dissabte, 7 de febrer del 2015

La solidesa del líder i un mal arbitratge tomben el KH-7 BM Granollers

El KH-7 BM Granollers va perdre el primer partit de la segona volta contra el Balonmano Bera Bera, líder de la competició, per 21 a 31. L’equip de José Luis Villanueva va aguantar l’equilibri de forces fins més enllà del quart d’hora de joc, moment en què l’equip basc, entrenat per l’exjugador del BM Granollers Aitor Etxaburu, va trobar el punt feble en la defensa 5-1 granollerinaSandra Pérez com a jugadora avançada–, i va marcar un parcial d’1 a 9 que va deixar el partit pràcticament decidit abans d’arribar al descans (8-16).

Patricia Elorza atura l'atac de la granollerina Clara Poo (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En tornar dels vestidors les granollerines van mantenir les distàncies fins que un seguit de decisions arbitrals discutibles van permetre al Bera Bera superar la barrera dels 10 gols –Villanueva va protestar unes passes en atac amb el marcador en 12-19 i, en la jugada següent, un gol fantasma d’Ezkurdia que els àrbitres van donar com a bo–. Les protestes li van costar l’exclusió i, en la jugada següent, Sandra Pérez va ser exclosa per entrar a pista quan no tocava; aquesta doble inferioritat va permetre al Bera Bera passar del 12-19 a un 13-25 impossible de remuntar-li al líder en tan sols un quart d’hora.
Malgrat tot, les granollerines no van defallir i, amb un joc ofensiu més ràpid i directe van aconseguir reduir la diferència fins al 21 a 31 definitiu.

Publicat el 6 de febrer de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)