dimecres, 27 de novembre del 2019

El partit del Palautordera dura només quatre minuts

El Verdú es presenta amb 7 jugadores i força la suspensió del matx

El partit que enfrontava el Palautordera –líder– contra el Verdú-Vall del Corb –cuer–, va durar quatre minuts. L'equip visitant es va presentar a jugar el partit amb només set jugadores, i just després que les de Carles Segura marquessin el 2-0 una jugadora del Verdú es va estirar al terra, suposadament per una lesió que li impedia seguir jugant. Amb només sis jugadores al camp, l'àrbitra es va veure obligada a suspendre el partit –tal com marca el reglament– quan tan sols s'havien jugat quatre minuts de partit. La victòria del Palautordera, però, caldrà que sigui ratificada aquesta setmana pel Comitè de Competició.

El Palautordera va jugar el seu partit més curt de la temporada (Fotografia: A.S.)
Tot i els pocs efectius amb què es va presentar al camp, el Verdú va començar el partit pressionant el Palautordera en zona de creació, i les de Segura de seguida van poder aprofitar els nombrosos espais per crear perill i ocasions de gol. Marina Corominas va rebre una passada vertical i va superar la sortida de la portera Beatriu Bosch amb un xut creuat. En la jugada següent Subirana va rebre a la banda i va fer la passada perquè Meritxell Clupés fes el 2-0.

Publicat el 25 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Pas enrere a Valladolid

El Fraikin perd el to defensiu i torna a la irregularitat de l'inici de temporada

La progressió i la línia ascendent del Fraikin BM Granollers dels darrers quatre partits –malgrat la derrota a Irun– va quedar tallada en sec aquest dissabte a Huerta del Rey. Els homes d'Antonio Rama van estar excessivament tous en defensa i van veure com, en algunes fases del partit, el Recoletas Atlético Valladolid li treia els colors. Els canvis tàctics dels últims minuts, buscant desesperadament la remuntada, no van ser suficients, amb la qual cosa van tornar de Valladolid amb el sac buit –derrota 34-29– per seguir més a prop de la zona de perill –té el descens a tres punts– que de la zona de mèrit –set punts el separen dels cinc primers llocs.
El Fraikin va estar totalment desconegut –si es compara amb els darrers quatre partits en què l'equip havia fet diversos passos endavant–, amb una primera meitat en què els de Rama van tenir massa llacunes defensives i van cometre massa errades en atac. El Valladolid arribava amb molta facilitat als sis metres –12 de 15–, on el pivot Robin Dourte es va convertir en un malson –va acabar la primera part amb sis gols de sis llançaments, va forçar un parell de penals i alguna exclusió.
Tampoc va ser un dia en què la fortuna acompanyés l'equip en atac, amb alguns llançaments al pal. Un d'aquests, el primer, va permetre a l'Atlético Valladolid establir la primera diferència de més d'un gol (3-1) i un llançament fallat per Ian Tarrafeta va generar la jugada del 5-2 –Guàrdia va aturar el seu primer penal de la temporada però el rebot li va caure al mateix jugador que l'havia llançat, Diego Camino, que no va tornar a fallar.
Dos gols de Mamadou Gassama i Ivan Popovic –aquest, de contraatac– van situar el 6-5 al marcador però, en un vist i no vist, van encaixar un parcial de 4-0 que complicava molt el partit (10-5) –Rama va intentar aturar-ho amb 9-5 però van seguir els errors–. Anar a remolc no era una situació nova per al Fraikin, però la diferència començava a ser preocupant, i més veient que els locals trobaven Dourte amb massa facilitat.

El central del Fraikin BM Granollers Ian Tarrafeta intenta superar el bloqueig defensiu del pivot Nicolás López amb un llançament de mitja alçada (Fotografia: RECOLETAS BM ATLÉTICO VALLADOLID)
Tot i apropar-se a dos gols (16-14), el Fraikin va marxar als vestidors perdent per quatre i va tornar-ne amb un altre desgavell. Tot i algunes intervencions de mèrit de Pol Sastre –havia entrat als últims minuts de la primera part– l'Atlético Valladolid es va escapar de vuit gols (26-18) abans d'arribar al minut 10 de la represa, amb un altre parcial de 4-0.
Rama va canviar la defensa 6-0 per una defensa oberta que de bon començament no va canviar res. Després, algunes aturades de Sastre i alguna recuperació defensiva van permetre retallar la diferència a cinc gols (28-23) a 12 minuts del final. Una nova desconnexió granollerina va tallar la bona línia, els locals es van tornar a posar a vuit gols (31-23) amb massa facilitat i ara amb només nou minuts de marge.
Rama va innovar de nou i va afegir l'atac de 7 contra 6 a la defensa oberta. La combinació de les dues va conduir a un parcial de 0-5 (32-29) i jugant en superioritat els últims dos minuts. Un gol de Víctor Rodríguez i una aturada de César Pérez a Adrià Figueras van posar el punt final a l'intent de remuntada granollerina.

El post-partit
Hem perdut el partit als primers 15 minuts. (Antonio Rama)

Al final del partit Antonio Rama, en declaracions a Ràdio Granollers, va admetre que els havia costat molt aturar el joc amb el pivot Robin Dourte. "És molt alt –2m 08 cm– i és molt difícil aturar-lo", va reconèixer, tot i que no ho va considerar l'únic problema. "Hem tingut massa moments de desconnexió, sobretot al començament. No hem sortit concentrats defensivament, hem estat molt erràtics en l'atac estàtic i les pujades en contraatac han estat irregulars", va explicar. "Hem perdut el partit als primers quinze minuts", va afegir.

Antonio Rama en una imatge de l'últim partit al Palau, davant el Huesca (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Anar a remolc tampoc afavoreix. "Som humans, cometem errades i quan aquestes s'acumulen i vols redreçar el rumb ràpidament, t'exposes a fallar", va assenyalar. També va parlar dels canvis tàctics. "La defensa oberta i l'atac 7 contra 6 eren una opció, però és difícil sorprendre durant tants minuts", va concloure.
Ara l'equip afrontarà dos partits seguits a casa, contra el Liberbank Cuenca, i contra el Quabit Guadalajara.