divendres, 5 de febrer del 2016

Pluja...de gols

D'aigua, ni gota -ni la dels aspersors per regar la gespa-, però de gols i de nervis, a dojo. Així va ser el partit de diumenge entre l'Ametlla del Vallès i l'Esport Club Granollers. Un partit que tan hauria pogut guanyar l'Ametlla -si hagués mantingut l'eficàcia del primer quart- com el Granollers -que es va refer del mal inici- i que, al final, no va guanyar ningú. Un gol de l'Enric, el màxim golejador del grup 39 amb 22 gols, va salvar un punt per l'Ametlla "in extremis", com se sol dir.
El primer quart va començar totalment esbojarrat, amb anades i vingudes constants de les quals en va sortir més ben parat l'Ametlla, que va saber aprofitar les errades granollerines amb una gran efectivitat. Una pilota dividida al mig del camp i poca contundència defensiva a l'hora de refusar-la van permetre l'Enric plantar-se sol davant en Pol i marcar el primer gol. Els nanos d'en Nico ho van provar tot seguit, amb dos xuts de l'Arnau -un refusat per l'Alessandro, el porter de l'Ametlla i l'altre massa desviat-, però en una altra jugada en què els granollerins no van estar ràpids i precisos a l'hora de treure la pilota jugada va arribar el segon gol, obra d'en Pere. Tot just treure de mig camp, el Granollers va fer el 2-1 després d'una passada de l'Arnau, a l'espai. En Xavi va aprofitar la seva velocitat per anticipar-se a l'Alessandro, driblar-lo i marcar a porta buida. Els gols però, no es van acabar, perquè en la jugada següent l'Ametlla va fer una bona jugada que va arribar a peus d'en Pere. En Raúl no va arribar a temps per tallar la jugada i el ràpid i menut davanter de l'Ametlla va fer el 3-1.

Amb aquest xut en David va marcar el gol de l'empat a tres (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
L'entrada d'en David va donar una mica més de profunditat -tot i que no va ser el primer en marcar- a l'equip d'en Nico, que va dominar completament el segon quart, a diferència del primer en què l'Ametlla ho va tenir més clar. Els granollerins van començar la remuntada al minut cinc, a la sortida d'un córner; l'Ametlla no va refusar la pilota de l'àrea, aquesta li va arribar a l'Arnau, que va engaltar un bon xut amb l'esquerra. Sense deixar temps de reacció, una bona jugada començada des del darrere i passant per gairebé tot l'equip, va acabar als peus d'en David, que va encarar porteria i va definir perfectament per empatar el partit a tres. El mateix David, dos minuts després, va poder capgirar el marcador després d'una bona jugada combinativa del Granollers. El seu xut però, va sortir desviat. El que no havia aconseguit en David, ho va aconseguir en Xavi a un minut del descans; l'Arnau va xutar una falta cap al garbuix de cames de l'àrea, ningú de l'Ametlla va encertar a refusar la pilota i en Xavi, posant la punteta de la bota, va fer el 3-4.

En Xavi (15), a punt de posar la punta del peu per marcar el 3-4 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
MUNTANYA RUSSA A LA SEGONA PART
La segona part va començar amb un quart en què les anades i vingudes -com al primer quart- van ser constants. En una d'aquestes, l'Ametlla va recuperar la pilota i va enganxar la defensa granollerina descol·locada; la passada llarga la va aprofitar l'Enric per superar en Pau -va arribar tard al tall- i empatar a 4. Durant uns minuts els nois d'en Nico van estar "groguis" i l'Enric no ho va desaprofitar; primer va avisar amb un xut a boca de canó que li va sortir massa alt i, tot seguit, va marcar el 5-4 amb un bon xut de falta. Els granollerins es van recuperar del mal tràngol i van aconseguir empatar, també amb un gran xut de falta d'en Pau, des de molt lluny, que a l'Alessandro se li va escapar de les mans. L'àrbitre va allargar el quart un minut i l'Ametlla -xut de Marc Lozano- encara va tenir temps de posar a prova els reflexes d'en Pol.
Ara guanyaven uns, ara guanyaven els altres, convertint el marcador en una muntanya russa i posant a prova els nervis dels aficionats. Si al tercer quart va ser l'Ametlla qui s'havia posat per davant, a l'últim quart va ser el Granollers, amb un xut d'en Dani que va superar per dalt el porter Alessandro. El mateix Dani va poder sentenciar el partit amb un xut que l'Alessandro va aturar a temps -va reaccionar tard-, però van passar els minuts sense cap més gol fins que, a l'últim minut, un altre gran xut de falta de l'Enric permetia l'Ametlla empatar a 6 -el seu quart gol i el segon de falta directa-. Al temps afegit l'Eduard podia haver recuperat els tres punts pel Granollers, però el seu xut va sortir massa desviat.

En Pol s'estira però no pot evitar que el xut de falta de l'Enric acabi en el gol de l'empat a 6 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Va ser un partit d'aquells que fan afició, que no deixen indiferent a ningú i que, ben mirat, amb l'empat, va deixar tothom més o menys satisfet.