dimecres, 20 de març del 2019

El Fraikin neutralitza del tot el Puente Genil

Marc Guàrdia acaba amb un 41% d'encert el dia que debuta el jove Pau Ferré
Xavi Mas

El partit contra l'Ángel Ximénez-Avia Puente Genil es presumia complicat pel Fraikin BM Granollers, però a l'hora de la veritat, va acabar sent un dels més rodons de la temporada. L'equip d'Antonio Rama va aconseguir una victòria molt còmoda (34-24) que va permetre, entre altres coses, veure el debut del jove Pau Ferré, o que Rama pogués donar descans als jugadors que continuaven amb molèsties –César Bombom Almeida i Sergi Franco
Com sempre, la base d'aquesta contundència es va trobar en la defensa i en la porteria, que aquest cop va propiciar contraatacs ben finalitzats –10 de 12– i que el marcador s'anés obrint de mica en mica sense aturador. Les 17 aturades de Marc Guàrdia –dues en llançaments des dels set metres– van ser una de les xifres destacades del partit, com també els vuit gols de Mamadou Gassama, quatre dels quals en ràpids contraatacs.
La victòria manté els granollerins en la cinquena posició, ara en solitari –per la derrota del Bada Huesca contra l'Abanca Ademar León (32-28)–, a dos punts del segon lloc –Bidasoa– i a un del tercer i quart classificats –BM Logroño i Ademar.
El partit va començar amb intercanvi de parcials i un equilibri al marcador que es va començar a desfer passat el quart d'hora de joc. El Fraikin va respondre al gol inicial del Puente Genil amb un parcial de 3-0, el qual també va contrarestar l'equip andalús amb un altre 0-3. El Puente Genil trobava, en ràpides transicions, la solució als seus atacs atropellats mentre el Fraikin també responia amb contraatacs finalitzats amb contundència per Mamadou Gassama.

Pau Ferré -en la imatge agafat de la samarreta per Juanlu Moyano- va debutar a la Lliga Asobal i va aconseguir el gol que tancava el marcador (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Passat el minut 11 el tècnic visitant, Julián Ruiz, va aturar el joc amb 6-5 al marcador i va fer els primers canvis, però pocs minuts després el Fraikin va aconseguir un nou parcial de 3-0 per passar del 7-7 al 10-7 –un gol de camp a camp d'Oswaldo Dos Santos Maestro, un de contraatac d'Adrià Martínez i un de Gassama que va netejar les teranyines de l'escaire– i prendre definitivament la davantera al marcador. Aquesta diferència va arribar a ser de quatre gols (13-9 i 14-10) i va tornar als tres en arribar al descans.
GUÀRDIA, DEFENSA I CONTRAATAC
La segona part es va mantenir equilibrada durant els primers cinc minuts. Un contraatac de Sergio Henrique Monteiro va apropar el Puente Genil a dos gols (18-16) just abans que el Fraikin encarrilés la victòria amb un parcial de 4-0 (22-16) gràcies a la determinació d'Álex Márquez, les aturades de Guàrdia i els contraatacs de Víctor Sáez o Adrià Figueras.
El Fraikin havia aconseguit neutralitzar la connexió de la primera línia andalusa amb el pivot i va minimitzar el seu llançament exterior. Això va provocar atacs amb dubtes, pèrdues de pilota dels andalusos i més contraatacs per acabar de rematar la feina. L'atac sense porter –per l'exclusió de Juanlu Moyano– no els va sortir bé i el Fraikin es va posar deu gols amunt (31-21) amb dos gols de Marc García i Mamadou a porta buida. El sisè gol de Figueras va suposar el màxim avantatge de tot el partit (33-22).
Després de tres convocatòries de lliga i dues a la Copa EHF, finalment va arribar el moment del debut de Pau Ferré, que va saltar a pista a cinc minuts del final i que, fins i tot, va poder rebre la seva primera ovació després de marcar el seu primer gol a la màxima categoria, que tancava el marcador.
Dimecres el Fraikin tornarà a la dinàmica de doble partit per setmana i ho farà amb dos partits vitals; dimecres, a la pista del Bada Huesca, per desfer-se d'un rival directe, i dissabte, a l'Sparkassen Arena de Kiel, per esgotar les opcions de classificació pels quarts de final de l'EHF.

Els protagonistes

El post-partit

El treball del dia a dia ha servit per tenir aquesta oportunitat. (Pau Ferré)

Un dels protagonistes del partit, sens dubte, va ser el jove Pau Ferré, que va poder debutar a l'Asobal i, a més, marcant un gol en una jugada que va admetre que estava preparada. "M'han dit que faríem una jugada per mi, per fer l'un contra un amb el tercer defensiu, i ha sortit tal i com esperàvem", va dir. Ferré, que va controlar bé els nervis pel debut, estava satisfet per l'oportunitat que li va brindar el tècnic Antonio Rama. "Venia de diverses convocatòries amb partits molt ajustats i finalment, el treball del dia a dia, ha servit per tenir aquesta oportunitat", va afegir.
Per la seva banda l'entrenador del Fraikin Antonio Rama estava molt content per la victòria i per com s'havia produït. "Quan tens l'equip tan tocadet costa trobar partits així", va dir. "Ha sortit tot rodat; la defensa ha anat molt bé, la porteria ha acompanyat moltíssim i hem pogut córrer bé al contraatac, cosa que ens havia mancat darrerament", va seguir. Rama es va sorprendre de la poca aportació de la primera línia del Puente Genil –entre Moyano, Jiménez i Rudovic tan sols van sumar un gol– i va admetre que havien buscat el gol de Ferré. "Quan ha vingut al canvi li hem dit: 'vés a trencar-lo'. Hi ha anat i l'ha trencat pel mig", va afegir. "Està bé que un jugador que ens aporta tant en el dia a dia s'emporti aquest gol", va concloure un Antonio Rama que ja està pensant en el partit de dimecres contra el Bada Huesca, rival directe.

Publicat el 18 de març de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)