dimecres, 16 d’agost del 2017

Les noves cares del KH-7 esperen adaptar-se ràpidament

Tres de les sis incorporacions s'estrenaran a la màxima categoria de l'handbol estatal
Xavi Mas

Si per una cosa es caracteritza el BM Granollers és per ser un club formador i, alhora, aparador, pel qual molts jugadors i jugadores passen poques temporades abans de donar el salt a d’altres equips. Això fa que, any rere any, tant l’equip masculí –tradicionalment– com des de fa uns anys cap aquí també el femení, s’hagin de reinventar a base de fitxatges o incorporacions procedents del planter.
Aquesta temporada no serà una excepció per a un KH-7 BM Granollers que, a banda de patir diverses baixes sensibles a l’equip, també ha tingut un relleu a la banqueta. Tots aquests canvis, però, no haurien de suposar una pèrdua de nivell competitiu per un equip l’objectiu del qual és consolidar-se definitivament a la màxima categoria de l’handbol femení estatal. No ho hauria de suposar perquè el nou tècnic, Robert Cuesta, garanteix continuïtat en la línia de treball –les variants tàctiques que ell pugui aportar s’aplicaran sobre el treball que l’equip ja feia amb ell de segon de José Luis Villanueva les passades campanyes–, i perquè, de les sis incorporacions conegudes fins ara –Cuesta està a l’espera d’incorporar una nova jugadora per la posició de lateral dret–, tres ja coneixen la filosofia de treball del club, amb la qual cosa l’adaptació s’espera que sigui més ràpida. “Espero que el temps d’adaptació que necessiti l’equip sigui el menor possible”, va dir Cuesta el dia de la presentació.
La sueca Tilda Matthijs, la valenciana Fanny Monrós i la jove gallega Carmen Prelchi s’estrenaran a la Lliga Loterias amb el KH-7 BM Granollers, però Andrea de la Torre, Charlotte Svele Larsen i Cristina Calle tornen a la disciplina granollerina després d’un període fora. De la Torre i la jugadora noruega han estat un any recuperant-se de les seves respectives lesions –a l’espatlla totes dues– mentre que Calle, que arriba del Sant Joan Despí de Divisió d’Honor Plata, ja havia estat al club com a juvenil i a Lliga Catalana i Divisió d’Honor Plata amb el segon equip.

Larsen, Matthijs i Monrós -les tres primeres començant per la dreta a la fila de dalt- i Calle i De la Torre -les dues primeres començant per la dreta a la fila de baix-, juntament amb les jugadores que alternaran el segon equip amb el primer (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
ANY SABÀTIC REPARADOR
Els retorns d’Andrea de la Torre i Charlotte Svele Larsen es produeixen després que ambdues s’hagin pres un any sense competir, recuperant-se de les seves respectives lesions. “No em penedeixo d’haver pres la decisió de parar, però he trobat molt a faltar la competició, l’entrenament d’alta intensitat i estic encantada de tornar”, va afirmar la portera del KH-7. “Tenia moltes ganes de començar”, va afegir. De la Torre veu un equip amb molt potencial. “El Granollers es caracteritza per tenir moltes cares noves però el bloc que s’ha quedat està molt estabilitzat. És qüestió que les que ens incorporem sapiguem ubicar-nos i aprenguem a treballar juntes al més aviat possible”, va dir. “Ara em serà més fàcil l’adaptació perquè ja conec a moltes de les jugadores i a tot el cos tècnic”, va afirmar Charlotte Svele Larsen. La noruega està molt satisfeta amb el seu retorn. “Granollers és una ciutat que m’encanta. Aquí la vida és més tranquil·la i la gent és molt oberta”.
IL·LUSIÓ PER L’ESTRENA
Cristina Calle també torna a Granollers però, en el seu cas, per estrenar-se a la màxima categoria. “En Robert m’ha ofert una oportunitat única i espero proporcionar a l’equip el màxim”, va afirmar.
En canvi, per Fanny Monrós i Tilda Matthijs sí que serà una estrena a la Lliga Loterías. “Espero seguir el meu aprenentatge, seguir millorant dia a dia i de retruc, ajudar al màxim a l’equip”, va afirmar Monrós. “Per mi és difícil dir què puc esperar del rendiment de l’equip perquè no en tinc massa referències ni res per poder comparar”, va explicar Matthijs. “Només puc dir que donaré el màxim per tal que, al final, l’equip acabi millor que la temporada passada”, va afegir.
La central sueca es defineix com una jugadora eminentment ofensiva. “M’agrada ser agressiva, arribar a sis metres i m’agrada córrer si la defensa ho permet”, va explicar. Monrós serà la substituta de Paulina Buforn al lateral dret, tot i que pot jugar també com a extrem.

Publicat l'11 d'agost de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada