dijous, 10 de novembre del 2016

L’Esport Club salva un punt amb un gol polèmic

La defensa granollerina regala dos gols a un Manlleu que acaba el partit amb dos expulsats
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers tenia una bona opció de trencar la mala dinàmica de resultats –quatre derrotes seguides– davant el Manlleu, però els errors propis els van obligar a anar a remolc tot el partit i, amb una mica de fortuna, van acabar salvant un punt al temps afegit gràcies a un gol polèmic –els jugadors del Manlleu van reclamar que la pilota no havia entrat.
Va ser un partit estrany, en què tot el que havia fet bé el Manlleu durant el partit –aprofitar els regals de la defensa granollerina per posar-se per davant al marcador– ho va esguerrar als últims minuts amb pèrdues de temps exagerades que els va costar l'expulsió del porter Aroca –es va autoexpulsar amb dues targetes grogues en pocs minuts, una per simular una agressió i l'altra per perdre temps en un servei de porteria– una expulsió que va aprofitar l'Esport Club per marcar l'empat.
Després d'uns 10 primers minuts de tempteig va arribar la primera emoció forta del partit; Sergi Valls, pressionat per Trulls, va fer una mala cessió a Colchero, que estava a l'alçada del punt de penal i que no va poder arribar a temps per evitar el primer gol –la jugada absurda del partit–. Els granollerins van quedar groguis i van estar a punt de fer-se un altre autogol en un xut de falta de Fernàndez que va pentinar enrere Joel i que va obligar Colchero a refusar a córner. Passat l'ensurt, l'Esport Club va començar a avisar amb internades per la banda fins a aconseguir l'empat en una jugada d'estratègia –falta lateral centrada al segon pal on Valls la va tornar a l'àrea petita per la rematada final de Fran Fuentes.
Ricky, de l'Esport Club Granollers, controla una pilota davant l'oposició d'Ivan Fernández del Manlleu                    (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
La segona meitat va començar amb una altra badada defensiva granollerina, aquest cop en una falta lateral del Manlleu que ningú va encertar a refusar –tampoc Colchero– i que Canal va aprofitar per fer l'1 a 2. Els minuts anaven passant, sense que passés absolutament res rellevant, i amb un Manlleu que de mica en mica anava perdent temps –a l'hora de fer els canvis, teatralitzant faltes i lesions curades miraculosament o simulant agressions com la que li va suposar la primera groga al porter Aroca.
Els granollerins, aprofitant l'expulsió d'Aroca per la segona groga, van incrementar les pilotes penjades a l'àrea i una d'aquestes, ja al temps afegit, va arribar a peus de Cano. El seu xut el va refusar Seuma –porter accidental dels osonencs–, segons l'àrbitre des de dins de la porteria. Les irades protestes de Dan Coll al jutge de línia li van costar l'expulsió a l'osonenc i el Manlleu va acabar els tres últims minuts de temps afegit amb dos jugadors menys en un final de partit força calent.

Els protagonistes

Publicat el 7 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 es desfà de l’Esplugues en un tres i no res

Els de Sergio Pozo deixen el partit vist per sentència al quart d'hora
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers es va refer de la primera derrota de la temporada escombrant de la pista un Handbol Esplugues que va veure com els granollerins deixaven el partit vist per sentència al primer quart d'hora de joc.
Els jugadors de Sergio Pozo van fer un inici de partit fulgurant, amb un parcial d'11 a 4 en poc més de 10 minuts, cinc gols dels quals van ser de contraatac. Els granollerins van penalitzar totes i cadascuna de les pèrdues de pilota de l'Esplugues –o de les aturades de Marc Guàrdia– amb la rapidesa d'Adrià Cumplido o amb els llançaments d'Ian Tarrafeta i Pol Valera. Passat el quart d'hora de joc els granollerins ja guanyaven d'11 (16-5) i, tot i que l'Esplugues ho va reduir a set en arribar al descans (21-14), a la segona els de Pozo van sentenciar.

El pivot del KH-7 Aleix Martínez supera la defensa de tres jugadors de l'Esplugues per fer un dels seus tres gols   (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)

Els protagonistes

Publicat el 7 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)