divendres, 13 de desembre del 2019

El Recanvis Gaudí Mollet, el primer a tombar el líder

Els de Josep Maria Marsà trenquen la ratxa de 10 victòries seguides del CB Tarragona

Deu victòries en deu partits. Així es presentava el rival del Recanvis Gaudí CB Mollet dijous al pavelló municipal Plana Lledó, on aquesta ratxa de l'Ibersol CB Tarragona va donar-se per finalitzada. El duel corresponia a la jornada 6 –havia quedat ajornat– i els de Josep Maria Marsà arribaven al duel en dinàmica positiva després d'aconseguir tres victòries seguides. Aquesta, per 77-65 –quarta seguida–, a banda de suposar tombar el líder imbatut, també suposa que els molletans pugin fins a la tercera posició –empatats amb el segon, OIC Penta UB Sant Adrià, i el quart classificats, UE Mataró-Germans Homs–, amb vuit victòries i tres derrotes.

Jugadors i tècnics del Recanvis Gaudí CB Mollet celebren una de les jugades del seu equip durant la primera meitat (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Santi Serratacó i Javi Rodríguez van portar el pes ofensiu de l'equip en un primer quart en què els de Marsà van donar un bany d'intensitat defensiva i de joc col·lectiu a un Tarragona que es va veure ràpidament desbordat. A banda del 2-3 –triple de Modou Mbaye–, el Tarragona sempre va anar a remolc, i el seu tècnic va haver de demanar temps mort al minut 3 quan ja perdia 11-3, en un parcial que va arribar a ser de 15-0 (17-3).
El festival molletà va continuar al segon quart, amb molt d'encert al tir exterior –tres triples de Pagès i dos de Rodríguez– i el partit va quedar vist per sentència amb el 52-29 del descans. Al tercer quart les defenses van fer que el nivell d'encert fos més baix i al darrer quart el Mollet va ampliar encara més la diferència d'inici (72-46) abans que la zona 3-2 del Tarragona permetés a aquest reduir les diferències.

Publicat el 9 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

La Concordia cau a la Copa plantant cara a un Primera

L'equip de Javi Ruiz proposa però s'endú tres dels quatre gols en contraatacs

Paper molt digne el que va fer el CD La Concordia en la primera eliminatòria de la Copa de la Reina. El sorteig l'havia aparellat amb un equip de Primera Divisió, el CFS Bilbo de Bilbao, que només va demostrar ser de superior categoria en moments molt puntuals i, sobretot, aprofitant millor les errades del seu rival. Tot i avançar-se al marcador, l'equip de Javi Ruiz va acabar perdent per 1 gol a 4 en un partit en què van disposar de nombroses ocasions de gol que no van entrar.
De seguida van arribar les primeres ocasions. Júlia va aturar un contraatac del Bilbo al minut 1 i, al 2, va arribar el gol local. Amb el Bilbo defensant en rombe, Èlida va rebre al pivot i va cedir-la enrere per l'arribada de Sònia, que no s'ho va pensar i la va ajustar al pal dret. L'alegria, però, va durar poc, perquè el Bilbo va aprofitar un servei de banda en curt per fer l'empat, amb un xut de Pitxi, també ajustat al pal.

Isa, la capitana del CFS Bilbo, agafa del braç a Naiara per obstaculitzar una jugada d'atac (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A partir d'aquest moment la protagonista va ser la portera del Bilbo, Ione, que va treure una doble ocasió d'Èlida i una altra de Paula Jiménez, mentre que la seva defensa n'evitava una de Naiara. De les ocasions fallades per La Concordia es va passar a l'1-2 en una recuperació i un xut de lluny. Sandra i Mercè van tenir ocasions a la primera per empatar i, la més clara, a mig minut del descans, amb un xut de falta de Mercè al pal i, en el refús, un de Paula Jiménez al travesser.
A la segona part les ocasions es van alternar i Júlia i Ione van ser protagonistes. Júlia, però, no va poder evitar ni l'1-3 ni l'1-4 en contraatacs després de pèrdua de pilota. Ruiz va passar a jugar de cinc els últims nou minuts –Èlida de portera-jugadora–, però malgrat les ocasions a banda i banda, el marcador no es va moure. El Bilbo va estavellar una vaselina al pal i les locals van reclamar un penal per mans d'Almu que els àrbitres no van assenyalar.