dimecres, 21 de febrer del 2018

El Fraikin es col·loca líder

L'equip granollerí, amb una gran primera meitat, venç per sis gols de diferència l'Azoty-Pulawy polonès
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers se situa com a líder del grup D de la fase de grups a la Copa EHF després de vèncer amb claredat el que era líder després de la primera jornada, el KS Azoty-Pulawy polonès. Els homes d'Antonio Rama, amb una gran primera meitat i una segona més igualada, van derrotar el conjunt polonès per 32 a 26. Sis gols que deixen els granollerins com a líders, empatats a punts amb el Chambéry Savoie Mont Blanc Handball, que va guanyar dissabte a Suïssa (25-29).
Els de Rama van estar immensos defensivament a la primera meitat i Bombom Almeida va recuperar el seu bon nivell sota els pals. Això i les sortides ràpides en contraatac van permetre obrir una bona escletxa al marcador que després, en una segona meitat més equilibrada, va saber mantenir, tot i alguns alts i baixos.
Rolandas Bernatonis va començar el partit deixant anar el seu braç. Seus van ser el primer i el tercer gols, i d'una assistència seva a Adrià Figueras en va sortir el segon, d'Álvaro Cabanas, en transformar el penal que havia aconseguit forçar el pivot. Una recuperació de Marc García i una falta en atac dels polonesos van permetre a Figueras i David Resina fer el 4-1 i el 5-1 en dos ràpids contraatacs i van obligar el tècnic polonès a aturar el joc.

L'extrem del Fraikin BM Granollers David Resina va marcar quatre gols, un dels quals, el de la imatge, en un bonic llançament amb rosca que suposava el 8 a 4 (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El temps mort no va servir de gaire a un Azoty-Pulawy que depenia excessivament de l'encert en el llançament exterior de Marko Panic –va acabar el partit com a màxim golejador amb nou gols–. Panic, que és ambidextre, va explotar aquesta condició fent que la defensa granollerina no sabés mai per on atacar-lo. Bogdanov no estava encertat sota els pals i el tècnic polonès el va substituir per Valentyn Koshovy, que va millorar una mica les estadístiques generals del seu equip malgrat que el Fraikin va continuar ampliant les diferències.
Les aturades d'Almeida i les recuperacions defensives van permetre al Fraikin sortir moltes vegades en contraatac –vuit dels 21 gols de la primera meitat– i, gràcies a això, els de Rama van agafar un avantatge de set gols en arribar al primer quart d'hora. La diferència encara va créixer una mica més just abans del descans (21-13). Un gol de penal de Seroka va deixar el 21-14 amb què es va arribar a la mitja part.
Als primers minuts de la represa Almeida i Koshovy van ser els protagonistes. El primer gol, de Bernatonis, va arribar gairebé al minut cinc d'una segona meitat molt més equilibrada. Primer Koshovy, i després Bogdanov, van millorar les prestacions sota els pals i Panic va seguir fent mal en el tir exterior.
El Fraikin es va encallar en atac durant uns minuts i l'equip polonès va retallar diferències fins als cinc gols (25-20). El Fraikin es va recuperar i va tornar a veure com, a cinc minuts del final, l'Azoty-Pulawy es posava a només quatre (29-25). Un parcial de 3-0 amb dos gols de Cabanas va tornar a donar tranquil·litat (32-25) abans que Maslowski fes el definitiu 32-26.

Els protagonistes

El post-partit

Els hem tret de lloc de bon començament. (Antonio Rama)

Eduard Batlles

L'Azoty-Pulawy era un autèntic desconegut pel Fraikin, més enllà de conèixer-ne dos dels seus jugadors, l'exjugador de l'Ademar León i Puerto Sagunto Nikola Prce, i l'exjugador del Chambéry Marko Panic. El que sí que sabien, veient-ne els vídeos, és que eren un equip molt potent físicament, que seria difícil de doblegar. Una de les maneres de poder-ho aconseguir era fent-los una bona defensa i podent atacar amb rapidesa, i això els d'Antonio Rama ho van aconseguir a la perfecció durant la primera part.
"Els hem tret de lloc de bon començament", va dir el tècnic. "Els hem defensat molt amunt, obligant-los a fer mols metres si volien arribar a zona de llançament i això els ha dificultat molt a l'hora d'atacar", va seguir explicant. "Córrer al contraatac era una bona manera de superar la seva defensa, que en estàtic, en ser molt més físics que nosaltres, ens dificultava més com entrar", va afegir un Rama, que, veient que el partit anava ben encarrilat, va reservar Marc Cañellas, que sortia d'un procés gripal.

Antonio Rama esperona els seus jugadors en un moment del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Per la seva banda Marc García va destacar el fort ritme que havia marcat l'equip a la primera part. "Els hem desbordat a la primera i a la segona potser hem especulat una mica, tot i que la victòria mai ha perillat", va afirmar.
Dimecres el Fraikin rebrà el Teucro en un altre partit clau pels vallesans en la lluita per la part alta de la classificació a la lliga Asobal.

Publicat el 19 de febrer de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)