dijous, 18 de febrer del 2016

La portera argentina Ayelen Rosalez debuta amb bon peu

Xavi Mas

Les lesions de Lorena Ramírez i Anna Pregona deixaven la porteria de l'equip de José Luis Villanueva només a les mans d'Andrea de la Torre i el club va decidir incorporar una jove portera argentina, internacional amb les seleccions cadet, juvenil i júnior, que va arribar a Granollers a mitjans de setmana: Ayelen Rosalez. El tècnic granollerí la va fer debutar ben entrada la segona part del partit davant el Canyamelar València i la portera no va decebre les expectatives.

Ayelen Rosalez va debutar amb el BM Granollers aturant-li aquest penal a Sheila Segura (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Rosalez va rebre l'alternativa de mans de Villanueva al minut 19, per intentar aturar un penal. L'argentina va aturar el llançament de Sheila Segura –malgrat que va rebre gol en el rebot posterior–, una aturada que va ser com un revulsiu per l'equip. Poc després Villanueva li va concedir els últims cinc minuts de partit i Rosalez va arrodonir la seva bona actuació –tres de sis– amb dues aturades seguides que van tallar en sec l'atac valencià.

Publicat el 15 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 supera les adversitats

Priscila Donato, Mireia Torras i Míriam Gonzàlez acaben el partit lesionades
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers rebia al Palau d'Esports un dels rivals directes a la part mitjana de la classificació, el Canyamelar València –abans del partit tots dos equips estaven empatats amb 12 punts–, i ho feia amb diverses baixes –les porteres Anna Pregona, Lorena Ramírez, les pivots Anna Pi i Joana Capdevila– que al final del partit encara es van incrementar. Malgrat totes aquestes adversitats, l'equip de José Luis Villanueva era conscient de la importància del partit i va sortir disposat a marcar el ritme i ho va aconseguir. No el va arribar a sentenciar però el va tenir controlat, i només als últims minuts el Canyamelar va inquietar apropant-se al marcador. Malgrat tot, l'equip se'n va sortir molt bé i va aconseguir la setena victòria de la temporada.
Les jugadores de Villanueva van començar amb molta força i encert en atac –Carlota va agafar responsabilitat en el llançament i va estar molt encertada– i amb Andrea de la Torre aturant el que se li escapava a la defensa. D'aquesta manera, a partir del minut 4, les granollerines van fer un parcial de 5-0 (7-2), aprofitant algun contraatacs després de recuperació. Passat el quart d'hora de joc, amb el 10-4 a favor, el tècnic del Canyamelar va demanar temps mort, va plantejar una defensa mixta sobre Judith Vizuete i, durant una bona estona, van aconseguir encallar l'atac granollerí. L'equip valencià, però, no va aprofitar ni això ni les dues exclusions de Hatou i només es van apropar a quatre gols (11-7).
L'ATAC S'ENCALLA PERÒ L'EQUIP SOBREVIU
La primera jugadora a engruixir l'infermeria de l'equip va ser la nova incorporació brasilera, Priscila Donato, quan encara no s'havien jugat 10 minuts de partit –va rebre un cop al genoll– però l'equip va aconseguir mantenir les distàncies per damunt dels cinc gols (14-8). L'encert d'Ana Marín i els pals –dos de seguits de Clara Poo– van frenar l'atac granollerí als primers minuts de la represa però al minut nou, amb un parcial de 3-0, les de Villanueva van aconseguir el màxim avantatge del partit (18-10).

Carlota Rubio, agafada per Beatriz Herreros, va ser la màxima golejadora del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit semblava vist per sentència però el Canyamelar no havia dit l'última paraula; l'equip valencià va millorar les seves prestacions defensives i va aconseguir encallar l'atac del KH-7 –molts llançaments al límit de la possessió, forçats, que acabaven al bloqueig defensiu o a les mans de Marín–, apropant-se de mica en mica al marcador. Villanueva va aturar el partit amb el 19-15 –minut 45– però el Canyamelar va aconseguir apropar-se encara més amb el 20-17, just després de la lesió de Mireia Torras.
Quan més malament ho estava passant l'equip –també es va lesionar Míriam Gonzàlez al quàdriceps– Alba Sevilla va fer un gran gol des de l'extrem per trencar la sequera i, després, va tornar a aparèixer la figura de Carlota Rubio, que amb tres gols seguits va acabar de rematar la feina.

Les protagonistes

Publicat el 15 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 derrota un altre rival directe en la lluita per l’ascens

Els de Sergio Pozo són líders en solitari amb tres punts de marge
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers cada vegada és més líder; els de Sergio Pozo es van imposar a un altre dels rivals directes en la lluita per l'ascens –l'Augi UE Sarrià– (31-24) en un partit intens i molt calent i, aprofitant les ensopegades del segon i tercer classificats –Sant Quirze i Sant Martí-Adrianenc–, es posen a tres punts del Sant Quirze i a cinc de Sant Martí i Sarrià.
Els de Pozo van començar amb un parcial de 3-0 però van veure com el Sarrià es posava per davant aprofitant la primera exclusió del partit. De nou en igualtat numèrica, un parell de bones defenses i sortides ràpides en contraatac van tornar a posar els granollerins per davant, avantatge que van aconseguir mantenir i ampliar malgrat que l'últim minut i mig el van jugar en triple inferioritat; Édgar Pérez –dretà–, va sorprendre tothom amb un llançament amb l'esquerra quan eren tres atacants contra cinc defensors.
Amb aquest gol d'Édgar, i amb un penal aturat per Marc Guàrdia just abans, es va arribar al descans (16-11). Els granollerins van començar la segona part amb doble inferioritat, i durant bona part de la segona meitat va jugar en inferioritat. Les aturades de Forns, les de penal de Guàrdia –tres de quatre– i l'encert en atac en els minuts més complicats van permetre a l'equip de Pozo mantenir a ratlla el Sarrià i aconseguir una còmoda victòria.

Els protagonistes

Publicat el 15 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet perd però acaba líder

El Quart va imposar-se en el rebot
Xavi Mas

El Recanvis Gaudí CB Mollet no en va tenir prou amb els 11 triples que va aconseguir per derrotar el CB Quart-Germans Cruz, segon classificat, i va acabar la primera fase de la competició amb la quarta derrota de la temporada (71-73). Una derrota, però, que no li impedirà acabar aquesta primera fase com a líder –la victòria a la pista dels gironins en la primera volta (73-81) li permet mantenir la diferència de punts favorable.
Així doncs, de cara a la segona fase de la competició –la que decidirà els equips que lluitaran per l'ascens–, l'equip d'Àlex Coma la començarà arrossegant tan sols dues derrotes –la de dissabte contra el Quart i una davant el JAC Sants– i sis victòries.
Els molletans van començar molt forts i amb molt encert en el tir exterior; això els va permetre obrir un petit forat inicial (13-7) que el Quart va anivellar als últims quatre minuts amb un parcial de 5-11 amb dos triples i demostrant la seva superioritat en la lluita pel rebot –Lozano, Kanis i Dos Santos van fer molt mal sota la cistella molletana.

Aquesta esmaixada de Ramon Espuña va ser un dels revulsius del Mollet (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Al començament del segon quart els gironins es van posar per davant i es van escapar lleugerament –parcial 0-9–. El Mollet el va trencar amb un triple de Gerard Bas però acte seguit els àrbitres van concedir com a tap vàlid una penetració de Toni Gómez –va rebre el tap després que la pilota toqués el tauler–. El jugador molletà va rebre una tècnica per protestar però la situació va esperonar l'equip, que va reduir el màxim desavantatge de 12 punts (21-33) a només sis (29-35).
El CB Quart va arribar al descans amb nou punts de marge (31-40) després d'un triple d'Èric Jiménez i van ser els triples els que van permetre al Mollet capgirar el marcador al tercer quart (49-48) –triple de Marc Torres–. Els gironins van mantenir-se per davant gràcies al poder de Dos Santos sota cistella, sobretot en el rebot ofensiu, i van aguantar l'empenta final molletana, que va empatar a 70 amb un triple d'Albert Ferrer, a 24 segons del final, però que va fallar un tir lliure a set del final.

Els protagonistes

Publicat el 15 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Derrota inexplicable

Els de Carlos Viver es deixen remuntar 10 gols (18-8) per acabar perdent per la mínima en l'últim sospir
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers arribava pletòric de moral al debut a la fase de grups de la Copa EHF després del gran partit de dimecres davant l'Helvetia Anaitasuna i, veient el joc desplegat pels de Carlos Viver durant els primers 25 minuts, res feia pensar que al final l'equip es quedaria amb un pam de nas. Però a la segona part, tot el que havia sortit bé a la primera va sortir malament; els errors inicials en el tir exterior van conduir a més errors en situacions clares de llançament –de tres penals marcats a la primera es va passar a tres de fallats en la segona– i, de mica en mica, el Dinamo de Bucarest va anar menjant-li terreny als granollerins. L'equip va intentar aguantar, mancat d'encert en atac, però el desencant va arribar a l'últim minut, amb el gol de l'empat romanès, una pèrdua de pilota i el posterior gol que deixava glaçat el Palau d'Esports.
Els granollerins van començar marcant de penal i amb Almeida aturant-n'hi un altre a Zulfic. La circulació de pilota des de la primera línia –Cañellas, Valadao i Zeba Pacheco– va anar molt ràpida i, si no trobava forat de llançament trobava forat amb un Adrià Figueras molt inspirat o amb algun contraatac de Ferran Solé. D'aquesta manera el Fraikin va aconseguir el primer gran avantatge (9-4), que va obligar el tècnic romanès a aturar el temps.
Preocupats a tancar les línies de passada amb Figueras, els romanesos van rebre la següent tanda de gols des del tir exterior –Pacheco i Valadao– mentre Almeida seguia fent de les seves sota els pals –va aturar-li un altre penal a Sandru–, malgrat que va encaixar gairebé tots els gols des de la llunyania –tres de Sandru i dos de Ragot–. Amb 15-6 Eliador Voica va demanar un segon temps mort i, poc després, va arribar el màxim avantatge granollerí –18-8–, que els romanesos van reduir a set (20-13) en arribar al descans.

Seyed Mousavi agafa de la samarreta a Gonzalo Porras en una acció del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La sortida de Stefan Grigoras a la porteria del Dinamo va començar a donar els seus fruits als últims minuts de la primera meitat i els granollerins van veure com a l'inici de la represa el Dinamo tornava a entrar dins del partit. Dos llançaments exteriors errats de Márquez, un penal fallat per Solé –que en portava tres de tres–, un altre de Resina –aturat per Adrian Irimus– i algun llançament de sis metres també fallat van començar a posar els nervis en el joc granollerí.
L'ESTOCADA DEFINITIVA, A 13 SEGONS DEL FINAL
Almeida va continuar aturant i va mantenir un bon percentatge però no va ser suficient davant un atac que cada vegada estava més encallat davant la millora defensiva dels romanesos. El Dinamo de Bucarest va aprofitar algunes de les errades granollerines per fer ràpids contraatacs i apropar-se al marcador. El marge cada vegada era més petit, fins que Diaw –desaparegut durant tot el partit– va marcar tres dels últims quatre gols, entre els quals l'empat a 28 i el definitiu 28-29, a 13 segons del final després d'una pèrdua de pilota innocent.

Els protagonistes

El post-partit

Ens ha mancat encert. (Carlos Viver)
Vist com hem començat, és una derrota dura. (Ferran Solé) 

Carlos Viver dóna instruccions (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La cara de desencís de Carlos Viver durant la roda de premsa posterior al partit ho deia tot. Viver es va mostrar decebut per la derrota: "Malgrat que podem perdre tots els partits perquè els rivals tenen molta qualitat, a la primera part hem demostrat que tenim nivell per competir contra tothom", va assegurar.  "Els errors en el llançament exterior a l'inici de la segona part han minat la confiança de la nostra primera línia i no hem sabut trobar recursos per sortir del guió", va explicar el tècnic del Fraikin. Viver creu que han de fer autocrítica de cara als propers partits però no va voler oblidar l'entitat del rival. "Són els líders de la lliga de Romania i, tot i anar perdent de molt, no s'han rendit mai i han seguit lluitant fins el final". Per la seva banda Ferran Solé es va mostrar decebut: "La derrota ha estat molt dura, sobretot després de veure el gran nivell que hem exhibit a la primera meitat".

Publicat el 15 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)