dissabte, 13 de maig del 2017

L’Esport Club s’acomiada de l’afició amb un mal partit

El capità Roger Bellavista rep una forta ovació en el seu últim partit al carrer Girona
EL 9 NOU

Amb els deures fets, a l'Esport Club Granollers li va mancar tensió competitiva en l'últim partit de la temporada al municipal del carrer Girona. El Vilassar de Mar, sense fer res de l'altre món, va saber aprofitar les seves ocasions per endur-se la victòria per un clar 0 a 3 en un partit que, a més, significava l'adéu del capità Roger Bellavista, que ha decidit penjar les botes. Amb la derrota, els d'Albert Cámara baixen a l'11è lloc –amb 47 punts– just abans de l'última jornada, en què aniran al camp de l'UE Figueres –el proper diumenge.
Els de Cámara van sortir massa relaxats al camp i es van trobar amb un gol molt matiner del Vilassar, que gairebé en la primera jugada de perill va aconseguir el 0-1, obra de Pau Senent. El gol en contra no va servir per esperonar els granollerins, que van ser incapaços de generar perill a l'àrea rival durant tota la primera meitat. Tampoc el Vilassar va inquietar gaire la porteria defensada per Carles Santaló en una primera meitat de molt joc al mig del camp i poca profunditat.

Un jugador del Vilassar de Mar talla la progressió ofensiva per la banda dreta del jugador de l'Esport Club Diego Carrillo (Fotografia: JÚLIA RIU)
OVACIÓ A BELLAVISTA I SENTÈNCIA DEL VILASSAR
A la segona part l'entrada de Carlos Cano va permetre veure alguna jugada de perill pels de Cámara als primers minuts. Ell mateix en va tenir una de clara que no va saber concretar i poc després va ser Javi Sánchez qui no va arribar a rematar, al primer pal, una bona centrada des de la banda. I del possible empat a 1 es va passar al 0-2, obra de Soufiane al minut 64.
Després del segon gol del Vilassar va arribar el moment més emotiu del partit; Bellavista va ser substituït per Ricky i va rebre l'ovació del públic granollerí –Bellavista, abans de començar el partit, havia rebut de mans de tots els capitans del futbol base granollerí, el braçalet de capità–. Acte seguit, novament Pau Senent va fer la sentència pel Vilassar. Després del 0-3 va ser un voler i no poder dels granollerins, que en van tenir una de clara; a la sortida d'un córner Sergi Valls va rematar de cap, tot sol dins l'àrea petita, però el porter Pacheco la va treure com va poder per evitar el gol de l'honor granollerí.

Els protagonistes

Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7, el millor d’Espanya

Els de Bernat Barbany s'imposen al Barça en semifinals i a l'Alcobendas en la final
EL 9 NOU

El juvenil masculí del KH-7 BM Granollers va tancar, aquest cap de setmana, una temporada per emmarcar; primer es va proclamar campió de Catalunya en vèncer el FC Barcelona Lassa en la final (24-25). Després es va classificar per la fase final del Campionat d'Espanya en una fase sector en què va guanyar els tres partits, i finalment, aquest cap de setmana, va tornar a derrotar els blaugrana en les semifinals (26-23) i posteriorment va derrotar el BM Alcobendas (26-25) en la final.
L'Alcobendas va dominar el marcador des del començament, amb avantatges que van oscil·lar entre un i tres gols fins arribar al descans amb un 12-14 favorable a l'equip madrileny. Durant la segona meitat la tònica va ser la mateixa, amb un màxim desavantatge pels granollerins de quatre gols (18-22) al minut 46. Als últims deu minuts però, un parcial de 5-0 va permetre als granollerins passar del 20-23 al 25-23. L'Alcobendas va empatar a 50 segons del final, Sergi Franco va fallar un penal, l'Alcobendas va cometre falta en atac en l'última acció i Dani Navarro, des de l'extrem i a dos segons del final, va fer el gol de la victòria i d'un títol que és el tercer per aquesta generació de jugadors. Els de Bernat Barbany ho van ser en categoria infantil, fa quatre anys, amb Ricard Parera d'entrenador, i van repetir, fa dos anys com a cadets, amb Aleix Caussa com a tècnic.

Jugadors i tècnics del juvenil del KH-7 BM Granollers posen amb les medalles i el trofeu que els acrediten com a campions (Fotografia: BM GRANOLLERS)
Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Un any més a Divisió d’Honor

La victòria davant el Mavi i la derrota del Villaverde dona la permanència a les de Villanueva
Xavi Mas

La permanència és un fet. A tres jornades per acabar la lliga, el KH-7 BM Granollers es va assegurar la permanència a la màxima categoria de l'handbol estatal. L'equip de José Luis Villanueva necessitava guanyar contra el BMC Mavi Nuevas Tecnologías i que el BM Base Villaverde perdés a la pista del Canyamelar València, i totes dues premisses es van complir; l'equip granollerí es va imposar a l'equip asturià per 24 a 22 i l'equip madrileny va perdre 35 a 32 a València.
Les noies de Villanueva van dominar el partit de principi a fi, marcant diferències ben aviat però sense saber tancar definitivament el matx. El Mavi no es va rendir en cap moment i va ser capaç de posar la por al cos de les granollerines als últims minuts, però els va faltar encert i temps i el KH-7 es va endur la victòria.
Les aturades de Nicole Morales i els gols de Buforn i Kaba van posar ràpidament el KH-7 al davant (2-0). Passat el minut 6 el Mavi va aconseguir empatar a tres però, acte seguit, un parcial de 5-0 va permetre a les de Villanueva escapar-se de cinc gols (8-3) al minut 11. Una diferència que podia haver estat més àmplia si el KH-7 no hagués desaprofitat les situacions de superioritat de què va disposar. El marge va oscil·lar entre els tres i els cinc gols i va arribar a la màxima diferència en arribar al descans (15-9).

La jugadora del Mavi Nuevas Tecnologías Carla Gómez, de Sant Antoni de Vilamajor, intenta evitar el llançament de Judith Vizuete, autora de tres gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En la represa el partit es va igualar, amb un intercanvi de gols que va beneficiar el KH-7, tot i desaprofitar dues situacions de superioritat numèrica més. Tot semblava encarrilat però el tècnic visitant va ordenar primer una mixta sobre Steinbach, i després una doble mixta també sobre Buforn, i va aconseguir encallar l'atac del KH-7. La diferència es va retallar a dos gols però no hi va haver temps per més.

Les protagonistes

Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)