dilluns, 16 de novembre del 2015

La reacció arriba tard

En Xavi evita la sortida del porter Noah i li passa la pilota al David en la jugada de l'empat (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Diumenge Olímpic la Garriga i Esport Club Granollers es van enfrontar en un duel entre líders i va ser l'Olímpic qui en va sortir victoriós. L'equip garriguenc, més poderós físicament, va dominar el cos a cos i va arribar sempre abans a les pilotes dividides. Els intents de control de joc del Granollers van acabar molt sovint en pèrdues de pilota i contraatacs, dos dels quals van suposar els dos primers gols de l'Olímpic.
Al primer quart hi va haver poques ocasions de gol, i totes elles van ser per l'Olímpic. Els nanos d'en Nico no van fer el seu millor partit, potser perquè en el contacte sempre sortien perdedors. El joc doncs, no va tenir un dominador clar. Els garriguencs van aprofitar aquesta superioritat física per plantar-se a l'àrea granollerina en dues ocasions, una de les quals -la segona- va acabar en el primer gol del partit després d'un xut creuat de Joel. Tot i que en Xavi la va arribar a tocar, no va ser suficient per impedir el primer gol local.

El porter Noah evita una jugada d'atac d'en Marc (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Al segon quart semblava que la dinàmica podia canviar; ben aviat els d'en Nico van poder empatar però la defensa de l'Olímpic va refusar un xut d'en Guillem, quan el porter Noah ja estava al terra sense opcions d'aturar el xut. Pocs minuts després, d'un servei de banda aparentment sense perill en va sortir el gol de l'empat. La pilota llarga, semblava pilota perduda però en Xavi, amb la seva velocitat característica, la va lluitar anticipant-se a l'últim defensa garriguenc. Veient en David tot sol li va passar la pilota i aquest no va desaprofitar l'ocasió. Però tot això va passar als primers minuts, perquè després del gol de l'empat els locals van tornar a imposar-se en les pilotes dividides, pressionant bastant amunt l'intent de construcció de joc dels d'en Nico, que van estar més imprecisos del compte.
Del possible 1-2 al 2-1 amb una certa polèmica
Després del descans va ser l'Olímpic qui va començar avisant, i de nou ho va fer a la contra amb un xut final de Víctor que en Pol va poder refusar. Semblava que el partit es decantaria per l'Olímpic quan, de cop i volta, en una jugada amb diversos xuts i refusos, l'àrbitre va assenyalar penal per mans dins l'àrea garriguenca. Des de la banqueta local es va protestar la rigorositat de la senyalització del penal i la localització del punt des d'on l'Arnau anava a xutar el penal. L'Arnau el va acabar xutant i marcant, però l'àrbitre li va fer repetir -suposadament perquè algú havia entrat a l'àrea abans d'hora-. L'Arnau va repetir el llançament, però aquest cop el seu xut va anar fora.

L'Arnau xutant el penal (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Del que hauria estat l'1 a 2, es va passar en pocs minuts al 2-1 pels garriguencs. Els d'en Nico van llançar un córner des de la dreta, ningú va encertar a rematar i l'Olímpic va sortir en contraatac. Una indecisió a l'hora de refusar la pilota va permetre en Víctor marcar el 2-1. Tota una galleda d'aigua freda per un Granollers que, pocs minuts després, van encaixar el tercer en un córner. En Pol va refusar a córner un xut de falta d'Oriol, però en la centrada del córner la pilota li va arribar al Toni, que tot sol va marcar el 3-1.
Només quedava l'últim quart per redreçar el rumb i l'equip d'en Nico ho va provar, però ho va fer amb més ganes que no pas encert. Tot hauria pogut canviar si, en la primera ocasió, hagués arribat el 3-2, però el gran xut d'en Gerard el va refusar espectacularment a córner el porter local. Els minuts anaven passant, els granollerins van tenir més pilota i es van aproximar a l'àrea, però els va mancar concreció. Les presses no van ajudar i, al final, va ser l'Olímpic qui va acabar tenint un altre contraatac per fer el 4-1 però que en Joel va xutar fora per poc.