dimecres, 16 de novembre del 2016

Derrota mínima del KH-7

José Luis Villanueva fa debutar la juvenil Aina Fernàndez, que s'estrena com a golejadora

El KH-7 BM Granollers tenia, contra el Rincón Fertilidad Málaga, una gran oportunitat d'aprofitar l'embranzida de les últimes victòries –Supercopa de Catalunya, Copa de la Reina i lliga contra el Cleba León– per començar a mirar cap amunt, però es va quedar amb les ganes, deixant-se portar en algun moment pel desconcert creat per les males arts de l'equip andalús. El partit, molt tens a causa de les constants provocacions i interrupcions forçades per les malaguenyes, va tenir un final esperpèntic per un error de la taula i per una parella arbitral que no va estar a l'alçada.
El partit va ser molt igualat i amb un inici en què Vizu per un cantó i Soledad López per l'altre portaven la batuta en els respectius atacs. La diferència de dos gols va ser la màxima de què van disposar tots dos equips; les granollerines en van gaudir en quatre ocasions –totes a la primera meitat– i en una (7-5), van tenir diverses opcions de posar-se tres gols amunt però les van fallar. El Rincón Fertilidad Málaga en va tenir dues als últims 10 minuts (22-24 i 23-25) i en van tenir prou per matar el partit i endur-se la victòria.

La jugadora juvenil Aina Fernàndez, que debutava amb el primer equip, va estrenar-se com a golejadora en aquesta jugada, amb l'equip jugant en inferioritat (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Abans del minut 10 la parella arbitral ja havia castigat l'equip de José Luis Villanueva amb tres penals en contra –dos aturats per Ayelen Rosalez– i dues exclusions al mateix minut –en aquesta situació de doble inferioritat Villanueva va fer debutar la juvenil Aina Fernàndez, que va estrenar-se com a golejadora–, però les malaguenyes semblava que no en tenien mai prou i es van dedicar a protestar-ho tot durant tot el matx. Tot i que els àrbitres van castigar algunes d'aquestes protestes, no van aconseguir frenar-les i, malgrat que les granollerines mai van caure en les seves provocacions, sí que es van deixar endur pel desconcert.
El Málaga va aconseguir arribar al descans amb empat i durant tota la segona meitat va ser el marcador més habitual. L'intercanvi de mínims avantatges es va mantenir fins al 22-24. Amb 23-25 i superioritat, Ona Vegué va fallar un penal que va ser clau. La posterior aturada d'Ayelen i el gol de Míriam van arribar massa tard i el Málaga va esgotar la possessió en un final de partit molt polèmic.

Publicat el 14 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Mollet talla la ratxa de dues derrotes

Els d'Àlex Terés es mostren molt superiors a l'Andorra B

El Recanvis Gaudí CB Mollet va aprofitar la visita d'un dels cuers de la competició, el Morabanc Andorra B, per refer-se de les dues últimes derrotes i ho va fer davant d'un espectador d'excepció: Aíto García Reneses, considerat un dels entrenadors més prestigiosos del bàsquet espanyol, i que va ser present a les grades del municipal de Plana Lladó. La victòria dels homes d'Àlex Terés es va decidir a la primera meitat, arribant al descans amb 20 punts de marge (43-23).
L'equip molletà va dominar completament la primera part, marcant diferències al segon quart. El 23-16 del primer quart va tenir continuïtat en un segon període en què, a més, van aturar l'atac del filial andorrà, que va estar molts minuts sense aconseguir cistella –parcial de 13-0 per passar del 27-21 al 40-21.

El pivot Albert Griso va ser el màxim encistellador del partit amb 21 punts (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la segona part els andorrans van incrementar el to defensiu i van millorar en atac per l'encert de Maric, però això els va resultar insuficient per recuperar una diferència que va arribar a ser de 24 punts (64-40) a l'inici de l'últim quart.