dijous, 27 de setembre del 2018

"Cada defensa per a ells, cada gol per a ells"

Unes 5.100 persones van omplir el Palau d'Esports per retre homenatge a Martí Batallé, jugador del BM Granollers, i Xavier Pocurull, jugador del CH Canovelles, morts dilluns passat en un accident de trànsit a l'AP-7. Les grades de la pista es van pintar amb les samarretes del públic, provinents d'arreu de la comarca i del país. A la llotja, unes 200 persones també van voler fer costat a les famílies de Batallé i Pocurull i donar ànims a Pau Navarro i Òscar Oller, jugadors ferits al mateix accident. Hi eren els alcaldes de Granollers, Canovelles, les Franqueses i Vilanova, Josep Mayoral, Emilio Cordero, Francesc Colomé i Yolanda Lorenzo, respectivament; el president de la Federació Catalana d'Handbol, Jaume Fort; Quim Perisé, el Consell Català de l'Esport; regidors d'Esports d'arreu del Vallès i de l'Ajuntament de Granollers, així com directius de clubs d'handbol catalans –entre ells, del FC Barcelona– i de les entitats esportives de la ciutat.
Els jugadors del primer equip del BM Granollers van sortir al camp amb samarreta negra en senyal de dol i el missatge "Amb dolor, amb ràbia us enyorem. Orgull BMG". Als marcadors electrònics del Palau també es va projectar l'escut del club en blanc sobre negre. Durant el minut de silenci de record, un violinista amb la samarreta del BM Granollers va interpretar El cant dels ocells, la cançó tradicional catalana que va fer immortal el violinista Pau Casals. Acabada la peça, tot el públic va trencar en un fort i emotiu aplaudiment, que es va allargar durant força estona. La locució de la megafonia de la pista va cloure l'homenatge tot recordant que, al partit que havia de començar: "Cada defensa per a ells, cada gol per a ells".

El Fraikin BM Granollers s'imposa a l'Anaitasuna en un duel marcat per l'emotivitat 
El partit només es va complicar al final

Joan Carles Arredondo

El Fraikin BM Granollers va poder dedicar una victòria als joves Martí Batallé i Xavier Pocurull (jugador i exjugador de la base del club morts en accident de trànsit aquest dilluns). En un partit que va estar marcat per les emocions d'una setmana molt difícil, el primer equip del club va imposar-se diumenge a l'Helvetia Anaitasauna en un partit que van dominar gairebé en la seva totalitat, però que es va complicar en els últims minuts.
L'intercanvi de gols, i també de pèrdues de pilotes –aquesta última seria una tònica durant tot el partit– marcava els primers minuts. Regnava la igualtat, però des que Mamadou Gassama –un dels jugadors destacats– va posar el 3-2 al marcador, el Fraikin no va deixar que l'Anaitasuna anés per davant en cap altre moment del partit. 
Els empats eren habituals, fins que, de nou, Gassama va culminar un contraatac al minut 14 que donava el primer avantatge de més d'un gol als locals. Amb Marc Guàrdia, que va jugar tots els minuts, encertat sota els pas (30% d'encert al final dels 60 minuts), solvència defensiva, atenció en les recuperacions i contraatacs ben culminats, el Granollers va distanciar-se fins a tres gols (12-9 i 13-10), reduïts a 1 al final del primer temps (15-14).

Figueras, màxim golejador, en una acció ofensiva del partit de diumenge (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
La segona part va començar amb un ràpid intercanvi de gols, malgrat que la porteria de l'Anaitasuna, que havia tingut molt poc encert durant la primera part, va aconseguir entonar-se amb el retorn de Bols sota els pals. En aquests primers minuts, Rakocija revolucionava el partit des de la primera línia. A poc a poc, el Fraikin anava ampliant l'avantatge, entre altres motius perquè la defensa continuava forçant les pèrdues dels visitants. 
Eren diferències que oscil·laven entre tres i quatre gols, suficients per considerar que el partit estava controlat. Però al minut 22 es van reproduir alguns dels aspectes negatius que ja s'havien detectat en el primer partit al Palau: un canvi defensiu dels visitants, amb la defensa amb un avançat i més pressió sobre la primera línia, va portar problemes a l'atac vallesà, que va estar gairebé vuit minuts sense marcar. L'equip es va veure al davant i va patir una desconnexió, mentre el públic homenatjava amb aplaudiments els joves accidentats. Marc Guàrdia va aturar un llançament que hauria situat els visitants a un gol i, tot i que Edgar Pérez va fallar un penal per sentenciar, Figueras va tancar el partit amb un gol en l'últim segon.


Publicat el 24 de setembre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Contundent derrota en el debut de l’Avannuvo BM La Roca

Eudald Clascà

L'Avannuvo BM La Roca va encetar amb mal peu la nova temporada a la Primera Divisió Estatal. El conjunt roquerol no va fer el seu millor partit, i va caure 21-30  davant el Joventut Handbol Mataró, equip que només hi havia guanyat una vegada, ja fa 14 temporades.
L'equip local va començar dominant el partit amb un parcial d'inici de 3-2, tot i que ràpidament els visitants, amb un parcial de 0-4, es van posar per davant en el marcador. Una excel·lent aportació de la porteria maresmenca provocava que li costés molt marcar gols als locals. Al descans la diferència va arribar fins als set gols (9-16). A la represa, es va seguir la mateixa tònica; el BM La Roca no podia superar la defensa del Mataró, i això ho aprofitava l'equip visitant per eixamplar diferències amb ràpides transicions. Al minut 50, va arribar el màxim desavantatge per als roquerols (13-26). En els últims minuts, els roquerols van retallar les distàncies fins al 21-30 final.
D'altra banda, el partit que havia de jugar el KH-7 BM Granollers a la pista de La Salle Bonanova va quedar ajornat a causa l'accident de dilluns en què va perdre la vida Martí Batallé –convocat per primera vegada– i en què va quedar ferit Pau Navarro, integrant de l'equip.

Els protagonistes

Publicat el 24 de setembre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 va de més a menys

El Porriño es recupera a la segona part i li capgira el marcador a les de Robert Cuesta

EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers continua sense conèixer la victòria a domicili després de perdre a la pista del Godoy Maceira BM Porriño per dos gols de diferència, 31 a 29. Les jugadores de Robert Cuesta van començar molt bé el partit, amb molt encert en atac i dominant el marcador durant tota la primera meitat. A la segona, però, l'expulsió de Kaba Gassama al minut 40 va suposar un problema per a les de Cuesta, que, a més, van veure com l'eficàcia sota els pals d'Ayelen –exjugadora del KH-7– i la direcció de Cecilia Cacheda permetien a l'equip gallec capgirar les tornes i acabar enduent-se la victòria.
L'intercanvi inicial de gols, favorable al Porriño es va transformar de mica en mica en domini de les granollerines gràcies a l'encert en atac de Judith Vizuete, Lora Sarandeva, Kaba Gassama i Ona Vegué. De l'empat a 2 del minut quatre es va passar al màxim avantatge granollerí del partit (4-8), que va arribar al minut 10.

L'extrem esquerra del KH-7 BM Granollers Ona Vegué en una acció de contraatac del partit de dissabte (Fotografia: BM PORRIÑO)
Les de Cuesta van mantenir les distàncies, amb algun moment d'aproximació del Porriño respost immediatament per una Judith Vizuete, que va aconseguir sis dels seus nou gols abans del descans. D'aquesta manera el KH-7 va aconseguir arribar al descans amb dos gols d'avantatge (14-16) amb el Porriño recuperant terreny gràcies a la catalana Sara Gil.
En la represa, i en només cinc minuts, el Porriño va aconseguir equilibrar el marcador. Les exclusions de Gassama –tres de seguides en només vuit minuts– i Mireia Torras van ajudar l'equip gallec a recuperar-se i capgirar el marcador. Després les granollerines van trobar en la portera Ayelen Rosalez un mur difícil de superar mentre Cecilia Cacheda desequilibrava en atac. El canvi de Cuesta a defensa mixta sobre Cacheda va frenar el cop però no va servir per recuperar distàncies.


Publicat el 24 de setembre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)