dijous, 9 d’abril del 2015

L'Esport Club cedeix el liderat

L'empat amb el Júpiter i la victòria clara del Manresa situen aquest com a nou líder
L’Esport Club Granollers fa setmanes que veu com els rivals se li aproximen en la classificació i, aquesta setmana, després del tercer empat consecutiu, un Manresa en clara progressió –va guanyar al camp del Banyoles per un clar 0 a 3 i ja suma quatre victòries seguides– l’ha superat. L’equip de Raúl Matito va capgirar el 0-1 matiner del Júpiter amb dos gols de Fajardo i Juanlu però, a set minuts del final, va veure com el Júpiter li empatava el partit en una jugada polèmica. El Granollers fins i tot hauria pogut perdre, però Aliaga va salvar miraculosament un contraatac del Júpiter quatre contra un.
El partit el va començar dominant el Júpiter, amb molta pressió al mig del camp i obrint el joc sobretot per la banda dreta, on Mechi va fer força mal. Va ser en una jugada d’ell que va arribar el 0-1. Mechi va arribar a la línia de fons i la seva centrada la va rematar Prat des del límit de l’àrea petita, de primeres, sense que Aliaga la pogués aturar –la va tocar però no suficientment.
Va ser una galleda d’aigua freda per a un Granollers imprecís al mig del camp, que fins a la mitja hora de partit només va provar xuts de lluny. Al 29, una entrega errònia del porter Buetas va arribar a Ramon Suàrez, aquest la va fer arribar a Fajardo però el xut d’aquest el va aturarBuetas. Va ser el primer avís d’un Granollers que va tenir una altra clara ocasió per empatar al 38, refusada per la defensa, i que va aconseguir l’empat al límit del descans; un servei de banda llarg de Béjar, refusat per la defensa del Júpiter, va arribar a Fajardo i aquest va engaltar un xut ras des de fora l’àrea que Buetas no va poder aturar.
L’EMPAT, PRECEDIT D’UNA FALTA NO XIULADA
Mechi va posar l’ai al cor dels granollerins amb un xut al pal al minut 55 i Duran va esmenar una greu errada de Bellavista al 61. Al 65, una bona centrada de Béjar la va resoldre Juanlu amb un xut amb poc angle però ben ajustat al pal i amunt, on Buetas no va arribar. Sergi Estrada, al 73, va poder fer el 3-1 però el seu xut va sortir fora per poc i, després d’això, el Granollers va fer un pas enrere que el Júpiter va aprofitar per buscar l’empat. Aquest va arribar al 83; Bauli va rebre una empenta en un salt i no va poder controlar la pilota. L’àrbitre va deixar seguir la jugada de contraatac del Júpiter, que va acabar amb una centrada de Darbra i una rematada d’Àlex dins l’àrea, de cap i en semierrada –li va sortir picada– que va superar Aliaga.

El jugador de l'Esport Club Héctor Miguel controla una pilota al mig del camp (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Els protagonistes

Publicat el 30 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 planta cara

El KH-7 BM Granollers va plantar cara fins al final a l’Helvetia BM Alcobendas –on juga Mònica Ausàs, germana de la granollerina Sílvia Ausàs– però al final la lògica es va imposar i l’equip madrileny es va endur la victòria per tres gols, 27 a 30.
L’equip de José Luis Villanueva sempre va anar a remolc d’un o dos gols durant la primera meitat fins el 8-9, moment en què l’Alcobendas va eixamplar l’avantatge fins als quatre gols (8-12). Les granollerines van intentar recuperar terreny però l’intercanvi de gols que es va produir fins al descans no els ho va permetre.
En tornar dels vestidors el desavantatge granollerí va fluctuar entre els tres i els quatre gols però just passat el quart d’hora de la represa la diferència es va ampliar fins als sis gols (19-25).
Villanueva va incorporar la figura de portera-jugadora per jugar tots els atacs en superioritat però cada vegada que les granollerines marcaven l’Alcobendas reaccionava amb gols ràpids de les germanes Francés –Teresa i María–. La pressió defensiva als últims minuts va permetre retallar fins al 27-29 amb opció de 28-29, però aquest gol no va arribar –quatre atacs fallats seguits– i l’Alcobendas va rematar amb un gol de Noelia.

La jugadora del KH-7 BM Granollers Clara Poo en una jugada d'atac (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

Les protagonistes

Publicat el 30 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)