA DECEPCIÓ A L’EUFÒRIA EN CINC MINUTS
A l’inici de la represa van tornar els quatre gols de renda (14-10) però a partir d’aquí el porter Candeias va esdevenir protagonista aturant-ho pràcticament tot. L’Sporting va capgirar el marcador i es va posar tres gols amunt a cinc minuts del final (18-21). Però el Fraikin va lluitar-ho fins el final, va empatar ràpidament a 21. En un silenci sepulcral Solé va convertir un penal en el 23-22 i, tot i que Portela va empatar a 23 a un minut i mig del final, un gol de Valadâo molt ràpid –el seu únic gol al partit–, una bona defensa i un últim gol de Solé amb els nervis a flor de pell van donar la classificació.

Ferran Solé va ser l'artífex de la remuntada gràcies al seu gol a quatre segons del final (Fotografia: Xavier Solanas)

Els protagonistes

El post-partit:

L'equip estava fos però ha continuat lluitant fins al final. (Carlos Viver)
 Segurament la processó li anava per dins, però a la sala de premsa Carlos Viver va mantenir la sobrietat en tot moment. El tècnic del Fraikin va explicar que sabien que el partit seria complicat “perquè l’Sporting és un equip amb molta experiència i el resultat del partit d’anada deixava l’eliminatòria oberta”, va dir. Viver va tornar a destacar “la lluita i l’entrega d’uns jugadors que no s’han rendit mai”. L’entrenador portuguès Federico Santos va dir que havien notat en excés els quatre minuts de més que havien jugat en inferioritat i va admetre que el seu equip, als últims minuts, s’havia descentrat.
Viver va reconèixer que el seu equip, en algun moment de la segona part, “estava fos” i va tornar a recalcar que “tot i això, han lluitat fins el final”. També va admetre que l’equip “està demanant a crits que arribi el Nadal”, va afirmar.
Jose Guilherme de Toledo, màxim golejador amb sis gols, va reconèixer no estar al cent per cent de confiança. “M’ha costat tornar després de la lesió i aquest partit, per a mi, ha estat molt important”, va dir.

Publicat l'1 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)