dimecres, 18 de novembre del 2015

Victòria vital i treballada

El BM la Roca suma la tercera victòria després de vèncer el Covadonga de Gijón

El BM la Roca se la jugava amb un rival directe –el Covadonga tenia quatre punts més i estava a mitja taula– i va aconseguir una victòria molt necessària per guanyar posicions. Els de Guillem Estapé van començar a remolc però es van posar per davant gràcies a un parcial de 4-0 i, des d'aquell moment, ja no van cedir la iniciativa.
El Covadonga, amb alguns exjugadors d'Asobal –Ancizu, Paraja o el porter Martínez– i amb l'exseleccionador estatal Chechu Villaldea a la banqueta, va sorprendre a l'inici del matx amb gols ràpids per posar-se per davant. Les defenses es van fer fortes a partir del minut cinc i no va ser fins passat el quart d'hora que els roquerols es van posar per primer cop per davant (7-6). El parcial de 4-0 –del 5-6 al 9-6– va donar empenta als d'Estapé, que van aconseguir un màxim avantatge de cinc gols (12-7) poc abans del descans.

Pere Vaquer intenta una jugada d'atac defensat per Ancizu i Paraja (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A la segona part el Covadonga es va arribar a posar a dos gols però va fallar totes les opcions de posar-se a un. Gesa primer, i Miquel després, van mantenir el nivell sota els pals mentre les aturades de Martínez i els gols d'Ancizu –molt hàbil des de l'extrem– i Álvarez –des de la llarga distància– no van ser suficients per a un Covadonga que va veure com els d'Estapé penalitzaven cada imprecisió en atac. Els contraatacs de Marc Sànchez i Pau Pérez van ser claus per mantenir una bona distància de seguretat.

Publicat el 16 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Triomf en el joc, empat al marcador

El Granollers fa mèrits per endur-se la victòria, però el Júpiter fa l'empat en una jugada aïllada
Eduard Batlles

L'EC Granollers va experimentar aquest cap de setmana la mateixa sensació que en el partit a Palamós: el regust a derrota després d'un empat. Els granollerins van tornar a dominar el matx, a tenir més ocasions que el rival, però el marcador final només els permet sumar un punt.
Els de Víctor Vera i Albert Garcia van començar el matx amb el domini de la pilota. La pressió alta dificultava la sortida de pilota del Júpiter, que l'havia de rifar per no perdre-la en zona perillosa. Al minut 12, Cano va obrir la llauna: bona jugada de Vila a la frontal, la pilota arriba a la banda dreta i Cano, amb la canya a punt, remata amb l'esquerra. Amb el gol van arribar els millors minuts de joc del Granollers, sense deixar sortir el Júpiter i assetjant la porteria de Víctor. Un xut de Cano des de la frontal va ser la millor ocasió dels vallesans a la primera. Els barcelonins, que tenien la baixa de Mamadou Kanteh –màxim golejador de la categoria amb 11 gols en 12 partits– per sanció, van ocasionar perill amb córners i segones jugades.

El jugador de l'Esport Club Didi intenta passar pel mig de dos jugadors del Júpiter (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la represa, el Granollers podria haver fet la sentència definitiva. Primer Didi amb un cop de cap que va aturar Víctor a sobre la línia de gol, i després Cano amb un un contra un que va rebutjar el porter visitant amb una gran intervenció. Les aturades de Víctor van fer reaccionar un Júpiter que va començar a tenir el control, però sense tenir cap ocasió clara. Una jugada aïllada va deixar Josue, que acabava d'entrar al terreny de joc, emparellat amb Zamorano. El davanter li va guanyar la cursa al central i va definir amb potència davant la sortida d'Ortega. El Granollers va buscar la victòria de totes les maneres possibles, però un Júpiter ben col·locat en defensa va evitar el gol de la victòria dels vallesans.
L'empat deixa el Granollers quart amb 23 punts i a 6 del líder, que continua sent el Prat. El proper rival serà el Santfeliuenc, que és 16è amb 14 punts.

Molletenca i Girona B empaten sense gols en un partit jugat de menys a més

Segon –Molletenca– i tercer per la cua –Girona B– es van enfrontar ahir al municipal de la Zona Sud i cap dels dos va saber marcar cap gol en un partit més aviat ensopit i amb poques ocasions de gol, a la primera part, i una mica més viu però igual d'ineficaç a la segona. Aquest empat manté els d'Antoni Filgaira a sis punts dels equips que el precedeixen a la taula.
La primera meitat va estar plena d'imprecisions, topades i interrupcions que no permetien donar continuïtat al joc. El filial gironí intentava controlar el joc i la pressió del Molletenca a camp contrari no li permetia trenar jugades.
Les ocasions van brillar per la seva absència a la primera part, però no a la segona, malgrat que el joc no va millorar gaire. Un xut al travesser del Molletenca, al minut 52, va obrir les hostilitats; al 61, una pilota llarga del porter gironí Quintanas la va pentinar Roque i Giancarlos va aturar el xut de puntera de Serrano. Al 74, el local Martínez no va rematar bé una bona centrada de Brian i al 80 el porter molletà Giancarlos va refusar un xut de Juanpi a l'arrel del pal.