dissabte, 26 de maig del 2018

El Mollet no sap aguantar el resultat i perd la categoria

Els de Manga es fan enrere amb el 2-4 i el Vic els empata el partit a l'últim quart d'hora

El Mollet va confirmar el descens a Segona Catalana en empatar a 4 al camp d'un Vic que ja no s'hi jugava res. Els molletans van sortir amb ganes d'endur-se la victòria, es van avançar al marcador i van recuperar-se del 2-1 arribant al descans guanyant per 2 a 3. A la segona, després del 2-4, però, l'equip no va saber aguantar el resultat –la victòria encara els donava alguna opció de salvació en l'última jornada– i va acabar encaixant dos gols que el van deixar sense opcions de seguir a la categoria –un hipotètic empat final a 40 punts amb Cardedeu, Sabadell B o Sant Cugat, en cas de guanyar el proper diumenge contra el Lloret, no beneficia els d'Alberto Manga.
Després d'uns primers minuts de tempteig, quan semblava que el Vic començava a dominar el partit, va arribar un contraatac del Mollet que va culminar el jove David López en el 0-1. La reacció del Vic no es va fer esperar; deu minuts després, i en un marge de dos minuts, Isma primer i Roca després van capgirar el marcador.

El jugador del Mollet Antonio -a la dreta- intenta anticipar-se el vigatà Suárez, amb l'ajuda d'Amante (Fotografia: MARC SANYÉ)
Conscients que s'hi jugaven molt, els de Manga van continuar atacant i, igual que havia fet el Vic, en un interval de dos minuts van confirmar la bogeria de partit en què s'havia convertit la primera meitat amb dos gols –Brian i Castro– que els tornava a posar per davant.
EL MOLLET NO AGUANTA LA PRESSIÓ
L'entrada d'Adama a la segona part es va notar de seguida perquè, dos minuts després d'entrar al camp, va marcar el 2-4 que semblava encarrilar la victòria molletana. El Vic, a més, va buscar retallar distàncies i va estirar les seves línies, deixant espais que el Mollet podia haver aprofitat per sortir al contraatac. Però no va ser així; el Mollet es va fer enrere amb el 3-4 obra de Roca i no va saber aguantar el marcador. Els vigatans, tot i no jugar-s'hi res, van crear algunes ocasions de perill a l'àrea de Roger i, en una d'aquestes, a un quart d'hora del final, Espina va fer l'empat a 4. En l'últim quart d'hora el Mollet va ser incapaç de recuperar-se de l'estocada i va veure com, amb l'empat, anava de pet a Segona.

Publicat el 21 de maig de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet B, un any més a Copa

Els d'Àlex Coma repeteixen victòria davant el Sant Quirze amb molt d'encert al tram final

El Recanvis Gaudí CB Mollet B seguirà una temporada més a Copa Catalunya. L'equip d'Àlex Coma, que va lluitar tota la temporada per evitar el descens directe, ha estat l'únic equip que ha resolt l'eliminatòria de les fases de permanència en només dos partits; la setmana passada es va imposar a la pista del Sant Quirze (66-72), va recuperar el factor pista, i aquest dissabte va repetir victòria al municipal de Plana Lledó (89-77), i confirmava així la permanència a la categoria.
El Sant Quirze va sortir a pista amb canvis tàctics i això va sorprendre l'equip de Coma, que es va veure superat al primer quart. Durant el segon quart els molletans van tornar la igualtat al marcador gràcies a una bona defensa que va frenar l'encert ofensiu visitant però en tornar dels vestidors la defensa zonal 1-3-1 del Sant Quirze els va tornar a sorprendre, malgrat que el marcador es va mantenir força equilibrat.

Jugadors, tècnics i alguns jugadors de la base del club van celebrar la permanència de l'equip just després d'acabar el partit (Fotografia: JORDI MAYOR)
Aquest equilibri es va mantenir durant l'últim quart. El Mollet B va remuntar un 61-65 desfavorable del minut tres amb un parcial de 8-0 i, a partir d'aquí, el Sant Quirze va jugar a aturar el temps en faltes per forçar uns errors del Mollet des de la línia de tir lliure que no van arribar.

El CB Mollet B colpeja primer

Els d'Àlex Coma guanyen a domicili i recuperen el factor pista

El Recanvis Gaudí CB Mollet B va fer un pas de gegant de cara a la permanència en vèncer a la pista del Sant Quirze BC (66-72) i recuperar el factor pista.
Va ser un partit de nervis i imprecisions, amb un Sant Quirze que va fonamentar el seu joc d'atac en el tir exterior. Quan aquest va fallar, per la bona defensa dels d'Àlex Coma, el joc interior molletà es va imposar. Els de Coma van saber aturar els germans Gonzalo i Ricard Baltà, els homes més perillosos del Sant Quirze, mentre que Roger Guàrdia i Jonatan Seidi marcaven les diferències per part d'un Mollet que al primer quart ja dominava (17-24).

Els jugadors del Recanvis Gaudí CB Mollet B agraeixen el suport dels aficionats molletans després de la victòria (Fotografia: JORDI MAYOR)
Al segon quart el Sant Quirze es va apropar i es va arribar al descans amb un avantatge mínim pel Mollet B de dos punts, diferència que es va mantenir al tercer quart i que, en l'últim, els de Coma van saber mantenir i ampliar amb més efectivitat ofensiva malgrat els nervis finals.
Si el Mollet B guanya dissabte vinent al municipal de Plana Lledó evitarà un tercer partit a la pista del Sant Quirze i aconseguirà mantenir la categoria.

Una victòria per acaronar la glòria

L'objectiu és, des de diumenge passat, una mica més a prop.
El partit que enfrontava l'aleví A del CF Les Franqueses amb l'aleví A del CF Vall d'en Bas s'esperava decisiu per tal d'aclarir qui es proclamaria campió o per donar emoció fins a l'última jornada. Una victòria dels de les Franqueses els deixava a un punt del títol. Una victòria dels de la Garrotxa apropava a aquests a dos punts i hagués posat emoció a les dues últimes jornades de lliga. En un partit molt renyit, el CF Les Franqueses es va endur la victòria i, per tant, ja acarona el campionat.
I això que el partit no va començar massa bé pels nanos d'en Diego, que van veure com el Vall d'en Bas s'avançava gràcies a un gol al segon minut de partit. Després d'un xut de l'Íker que va aturar en Nil al primer minut, els de la Garrotxa van recuperar una pilota al mig del camp, l'Albert va conduir la jugada d'atac i, amb un xut de fora l'àrea, va inaugurar el marcador. Van ser uns minuts en què se li va acumular feina sota els pals a en Fassoun, que va evitar que l'Arnau -màxim golejador del grup- marqués als minuts tres i quatre. Superats els ensurts, l'Íker va encertar a posar la punta del peu per controlar una pilota dividida i fer-la arribar a l'Àlex, que va superar la sortida d'en Nil per fer l'empat. El Vall d'en Bas ho va seguir provant; l'Arnau va xutar una falta un pèl desviada i en Fassoun va refusar un xut d'en Jordi, però els de les Franqueses responien acte seguit amb més ocasions de perill a peus de l'Àlex -dues, una de les quals la va refusar en Nil i l'altra el travesser-, l'Ibra -dues, aturades pel Nil- o d'en Miki -remat de cap que el Vall d'en Bas va refusar damunt la línia de gol-. Les ocasions es van quedar en això i es va arribar al final del primer període amb l'empat a 1.

L'Èric refusa amb el cap una centrada de córner del Vall d'en Bas al primer període (Fotografia: ESTHER MAS)
Els de la Garrotxa, que ja ho havien provat al començament del partit, van tornar a intentar marcar des del mig del camp en la sacada de centre, però el xut va sortir massa alt. Va ser un període en què va dominar l'equip de la Garrotxa, als primers minuts, tot i que les seves aproximacions a l'àrea sempre eren en centrades a l'àrea sense trobar rematador. Passaven els minuts i no hi havia novetat quan, tot d'una l'Èric es va inventar una passada llarga que va superar la línia defensiva del Vall d'en Bas i que va arribar a un Ibra que no va perdonar. Sense temps a reaccionar, les Franqueses va recuperar la pilota, la va fer moure d'esquerra a dreta cap a en Pau, aquest la va tornar al centre pel Lian, i aquest la va tornar a l'esquerra per l'Ibra, que va posar el cap per anticipar-se al Nil i fer el 3-1 amb què es va arribar al descans.
CONTROL I TRANQUIL·LITAT
En tornar dels vestidors el control va ser total pels nanos d'en Diego, jugant amb la possessió i no donant opcions al rival. Les ocasions més perilloses també van ser per les Franqueses, que amb el 4-1 marcat per l'Èric van fer un pas endavant cap a la victòria; ell mateix va recuperar la pilota en zona defensiva, es va escapar de tothom per la banda esquerra i, des d'allà, va provar un centre-xut a l'àrea. En Bruga no hi va arribar per poc i en Nil, que s'havia estirat per intentar anticipar-se al remat d'aquest, va veure com la pilota entrava mansament a la porteria. Ja amb aquest 4-1, i al límit del temps, el Vall d'en Bas va poder marcar però el xut es va estavellar en l'esquena de l'Èric quan en José ja estava al terra.

Aquest centre-xut de l'Èric des de l'esquerra va acabar dins la porteria en el que era el 4-1 (Fotografia: ESTHER MAS)
Al darrer període l'equip tan sols s'havia de dedicar a aguantar el resultat, i així ho va fer. L'àrbitre va castigar excessivament amb faltes molts contactes dels nanos d'en Diego però el Vall d'en Bas no en va treure profit. En una jugada aïllada, en Fassoun es va refiar massa en un servei de porteria en curt i la va passar directament als peus de l'Arnau. Aquest va xutar i en Fassoun, en primera instància, va refusar el xut però no va poder evitar el gol de l'Albert en el refús. Després d'això, només un xut de falta d'en Biel va fer treballar a un Fassoun que va aturar la pilota i va posar punt i final a una victòria que feia esclatar d'alegria equip i aficionats.

Els jugadors van celebrar al vestuari una victòria que pràcticament els fa campions