dijous, 10 de març del 2016

Un Granollers apagat i sense arguments surt golejat de Figueres

Dos errors en el primer quart d'hora situen el Granollers en una zona delicada de la taula
Eduard Batlles

Era un partit clau, però el Granollers va caure de forma clara al Vilatenim de Figueres amb la tramuntana com a protagonista. Els vallesans van perdre per 4 a 0 davant un equip local que va aprofitar les errades del Granollers per avançar-se en el marcador. Primer un mal rebuig de Zamorano en una pilota empesa pel vent i després una intervenció d'Ortega que també amb l'ajuda del vent la pilota va acabar a dins. La reacció del Granollers, però, no va arribar. Mora va lluitar amb els centrals per baixar pilotes, però les bandes no van desbordar i les poquíssimes ocasions que va tenir el Granollers van anar fora o les va aturar el porter Gallego amb solvència. Finalment, dos contraatacs dels locals van acabar de rematar el partit amb un marcador ampli que ha de servir com a punt d'inflexió. El següent partit a casa contra el Gavà pot començar a ser decisiu. Els vallesans estan obligats a trencar la mala ratxa de resultats: 5 punts dels últims 36 disputats.

El jugador del Granollers Eloi Zamorano condueix la pilota davant la pressió d'un rival (Fotografia: JOAN SABATER)
En el partit d'aquest diumenge, el Granollers va anar sempre a remolc del Figueres. Després dels dos primers gols en dures errades, el Granollers va intentar un gol que el tornés a ficar dins el partit, però el perill no va arribar. Ja a la segona meitat, i quan el Granollers estava dominant de forma més evident la possessió, un contraatac de Pedro acabat en gol va evitar qualsevol opció d'empat. Font es va lesionar al turmell al minut 88 i és dubte pel següent partit contra el Gavà. A les acaballes, Moha, amb un xut creuat des de dins l'àrea va ser el quart i definitiu gol.
La derrota deixa el Granollers en una situació no límit, però sí delicada. Els vallesans són a sis punts del teòric descens. Si baixa un equip català de Segona B i no en puja cap del grup 5 de Tercera, en podrien baixar quatre, una posició que el Granollers té a quatre punts.

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)