dimarts, 19 d’abril del 2016

El comiat de la capitana


Joana Capdevila deixa l'handbol per culpa de les lesions però continuarà vinculada al club
Xavi Mas

En una sala de premsa del Palau d'Esports de Granollers plena com mai, la capitana del KH-7 BM Granollers, Joana Capdevila, va fer oficial la seva retirada de l'handbol en una roda de premsa molt emotiva. El calvari en forma de lesions li ha fet prendre aquesta dura i difícil decisió. Amb tan sols 24 anys, Capdevila n'ha estat la meitat al club i, d'aquests 12, set al primer equip.
De tradició familiar handbolística –el seu avi, la seva mare i els seus germans han estat o són jugadors– i amb l'equip a la màxima categoria, a Capdevila se li ha fet una muntanya prendre aquesta decisió. "Estem a la màxima categoria i el que porto dins des de sempre és l'handbol. Ha estat molt difícil decidir-ho, però era el moment", va dir. "Havia de decidir entre continuar castigant el meu cos o pensar en la meva salut i en el meu futur professional", va afegir en referència als seus estudis de fisioterapeuta, on el cos és primordial. "Ho deixo com a jugadora, però continuaré exercint de capitana fins a final de temporada, donant suport a les meves companyes i després seguiré involucrada al club", va dir. El seu rol dins del club encara no està decidit.
L'entrenador de l'equip, José Luis Villanueva, que ha viscut els dos últims anys de lluita de Capdevila amb el seu cos entén i respecta la decisió. "Hem viscut la seva lluita per tornar, amb una recuperació disciplinada i exigent amb si mateixa, però finalment no ha estat possible", va afirmar. "Ha estat un exemple per a tothom", va seguir. El president Josep Pujadas va destacar que Capdevila era "un exemple del que és el club, un club formador. Ha crescut al club i ha arribat a la màxima categoria en l'època daurada de l'equip", va puntualitzar.

Pares, jugadores i cos tècnic van donar suport a Joana Capdevila -al centre a la segona fila- en el moment més dur de la seva carrera esportiva (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

Publicat el 18 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria i centena

La quinzena victòria del benjamí E de l'Esport Club Granollers va arribar al camp del Vilanova del Vallès i va arribar, a més, acompanyada d'una gran fita: arribar als 100 gols. L'equip de Nico Font va guanyar per 3 a 5 i aquests cinc gols li van permetre ser el primer equip del grup en arribar a aquesta xifra màgica. El partit va tenir moltes errades i molts gols a la primera part i pocs a la segona, on els granollerins van decidir la victòria.
Al primer minut de partit el Granollers va marcar un gol que l'àrbitre va anul·lar per fora de joc; va ser una gran jugada individual d'en Guillem, que va entrar a l'àrea per la banda esquerra i davant la sortida del porter Aaron va centrar la pilota. En David, al segon pal, va posar la punteta del peu per marcar tot i tenir un defensa enganxat, però l'àrbitre el va anul·lar perquè, amb el porter més avançat, només hi havia un defensa entre en David i la porteria. Al minut següent el Vilanova, a la sortida d'un córner, va marcar el primer gol vàlid del partit, gràcies a un xut d'en Xavier que en Pol va arribar a tocar però no prou per evitar el gol. L'alegria local va durar poc perquè dos minuts després una gran passada de l'Arnau pel David va acabar en el gol de l'empat. Aquesta jugada els d'en Nico la van repetir diverses vegades i gairebé sempre amb encert. En una d'aquestes ocasions va tornar a ser en David qui va marcar l'1 a 2, al minut vuit. L'Eduard va recuperar en línia defensiva, la va passar a l'Arnau i aquest a en Guillem, que va veure la desmarcada d'en David i aquest, després de driblar el porter, va marcar de xut creuat. El Vilanova va poder empatar al minut deu, de penal, però l'Albert el va xutar fora. I en l'última acció del primer quart va arribar l'empat a dos; una centrada d'en Víctor des de la dreta va rebotar a les cames d'en Marc i va descol·locar en Pol.

L'Albert en el moment de xutar desviat el penal que hagués suposat l'empat a dos (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart va començar elèctric i intens, com el primer quart, i de seguida es van veure accions de perill; primer una del Granollers en què el porter Aaron va arribar abans que en Guillem en una passada a l'espai d'en Xavi. Acte seguit el Vilanova s'hi va tornar, aprofitant una indecisió defensiva dels nois d'en Nico, però en Xavi la va acabar treient de damunt la línia de gol. I al minut tres, després d'una recuperació d'en Xavi, aquest la va passar a l'espai pel David i novament sol davant el porter va marcar el 2-3. El partit no tenia un dominador clar, amb errades constants en passades i controls. Fruit d'una pèrdua al mig del camp el Vilanova va poder marcar l'empat a tres a dos minuts del descans, amb un xut bombejat de l'Iván, que va superar en Pol per dalt.

El porter Aaron arriba abans que en Guillem pugui rematar la primera ocasió del segon quart (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
MÉS IMPRECISIONS, MENYS GOLS
El tercer quart va començar amb un gol d'en Pau, de falta directa. Aaron va arribar a tocar-la però no va poder evitar que la pilota entrés a la seva porteria. Era el 3-4 i la segona part començava bé pels granollerins, però a diferència dels dos primers, aquest quart va tenir poques ocasions de gol; la igualtat es va mantenir perquè van seguir les imprecisions i perquè no es va arribar tant a les àrees com a la primera part. El Vilanova va poder empatar també de falta directa, però el xut de l'Adrià es va estavellar al travesser.

En David s'escapa de dos defenses. El granollerí va ser un malson pels groc-i-negres (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
En l'últim quart la dinàmica es va mantenir però els d'en Nico van aconseguir que el Vilanova no s'apropés ni una sola vegada a l'àrea d'en Pol. Tampoc els granollerins en van tenir gaires, només un xut de falta d'en Pau que aquest cop l'Aaron va aturar i una última, a dos minuts del final, que va servir perquè en Xavi, de xut creuat, fes el definitiu 3 a 5 i el gol 100 de l'equip.

Els protagonistes