dimarts, 27 d’octubre del 2015

Victòria per reforçar la moral

El Granollers se sobreposa a les baixes i suma tres punts de mèrit davant el Figueres
Eduard Batlles

Victòria de prestigi per 2 gols a 1 de l'EC Granollers davant d'un històric del futbol català, el Figueres. El conjunt vallesà es va sobreposar a les baixes de Cosme, Cano –que tenia molèsties i es va quedar a la banqueta d'entrada–, Gil i Suárez i va sumar tres punts davant d'un Figueres molt combatiu i que es va quedar amb 10 homes al minut 41.
Després d'una primera meitat discreta per part dels dos conjunts –un parell de xuts a cada porteria–, la segona part va començar amb un Granollers molt més ofensiu. Conscient que el Figueres jugava amb un home menys, Albert Garcia va exigir una marxa més als seus homes. L'aposta va funcionar. Al primer minut de la segona, una jugada per la banda dreta de Duran va acabar amb la rematada de Didi a l'àrea petita que va obrir el marcador. Amb el marcador en contra, el Figueres no va renunciar a les jugades ofensives i un minut més tard va arribar l'empat. Quimo va arribar a la línia de fons i va fer una passada dins l'àrea petita que va rematar Vidal de primeres.
Ferran Vila intenta una passada que un jugador del Figueres intenta interceptar (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
L'empat no era el resultat que Garcia buscava i va moure ràpid la banqueta. Tot i tenir molèsties, Cano va sortir al minut 65 per buscar el gol. El jove davanter Roger Mora va entrar per Ferran Vila i Hector va entrar per Duran. Amb més pólvora a davant el Granollers va tenir més arribada i el Figueres s'ho va jugar tot al contraatac i a la jugades de pilota aturada. Quan el partit estava a punt d'arribar als últims 10 minuts, va aparèixer Cano per rematar la feina. Bauli es va inventar una passada picada per sobre la defensa i Cano, deixant botar la pilota, va rematar amb l'esquerra al pal llarg per fer el de la victòria. En els últims minuts, el Figueres va provar l'empat però Bellavista, Zamorano i Ortega, amb dues bones aturades, van dissoldre qualsevol oportunitat dels empordanesos.
Amb el triomf, el Granollers torna a la quarta posició a un punt del Gavà, que és tercer, i que serà el proper rival a la lliga en el partit intersetmanal, que es disputarà dimecres.

Publicat el 26 d'octubre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El BM la Roca suma una victòria molt important

El porter Pere Gesa esdevé un mur

El BM la Roca es va convertir en un autèntic mur per un Academia Octavio que necessitava els punts igual que els roquerols però que no va saber respondre. Els de Guillem Estapé, que van començar amb un parcial de 7-0, van dominar de principi a fi, amb un Pere Gesa espectacular sota els pals –20 aturades de 36 llançaments– i amb una defensa molt intensa i sòlida que els va conduir a la segona victòria de la temporada.

El pivot del BM la Roca Adrià Salado en una acció de contraatac de la primera part (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Cinc aturades de Gesa i les imprecisions dels gallecs en atac van permetre arribar a un 7-0 –amb un contraatac i un penal estavellats al pal– que l'Octavio va trencar passat el minut 14. Méndez, des de la distància, i José Ángel Fernández des de l'extrem, van conduir els gallecs a retallar la distància fins a tres gols (9-6) però els d'Estapé van resistir a un petit sotrac ofensiu –millora defensiva de l'Octavio– i van arribar al descans amb quatre gols de marge.
Gesa va seguir aturant-ho pràcticament tot, els roquerols es van distanciar de nou fins als set gols (16-9), van aguantar bé un parcial de 0-3 després d'un temps mort demanat pel tècnic gallec amb 17-10 (17-13), i van sentenciar aprofitant els espais que va deixar l'Octavio quan va obrir la defensa per augmentar-ne la pressió.

Victòria molt soferta

El KH-7 arriba a guanyar de sis gols i veu com li remunten el matx però reacciona a temps

Vista la primera meitat semblava que el KH-7 BM Granollers tenia encarrilat el partit amb sis gols de marge, però a la segona es va torçar i, per sort, les jugadores de José Luis Villanueva van resistir i van aconseguir una important victòria contra un dels rivals directes, el Jofemesa Oviedo, per tres gols, 26 a 23.
Les aturades d'Andrea de la Torre i els gols de Míriam Gonzàlez van ser claus perquè l'equip de Villanueva agafés avantatge ràpidament al marcador davant un equip asturià al qual li costava molt atacar. Les granollerines van escapar-se de quatre gols tot i jugar en inferioritat –exclusió de Kaba Gassama– i va arribar a la màxima diferència de sis (9-3) també jugant en inferioritat –exclusió d'Anna Pi–, marge que es va mantenir en arribar al descans.

La pivot granollerina Kaba Gassama defensada per Irene Espinola i Sara García (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En tornar dels vestidors, però, la dinàmica va canviar; l'Oviedo va creure en la remuntada, va aprofitar l'encert d'Aida i de Núria per fer-la efectiva (20-21) però després no ho va saber mantenir. Míriam va fer l'empat i va ser l'inici d'un parcial de 5-0 (25-21) que va decidir la victòria granollerina. El tècnic asturià va ordenar pressió defensiva però no en va treure el rèdit que esperava i les de Villanueva van sentenciar amb un gol de Sandra.

Final elèctric

Ruaidi Connell

La tercera victòria seguida del benjamí de Nico Font va arribar davant un FC Cardedeu que va mantenir el partit empatat fins a l'últim període. Els granollerins es van avançar al primer període, el Cardedeu va empatar a l'inici del segon, i després d'un tercer orfe de gols, els jugadors d'en Nico van sentenciar amb tres gols més al final.

Una de les jugades en què en Pol refusa amb els punys una ocasió del Cardedeu (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
L'inici de partit va ser una mica lent; el Cardedeu, disposat al camp amb dues línies de tres, es va tancar més enrere mentre els granollerins dominaven la possessió malgrat no tenir massa ocasions. A l'últim minut però, va arribar el gol d'en Guillem, que posava el Granollers per davant.
Poc després de començar el segon període, el Granollers va poder augmentar la diferència però la fortuna no els va ser favorable; en Gerard va recuperar una pilota d'un xut d'un defensa del Cardedeu, es va escapar sol, es va desfer de dos rivals però el seu xut, va anar de pal a pal sense voler entrar. El Cardedeu va anar millorant de mica en mica, va oposar més resistència i va aconseguir empatar uns minuts més tard. En Pol va refusar un xut de falta del Cardedeu a córner, i de la centrada des de la cantonada en va sortir el gol, amb un xut de l'Antonio Sánchez que va entrar per l'escaire, lluny de l'abast d'en Pol. Abans d'arribar al descans el Granollers en va tenir una altra de clara però, el pal -aquest cop el travesser- va repel·lir el xut de falta d'en David.

En Pau, com ja havia passat en algun altre partit, va estavellar un xut de falta al travesser (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El tercer període va tenir poques ocasions de gol però més pressió per part d'ambdós equips, malgrat que els d'en Nico van baixar una mica el ritme. Malgrat això les dues ocasions més clares van ser pels granollerins. La primera d'en Marc -després d'una escapada per la banda d'en Xavi- que va aturar el porter del Cardedeu Arnau Franco i just després, amb un xut de falta d'en Pau que, com l'anterior d'en David al segon període, es va estavellar al travesser.
En Xavi i en Dani desequilibren el partit
En Dani en la jugada que va acabar en el 3-1 (Fotografia: ESTHER MAS)
No s'havia jugat ni un minut de l'últim període quan en Marc va pujar la pilota per la banda, li va passar la pilota a en Xavi i aquest va marcar el 2-1 fent-li passar la pilota per sota les cames del porter Arnau. El Cardedeu va intentar empatar però en Pol, molt segur, va refusar amb els punys dos xuts dels blanc-i-vermells. Després però, les ocasions dels d'en Nico, que van acabar decantant la balança del seu cantó. La primera ocasió no va acabar en gol; Al porter del Cardedeu Arnau se li va escapar la pilota després d'un xut d'en Guillem. En Xavi va aprofitar el refús però el seu xut es va passejar per davant de la porteria sense trobar rematador. La segona sí; jugada entre en Xavi i en Dani -barret d'aquest a un defensa inclòs-, paret de nou amb en Xavi i xut creuat final d'en Dani que va suposar el 3-1. I a l'últim minut un xut de falta directa d'en Dani des del vèrtex de l'àrea que va acabar amb el quart i definitiu gol.