dijous, 10 de març del 2016

Un Granollers apagat i sense arguments surt golejat de Figueres

Dos errors en el primer quart d'hora situen el Granollers en una zona delicada de la taula 
Eduard Batlles

Era un partit clau, però el Granollers va caure de forma clara al Vilatenim de Figueres amb la tramuntana com a protagonista. Els vallesans van perdre per 4 a 0 davant un equip local que va aprofitar les errades del Granollers per avançar-se en el marcador. Primer un mal rebuig de Zamorano en una pilota empesa pel vent i després una intervenció d'Ortega que també amb l'ajuda del vent la pilota va acabar a dins. La reacció del Granollers, però, no va arribar. Mora va lluitar amb els centrals per baixar pilotes, però les bandes no van desbordar i les poquíssimes ocasions que va tenir el Granollers van anar fora o les va aturar el porter Gallego amb solvència. Finalment, dos contraatacs dels locals van acabar de rematar el partit amb un marcador ampli que ha de servir com a punt d'inflexió. El següent partit a casa contra el Gavà pot començar a ser decisiu. Els vallesans estan obligats a trencar la mala ratxa de resultats: 5 punts dels últims 36 disputats.

El jugador del Granollers Eloi Zamorano condueix la pilota davant la pressió d'un rival (Fotografia: JOAN SABATER)
En el partit d'aquest diumenge, el Granollers va anar sempre a remolc del Figueres. Després dels dos primers gols en dures errades, el Granollers va intentar un gol que el tornés a ficar dins el partit, però el perill no va arribar. Ja a la segona meitat, i quan el Granollers estava dominant de forma més evident la possessió, un contraatac de Pedro acabat en gol va evitar qualsevol opció d'empat. Font es va lesionar al turmell al minut 88 i és dubte pel següent partit contra el Gavà. A les acaballes, Moha, amb un xut creuat des de dins l'àrea va ser el quart i definitiu gol.
La derrota deixa el Granollers en una situació no límit, però sí delicada. Els vallesans són a sis punts del teòric descens. Si baixa un equip català de Segona B i no en puja cap del grup 5 de Tercera, en podrien baixar quatre, una posició que el Granollers té a quatre punts.

Els protagonistes

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 s’endú el derbi

El Palautordera posa contra les cordes els granollerins, que continuen líders
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers es mantindrà una setmana més com a líder en solitari malgrat que el Palautordera-Salicrú va estar a punt d'esguerrar-li la festa; l'equip de Marc Lurbe va fer un partit molt seriós en defensa, que va dificultar molt l'atac estàtic dels de Sergio Pozo, però dues pèrdues de pilota seguides en l'últim minut van impedir que els palauencs traguessin res de positiu del derbi vallesà.
El partit va ser molt igualat, amb intercanvi de gols i errades constants, i va ser el Palautordera qui va dominar el marcador durant els primers minuts de partit, arribant a un màxim avantatge de dos gols (5-7). Amb l'exclusió de Jordi Cañellas els granollerins es van posar a un gol (6-7) i van capgirar el marcador per primera vegada després d'un gol de contraatac d'Ernest Peresson (8-7).

Gerard Deumal agafa de la samarreta el pivot del KH-7 Marc Montolio (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Oleguer Luna i Cristian Valls van estar molt encertats sota els pals i van evitar que el marcador fos més alt. Els de Pozo van arribar a guanyar de dos gols (11-9) però el Palautordera va deixar el marge en la mínima expressió –gol de Ferran Hernàndez– en arribar al descans.
En la represa el KH-7 va aconseguir situar-se tres gols amunt tot i jugar en inferioritat per l'exclusió d'Ismael Bela (15-12) i va aconseguir mantenir els tres gols de marge després de l'exclusió d'Adrià Cumplido (16-13) però el Palautordera va empatar a 17. Pozo va demanar temps mort i, després, els granollerins sempre van anar per davant amb avantatges mínims que van arribar a ser de dos gols (25-23) a un minut i mig del final. Gascón va fer el 25-24 però els de Lurbe van fallar dues accions d'atac per empatar, amb un jugador més per l'exclusió d'Alejandro Rodríguez.

Els protagonistes

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El porter Miquel salva l’empat amb el temps exhaurit

El porter atura un penal a Llopis
Xavi Mas

Un penal aturat per Miquel, amb el temps exhaurit, va permetre al BM La Roca salvar l'empat contra un BM Alcobendas que havia anat gairebé tot el partit a remolc i que s'havia posat per davant a partir del quart d'hora de la segona meitat. Amb aquest resultat els de Guillem Estapé amplien el marge respecte a la zona de descens a quatre punts.
El partit va començar amb molt ritme i amb els roquerols aprofitant cada errada de l'Alcobendas per agafar distància (6-2, minut 8). De mica en mica, però, els madrilenys van anar igualant el matx i van aconseguir empatar a 8 –amb un gol de Llopis de contraatac– i a 11 –amb tres gols seguits de Catalina– però els d'Estapé van arribar al descans amb dos gols de marge (16-14) gràcies a l'encert de Pere Vaquer –màxim golejador amb 12 gols– i a les aturades de Miquel –una de penal i una en l'últim contraatac.

Pere Vaquer -màxim golejador del matx- és agafat per Roberto Giménez (Fotografia: TONI TORRILLAS)
En la represa els roquerols van pecar de precipitació en atac i això va donar aire a un Alcobendas que, fins aquell moment, sempre havia anat a remolc. Fins al 20-18 el partit semblava controlat però l'Alcobendas va fer un parcial de 0-4, aprofitant tres pèrdues seguides dels d'Estapé. Els nervis i la mala actuació arbitral van convertir el partit en el joc dels disbarats, amb moltes errades tant d'uns com dels altres, però va ser l'Alcobendas qui en va treure més rèdit. Els roquerols havien salvat el primer mal tràngol –del 20-22 al 23-22– però van veure com l'Alcobendas es posava tres gols amunt immediatament (23-26).
A dos minuts del final l'Alcobendas guanyava 26-29 i Estapé va canviar la defensa; la pressió va permetre empatar el partit a 29 a pocs segons del final. L'Alcobendas va atacar per guanyar i en va treure un penal, amb el temps esgotat, que Miquel li va aturar a Llopis.

Els protagonistes

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Els campions, homenatjats al Palau

Xavi Mas

Aprofitant que enguany es compliran 40 anys del primer títol europeu aconseguit pel BM Granollers –primer títol europeu d'un equip espanyol–, la Recopa de 1976, el club va voler convidar els jugadors dels tres equips campions, incloent els de les Copes EHF de 1995 i de 1996, per tal de retre'ls un petit homenatge i per incentivar l'afició a desplaçar-se al Palau d'Esports davant la transcendència del partit del Fraikin davant el Magdeburg. L'acte va consistir a sortir al mig de la pista amb els trofeus aconseguits, durant el descans, essent ovacionats pels 1.200 aficionats que eren al Palau d'Esports. De l'equip campió de la Recopa hi van assistir Miquel Prat, José Mari Gómez, Paco Baños, Josep Masip, Antonio Fraile, Eugeni Castellví, Kiku Pons, Josep Maria Vera i el segon entrenador, Ferran Raga, mentre que dels equips campions de les Copes EHF de 1995 i 1996 hi van ser presents Àlex Viaña, Vicente Álamo, Viatcheslav Atavin, Xavi Pérez, Pelayo Alonso, Antonio Ugalde, Francisco Guillén, Carlos Viver –era als vestidors amb els seus jugadors–, el segon entrenador José Luis Villanueva i el delegat de l'equip, Pep Vega.


Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)