divendres, 27 d’octubre del 2017

El Fraikin dilapida a l’últim minut un triomf que tenia al sac

Els d'Antonio Rama fan una mala gestió de les últimes accions i desaprofiten tres gols de marge

Quan tot semblava indicar que el Fraikin BM Granollers s'enduria un partit igualat davant d'un dels seus rivals directes –victòria que, combinada amb la derrota de l'Ademar i l'empat del Guadalajara l'hauria situat tercer en solitari– l'esdevenidor del partit va donar un tomb inesperat al darrer minut i mig; tan inesperat que el Fraikin, que guanyava de tres gols (30-27) es va deixar empatar el partit a 30. Un empat amb regust de derrota. Els d'Antonio Rama sempre van anar al davant al marcador, amb avantatges que van arribar a ser de quatre gols a la primera part i de tres a les acaballes del partit però el Liberbank Ciudad Encantada mai es va rendir i va acabar enduent-se un punt.
Els primers minuts van ser totalment igualats, amb un intercanvi de gols en què els granollerins sempre portaven la davantera. El 4-5 –després d'un parcial de 0-2– va ser l'únic moment en què el Ciudad Encantada va anar al davant. El Fraikin va recuperar l'avantatge amb el 6-5 i després d'uns quants minuts més d'igualtat –on va sobresortir Jorge Silva –sis gols de set llançaments a la primera part– es va passar de l'empat a 7 a un 11-8 que va obligar el tècnic visitant Lidio Jiménez a aturar el partit. L'entrada de Leonardo Dutra i Marc Canyigueral va donar noves energies a la primera línia del Ciudad Encantada però els granollerins van aconseguir el màxim avantatge del partit a pocs minuts del descans (15-11).

Gonzalo Porras llença a porteria en una posició molt forçada, en una acció del partit de dissabte (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
COP D'EFECTE FINAL
El Ciudad Encantada, que havia reduït a tres el desavantatge en arribar al descans (15-12), va aconseguir empatar abans del minut cinc de la represa (15-15) i Rama va aturar el joc. El partit va retornar a l'equilibri en una fase en què tan aviat els granollerins s'escapaven de dos gols, amb bones intervencions de Bombóm Almeida sota els pals com el Ciudad Encantada empatava el matx.
Amb el Fraikin guanyant de dos (21-19) es va lesionar l'argentí del Ciudad Encantada Pablo Vainstein –fins aleshores el millor del seu equip–. El lateral va lluitar una pilota dividida amb Gonzalo Porras, ambdós es van llançar al terra però el granollerí va arribar tard i va caure al damunt de Vainstein, que va haver de ser evacuat per la Creu Roja amb un collaret cervical.
L'ensurt i la pèrdua del seu millor home no va desmoralitzar el Ciudad Encantada, que va mantenir la igualtat damunt la pista. El Fraikin, a les acaballes del partit, es va escapar de tres gols i va arribar a l'últim minut i mig amb aquest marge (30-27). L'intercanvi de gols beneficiava els de Rama, que va demanar temps mort just després del 30-28. Quedaven 34 segons i dos gols de marge, però el Ciudad Encantada va fer una defensa individual per tota la pista que va forçar una pèrdua de pilota i un contraatac per fer el 30-29. Quedaven 19 segons per amagar la pilota i assegurar la victòria, però una nova pèrdua i una falta de David Resina van suposar l'expulsió d'aquest i un penal que Castro va transformar en l'empat a 30 definitiu.

Publicat el 23 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 encadena tres derrotes

L'equip de Robert Cuesta perd per culpa d'un mal inici de segona meitat

El KH-7 BM Granollers va encadenar la tercera derrota seguida a la lliga després de perdre a la pista del Godoy Maceira BM Porriño per un clar 29 a 21. L'equip de Robert Cuesta va anar sempre a remolc al marcador, tot i que durant la primera meitat les diferències mai van ser preocupants. El mal inici de la segona meitat va pesar massa en un equip que, a partir del minut 10 de la represa ja només va poder lluitar per dignificar la derrota final.
El Porriño sempre va anar al davant gràcies a l'efectivitat de l'extrem Sara Gil –màxima golejadora del partit amb nou gols– i la central Cecilia Cacheda. El primer moment difícil per les de Cuesta, a mitjans de la primera meitat, el van resoldre bé amb una Mireia Torras que va dirigir molt bé les accions ofensives i va trobar forats per arribar sis metres i marcar. Als últims minuts de la primera meitat però el Porriño va aconseguir ampliar de nou l'avantatge fins al 15-12 amb què es va arribar al descans.

La jugadora del KH-7 BM Granollers Judith Vizuete intenta aturar una acció d'atac del Godoy Maceira BM Porriño (Fotografia: RICARDO GROBAS / FARO DE VIGO)
A l'inici de la segona part però, les granollerines van cometre un seguit d'errades que, acompanyades de desajustos defensius, van permetre el Porriño fer un parcial de 7-2 que va servir per trencar definitivament el partit.
L'efectivitat en atac del Porriño va portar l'equip a una màxima diferència de deu gols que el KH-7 va aconseguir retallar a vuit al final del partit.

Reacció a temps

Potser mirar la classificació abans de començar el partit al camp de l'OAR Vic -l'equip vigatà havia perdut els tres partits jugats- no va ser de massa ajuda per un CF Les Franqueses que venia de guanyar-los tots tres. Els nanos que entrena en Diego es van veure sorpresos durant una primera meitat de poc encert per un OAR Vic que es va avançar amb dos gols, però per sort, van reaccionar a temps per acabar imposant la seva superioritat i, així, sumar la quarta victòria seguida.

En Miki lluita una pilota a prop de l'àrea de l'OAR Vic (Fotografia: TERE MANZANO)
Al primer quart els nois de Les Franqueses van crear ocasions, algunes amb perill, i d'altres sense acabar d'anar enlloc per culpa de les imprecisions que van cometre. L'Àlex ho va intentar de cap, l'Íker amb un xut de lluny que va aturar en Xavier -porter de l'OAR-, en Miki amb un altre xut de lluny que a en Xavier li va costar refusar i que en Bruga va estar a punt d'aprofitar o l'Ibra amb un remat que va anar al pal i que després l'Àlex va enviar fora... Tot això van ser ocasions de gol que els nanos d'en Diego no van saber materialitzar mentre el més perillós dels vigatans va ser un xut d'en Martí que va refusar a córner en Fassoun.
No era habitual veure 15 minuts sense gols en un equip tant ofensiu, i menys ho va ser veure com l'OAR Vic començava marcant al segon quart. Tot i semblar que els nanos sortien amb una mica més d'intensitat, un xic de mala fortuna va acompanyar l'equip d'en Diego a l'hora d'encaixar el primer gol; en Miki va tallar una pilota però la pilota va anar a parar-li a peus dels vigatans, que van provar un xut llunyà que va arribar a tocar en José -Barroso-. La pilota però, va quedar morta i en Toni va marcar l'1-0. I una nova pèrdua, un minut després, va permetre en Toni escapar-se sol i superar de nou en José amb un xut per dalt. Tres minuts de desconcert havien suposat dos gols en contra però l'equip va reaccionar bé i va començar a crear ocasions de perill; un xut d'en Miki massa alt, un de l'Ibra a centrada d'en Pau que va aturar en Xavier i una doble ocasió de l'Àlex van ser el preludi del 2-1, marcat per l'Ibra -tot i que a l'acta posa que el va marcar l'Íker-. El mateix Ibra va tenir una nova ocasió abans del descans però la pilota va sortir fora.

A la primera part els jugadors de l'OAR Vic van crear més perill que no pas a la segona (Fotografia: TERE MANZANO)
REMUNTADA EXPRESS
La sortida al camp després del descans va ser totalment diferent a la sortida al camp en l'inici del partit; els nanos del Diego van sortir amb molta empenta i ben aviat van empatar i capgirar el marcador. En Xavier va aturar el primer xut de perill de l'Ibra però no va poder aturar-li el segon, que va entrar per la part alta de la porteria després de rebre una passada llarga del José -Cabrera-. L'empat era un fet tot just començar però l'OAR va poder posar-se de nou per davant en un xut de falta que va treure en José. Un ensurt que va quedar en un no res en la jugada següent, quan en Pau va escapar-se per la banda i va provar un xut que va superar en Xavier per dalt. I sense temps de reacció, l'OAR va veure com en José -Cabrera- marcava el 2-4 amb una bonica vaselina. En Toni va provar de fer un hat trick però en José -Barroso- li va aturar el xut, dos minuts després del 2-4 i en la jugada següent l'Íker va marcar el 2-5 que començava a aclarir el panorama. El joc del Les Franqueses ja havia passat a ser el de sempre, de toc i toc, dominant el joc i arraconant el rival. I així, abans del final del quart, va arribar un golàs per l'escaire d'en Bruga.

L'Ibra va tornar a ser un dels jugadors més actius en atac i va aconseguir dos gols (Fotografia: TERE MANZANO)
La fluïdesa ofensiva del tercer quart però, va desaparèixer en l'últim quart, amb menys ocasions tot i arrodonir la victòria. En Fassoun va haver de refusar un xut de falta molt perillós de l'OAR i va veure com els vigatans enviaven directament fora una clara ocasió al contraatac. Cap a les acaballes del partit en Bruga va recuperar la pilota al mig del camp i va escapar-se tot sol cap a porteria per marcar el definitiu 2-7. Abans d'acabar, en Xavier va aturar un xut de l'Àlex i en Fassoun va aturar l'última ocasió del partit.

Els protagonistes *

* Els dos primers gols del CF Les Franqueses, segons l'acta arbitral, no coincideixen amb els autors reals dels gols.