dimecres, 1 de març del 2017

Res a fer contra el líder

El desplaçament al camp del líder no arribava en el millor moment per al benjamí A de l'Esport Club Granollers, però s'havia de jugar i mai se sap... Però va passar el que entrava dins la lògica: el Manlleu va imposar la seva condició de líder i ho va fer des d'un bon començament. El 4-0 amb què va acabar el primer període no va deixar lloc a la sorpresa.
El partit va començar lent, amb control de la pilota, amb un xut d'en Pau que va aturar el porter del Manlleu i amb un intent de remat d'en Gerard, a sobrebot, que es va frustrar per culpa que el porter osonenc va arribar un xic abans a la pilota -la passada en llarg i bombejada, cap a en Gerard, va ser d'en Daniel-. A partir d'aquí, el Manlleu va passar el rodet i va deixar el partit vist per sentència; primer amb un gol aprofitant el refús defensiu a un xut de falta. En Martí va provar un xut alt al qual no hi va arribar en Max. Després, tres gols més -dos de l'Aniol i un de l'Àlex-, gairebé calcats, en què els jugadors del Manlleu es van escapar dels defensors granollerins per plantar-se sols davant en Max. Entremig del 2-0 i del 3-0 en Pau va disposar d'un xut de falta directa, des d'un lateral, que el porter del Manlleu va desviar bé amb la mà.

En Raúl es llança al terra per intentar tallar una jugada d'atac del Manlleu (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart va començar amb una bona aturada d'en Max, evitant el que hauria estat el cinquè, que malgrat tot, va arribar minuts més tard. El Manlleu movia bé la pilota i la defensa granollerina quedava moltes vegades desguarnida. En Pau va tenir dos xuts més de falta, un va sortir directament fora i l'altre li va aturar el porter sense que hi hagués ningú a punt per aprofitar el refús. I de falta a falta, però aquest cop en contra i amb el 5-0; l'Àlex va xutar per damunt de la tanca i per damunt de les mans d'en Max. Just abans del descans el Granollers hauria pogut marcar el primer gol, en una bona jugada per la banda entre l'Eduard i en Guillem. Aquest últim va driblar el seu defensor i va provar un xut que li va aturar el porter local.
NO HI HA RENDICIÓ PERÒ SÍ ERRORS EN SITUACIONS CLARES DE GOL
En tornar dels vestidors, i amb el clar 5-0 a les esquenes, l'equip es podia haver arronsat, però no ho va fer. Va sortir amb ganes de fer bon futbol i de generar perill. I ho va aconseguir, tot i que va faltar encert. Hi va haver una primera jugada clara de gol, després d'una gran jugada de combinació -des de la porteria fins a la porteria contrària- però el porter del Manlleu va tornar a evitar el gol amb una bona aturada. Després, en David va xutar al lateral de la xarxa una altra jugada d'atac i hi va haver una altra clara ocasió de gol en un llançament de penal que en Pau va xutar per damunt del travesser. Una única errada en defensa, en la sortida de pilota, va suposar el sisè del Manlleu.
Els granollerins ho van seguir intentant i finalment, van aconseguir marcar el de l'honor. Primer de tot, el porter del Manlleu va aturar-li un remat a en Marc -la pilota anava alta i ben dirigida però el porter la va poder aturar-, però després no va poder evitar el gol d'en Guillem en el segon penal xiulat a favor dels granollerins, comès sobre l'Eduard. Amb el 6-1, el Manlleu va tancar el marcador a la sortida d'un córner.

En Guillem va marcar, amb aquest xut de penal, l'únic gol del Granollers (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Que a l'equip li xiulessin dos penals a favor -a banda de ser poc habitual- és indicatiu de la sensació que l'equip va donar, generant-li perill a un líder indiscutible. Va ser un partit que, probablement s'hauria acabat perdent igualment, però que podia haver acabat perfectament amb un 7 a 4 o un 7 a 5 amb una mica més d'encert -i si el porter del Manlleu no hagués estat excel·lent-, però la sensació amb la que hauria acabat l'equip granollerí hauria estat una altra.

Els protagonistes