dijous, 23 de febrer del 2017

Primers punts a l’EHF

El Fraikin es desfà d'un Midtjylland molt potent des de la distància en un partit eminentment ofensiu
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers va necessitar exhibir la seva millor versió ofensiva per tal de vèncer a un HC Midtjylland extremadament contundent en atac. Al final, el gran encert en atac i la recuperació de prestacions sota els pals a la segona part –a la primera l'aportació de defensa i porteria van ser gairebé nul·les– van ser claus per aconseguir remuntar un partit que s'havia complicat en excés a l'inici de la segona part. Aquesta victòria per 34 a 32 iguala granollerins i danesos en la classificació –amb una victòria cadascun, amb els danesos per davant per haver encaixat un gol menys en aquests dos primers partits–, amb el Göppingen com a líder en solitari després de guanyar el Porto per 27 a 31.
El partit, sobretot a la primera meitat, va ser un autèntic intercanvi de cops; el pivot Jacob Sjörslev-Ostergaard i els canoners Eivind Tangen i Espen Lie Hansen van demostrar el gran potencial ofensiu d'un Midtjylland que va saber atacar molt bé a una defensa 6-0 granollerina que no va saber trobar la distància on aturar els jugadors danesos. Per contra, l'equip de Carlos Viver també es va mostrar molt efectiu en atac, amb Mamadou –va sortir d'inici com a lateral, en el lloc de Jorge Silva–, Arnau Garcia i Marc Cañellas marcant des de la distància.

Els jugadors del Fraikin BM Granollers van esclatar, eufòrics, després d'aconseguir una important victòria davant d'un rival complicat, el Midtjylland danès, que va demostrar un gran potencial (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Les canonades des de la distància van començar superant Vicente Álamo i, a excepció del 3 a 2 i del 4 a 3, el Midtjylland va agafar la davantera al marcador. El primer llançament fallat del Fraikin i dues pèrdues consecutives en atac van permetre a l'equip danès agafar el màxim avantatge durant la primera part –dos gols–, diferència que van aconseguir mantenir –sempre van anar per davant amb un o dos gols de marge–. Després del cinquè gol des de la llarga distància –el 8-9 al marcador– i amb un Álamo que encara no havia aconseguit aturar cap llançament, Viver va fer entrar Pol Sastre, però d'aquí i fins a arribar al descans, la dinàmica no va canviar gaire –Sastre en va aconseguir aturar dues però el percentatge seguia molt baix.
El Midtjylland va arribar al descans al davant amb un marcador altíssim (19-20) i va aconseguir la seva màxima diferència tot just tornar dels vestidors, amb un parcial d'1 a 4 de sortida (20-24). Viver va canviar la defensa 6-0 per una 5-1 amb Mamadou perseguint Hansen per tota la pista i això –i l'encert de Sastre sota els pals– va permetre revertir la situació. El partit s'havia complicat en excés però els granollerins, amb un parcial de 5 a 0 va capgirar el marcador. La intensitat defensiva, les aturades de Sastre, el 100% d'encert de Cabanas des dels set metres i les bones elaboracions en atac van permetre al Fraikin sentenciar el partit i fer desaparèixer l'equip danès de la pista.

Els protagonistes

El post-partit
Els hem generat dubtes amb el canvi defensiu. (Carlos Viver)

Eduard Batlles

Carlos Viver celebra un gol (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver estava molt content després del partit però era conscient que la fase de grups serà complicada. "La igualtat al grup és màxima. Podem guanyar algun partit fora de casa però també podríem perdre'n algun a casa", va afirmar. "No hem de mirar encara la classificació. Hem d'anar partit a partit i ja arribarà el moment de fer càbales", va seguir. El tècnic granollerí va destacar per damunt de tot la intensitat del seu equip. "És la que requereixen aquests partits. Els espectadors que vinguin s'ho passaran d'allò més bé", va afegir. Respecte al partit Viver va reconèixer que els llançaments des de tan lluny els havien tret de polleguera a la primera meitat però que havien reaccionat a la segona. "Els hem generat dubtes amb el canvi defensiu", va explicar, en referència a la mixta que Mamadou va fer-li a Hansen. Per la seva banda, Marc Cañellas va destacar la importància de la victòria: "Necessitàvem guanyar i ho hem aconseguit amb un partit molt complet", va dir.

Publicat el 20 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 es desfà d’un altre rival directe en la lluita per l’ascens

Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers es va imposar (26-21) a un altre dels seus rivals en la lluita per l'ascens, l'H Sant Quirze, i es consolida encara més com a candidat a jugar el play-off d'ascens. El Sant Quirze va sortir amb molta força i va dominar els primers minuts però els de Sergio Pozo van capgirar el marcador abans del quart d'hora de joc i van aconseguir una renda de cinc gols en arribar al descans. En la represa els granollerins van controlar el ritme del partit i van mantenir la diferència controlada en una segona meitat en què van destacar els porters Marc Guàrdia i Ignasi Admella.

El KH-7, endavant a la Copa

L'equip granollerí venç el Canyamelar València i estarà a la fase final que es jugarà a Porriño
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers estarà a la fase final de la Copa de la Reina. L'equip de José Luis Villanueva es jugava la classificació en una eliminatòria de tot o res –partit únic– contra el Canyamelar València, i l'equip va confirmar, ajudat pel factor Palau d'Esports, que la bona dinàmica no és flor d'un dia (23-20). Les granollerines van dominar gairebé tot el partit, el van tenir molt ben encarat, i quan les valencianes van pressionar, van saber mantenir-se al davant per rematar la feina als últims minuts.
El Canyamelar València va posar-se al davant als primers minuts, amb un màxim avantatge de dos gols (2-4) gràcies a l'aportació de Nagore Sáenz des de la distància i les penetracions de Raquel Bejarano. Però l'equip de Villanueva va aconseguir ajustar la seva defensa i van capgirar el marcador gràcies a un parcial de 7-0 –del 4-5 a l'11-5–. Aquest màxim avantatge de sis gols el Canyamelar el va reduir a tres poc abans del descans (13-10) però una aturada de Nicole Morales –molt destacada durant tot el partit– i un gol de Míriam Gonzàlez van deixar el 14-10 amb què es va arribar al descans.

José Luis Villanueva i Robert Cuesta feliciten a les seves jugadores després d'aquesta important victòria (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El començament de la segona meitat va ser el moment en què les de Villanueva van estar més espesses, sobretot en atac. El Canyamelar va aconseguir aturar el llançament exterior de Steinbach i a l'equip li va costar trobar bones situacions d'atac. Passat el minut 16 l'equip valencià va empatar a 16 però immediatament després d'un temps mort de Villanueva, Buforn i Rojas van posar el 18-16. El Canyamelar es va posar a un gol (21-20) a dos minuts del final però Vizu i Vegué van certificar el bitllet cap a Porriño.