dijous, 16 de novembre del 2017

Primera victòria a Europa

El CHP Bigues i Riells va guanyar per 0-5 el Coutràs a la Copa d'Europa femenina

El Club Hoquei Patins Bigues i Riells debutava per primera vegada a la Copa d'Europa femenina. Les vallesanes es van traslladar a Coutras, França, per poder jugar en aquesta competició europea. Ho van fer dissabte contra el Coutras, subcampió d'Europa el 2015, a les 6 de la tarda, i van guanyar per 0-5.
Les jugadores del CHP Bigues i Riells celebren un dels cinc gols que van aconseguir en el seu debut en competició europea (Fotografia: M. ÀNGELS IGLESIAS)
Les de Txiqui Carmona entraven a la pista nervioses per l'estrena però es van desenvolupar molt bé al llarg de tot el partit. L'inici va ser bo per a les visitants, amb una bona defensa i bon joc en atac que els va permetre encetar el marcador amb un gol de Marta Borràs. La primera part va continuar sent per al Bigues i Riells, que no va tenir problemes per marcar tres gols més abans que finalitzés la primera part, dos d'ells de Marta Borràs, que va ser la màxima golejadora del partit i un altre de Gemma Camp. A la segona part es va notar un canvi de les franceses, van pressionar i van pujar el nivell de joc. Van tenir algunes ocasions, però moltes van acabar al pal. L'avantatge de les de Bigues i Riells els donava tranquil·litat i, a més, Sara Cristòfol va marcar el cinquè gol de partit. Amb aquest resultat fora de casa, les vallesanes a part d'il·lusionades, també estan més tranquil·les pel partit de tornada, que es jugarà el dia 2 de desembre.

Publicat el 13 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Tercera victòria consecutiva del Felmar BM La Roca

L'equip de Ramon Plans sentencia el partit a la segona part

El Felmar BM La Roca va aconseguir la tercera victòria consecutiva aquest cap de setmana a la pista de l'Associació Lleidatana. L'equip de Ramon Plans es va imposar per 24 a 31 en un partit en què van anar de menys a més. L'Associació Lleidatana va fer molt mal als primers minuts per la bona actuació de Júlia Calduch però quan l'equip roquerol va trobar la manera de parar-la, la situació es va revertir.
El començament de partit va ser incert, amb un ritme de joc molt alt per part de tots dos equips, amb atacs molt ràpids i sortides en contraatac però també amb moltes errades. Calduch va portar la iniciativa golejadora en l'equip local i Plans va intentar contrarestar-ho amb algunes variants defensives; primer amb una 5-1 desplaçada al lateral que l'equip lleidatà va evitar portant Calduch més al centre, i després amb una 5-1 habitual, al centre, amb ajudes al lateral per on hi havia la zona d'influència de Calduch. Aquesta segona sí que va donar els fruits desitjats, es va aconseguir frenar l'atac lleidatà i, a més, capgirar el marcador per arribar a la mitja part amb tres gols d'avantatge (13-16).

Vanesa Zafra llança a porteria en una imatge del partit contra l'Amposta (Fotografia: MERITXELL SOLER)
A la segona meitat, Plans va mantenir la variant defensiva i l'Associació Lleidatana es va trobar amb més problemes per generar joc ofensiu. El ritme alt de joc marcat per l'equip roquerol, amb una defensa molt intensa i sortides ràpides en contraatac, no el va poder seguir l'equip lleidatà, que va veure com l'equip de Plans ampliava encara més l'avantatge al marcador.
L'Associació Lleidatana va intentar apropar-se al marcador, amb una doble pressió defensiva sobre dues jugadores del BM La Roca, però mai es va apropar a menys de cinc gols.
L'equip de Plans, que puja al vuitè lloc, rebrà el proper cap de setmana el Dominicos, l'actual cuer.

El Sant Esteve peca de manca d’intensitat a la pista del Sant Vicenç

Els de Pep Guirado perden per un clar 31-21

El Sant Esteve de Palautordera va tornar a les males sensacions de l'inici de temporada en un partit en què la manca d'intensitat els va obligar a jugar a remolc. Sense intensitat, i sense gaire convicció a l'hora de buscar la remuntada, l'equip de Pep Guirado es va donar per vençut als últims minuts veient com el Sant Vicenç dels Horts, sense fer un gran partit, s'enduia la victòria per 10 gols de diferència (31-21). A banda de la derrota, el partit va tenir una altra nota negativa: la lesió de Pau Guirado al genoll, que el podria deixar sense jugar entre dues i tres setmanes.
La poca intensitat del Sant Esteve va ser més aguditzada en les tasques defensives i això va permetre al Sant Vicenç posar-se per davant des de l'inici i amb avantatges de dos i tres gols que van anar creixent gradualment fins a arribar al descans amb un clar 18-11.
Els de Guirado van sortir amb més força a la segona part i es van apropar al marcador. Van tenir dues clares accions per posar-se a tres gols però les van fallar, i quan el Sant Vicenç va ampliar les diferències ja ho va fer de forma definitiva sense reacció dels vallesans.

El BM La Roca venç amb relativa facilitat a la pista del cuer i puja fins al quart lloc

L'equip d'Héctor del Pino encarrila la victòria a la primera part

El BM La Roca va aprofitar la visita a la pista del cuer, el Bordils B, per sumar la sisena victòria de la temporada –segona consecutiva– en un partit que va dominar des del començament. L'equip d'Héctor del Pino va deixar el partit mig decidit abans del descans però no el va saber tancar fins als últims minuts, permetent que l'equip gironí agafés aire a l'inici de la segona meitat.
La sortida de l'equip roquerol va ser espectacular, amb un parcial d'inici de 0-5 gràcies a una bona defensa i ràpides sortides en contraatac. El tècnic del Bordils B es va veure obligat a demanar temps mort abans del minut 7 davant l'allau de joc dels roquerols però els d'Héctor del Pino van continuar dominant el ritme del partit, amb una defensa forta i agressiva que creava molts problemes en l'atac estàtic del Bordils B i amb unes bones intervencions de Joan Costa sota els pals en les jugades on la defensa era sobrepassada. En atac l'equip es va mostrar molt eficaç i l'avantatge, lluny de minvar, encara es va ampliar més, i va arribar a una màxima diferència de set gols (3-10 i 6-13), que el Bordils només va ser capaç de retallar a sis en arribar al descans (8-14).
L'APORTACIÓ DE LA PORTERIA A LA SEGONA PART VA SER CLAU
Al començament de la segona part, però, el panorama va canviar com de la nit al dia; l'equip roquerol va perdre aquella intensitat i regularitat que havia tingut durant tota la primera meitat i el Bordils ho va aprofitar per apropar-se al marcador. Afavorit també per les exclusions de Casas i Puig, el Bordils B es va apropar fins a dos gols (12-14) amb un parcial de 4-0 de sortida. Però dos gols va ser el llindar que el Bordils no va poder superar, en part per la bona defensa i les intervencions de Miquel Gonzàlez sota els pals. L'aportació de jugadors del segon equip com Mainar, Casas, Òscar Castillo i Guillem Castillo també va ser molt important.