dimecres, 29 de març del 2017

El CB Mollet remunta al darrer quart i es manté líder

Els d'Àlex Terés acaben el partit amb un parcial d'11 a 26
EL 9 NOU

L'ensopegada de la setmana passada contra el Bàsquet Sitges sembla haver quedat oblidada per un Recanvis Gaudí CB Mollet que ja va guanyar a Valls diumenge passat i que aquest dissabte es va imposar a la pista del Vive-el Masnou Basquetbol per 65 a 75, malgrat la important baixa de Ramon Espuña. L'equip maresmenc va dominar els tres primers quarts, però amb avantatges molt curts i els d'Àlex Terés van reaccionar al darrer quart per capgirar el resultat i endur-se la victòria.
El partit va tenir dues cares; durant la primera meitat els molletans es van veure superats per un Masnou molt intens defensivament i molt encertat ofensivament –sense que els molletans trobessin la manera de defensar-los–, i una segona en què els de Terés van ser millors. La defensa ja va millorar al tercer quart, però va faltar encert en atac. En canvi, al darrer quart al Masnou li va passar factura l'esforç físic dels tres primers quarts i el Mollet ho va aprofitar per fer un parcial final d'11 a 26 que va capgirar el marcador per aconseguir la victòria.

Els protagonistes

Publicat el 27 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Derrota del CB Granollers en un partit per oblidar

L'equip de Manel Blanco, superat en tot moment per un Sant Narcís necessitat de punts
Xavi Mas

Hi ha partits en què, per molt que ho intentin, res no surt. Això és el que li va passar al CB Granollers, dissabte contra el Sant Narcís. L'equip gironí, necessitat de punts per escapolir-se de la zona de perill hi va posar molta més intensitat i, sobretot, molt d'encert, mentre que els granollerins, salvats i sense opcions de lluitar per res més, van estar completament negats en atac i es van veure superats en defensa.

Òscar Sànchez intenta regirar-se defensat per Juscafresa i Ballell (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El partit es va torçar tot just començar; els granollerins van començar excessivament precipitats en atac –defecte que no van polir en cap moment– i això els va fer perdre nombrosíssimes possessions d'atac que el Sant Narcís no va desaprofitar. Superada la barrera dels 10 punts, els intents granollerins de reacció es van estavellar una i altra vegada en la intensa defensa gironina. Isaac Valera va fer molt mal dins la zona, Ballell va estar molt fi en el tir exterior i Pujolràs i Boadella van dominar el rebot. 
L'últim quart va començar amb els granollerins deu punts per sota, però l'esperada reacció dels de Manel Blanco es va quedar en un voler i no poder; passades precipitades i llançaments en situacions poc clares que van permetre al Sant Narcís rematar la feina a base de dominar el rebot i atacar amb rapidesa.
EL PARTIT DEL SANT GERVASI, AJORNAT
Divendres el Sant Gervasi s'havia d'enfrontar al líder –Aracena CB Sant Josep– però el partit es va haver d'ajornar per culpa de les goteres existents al pavelló del Sant Josep. Ambdós equips van acordar jugar-lo el proper 5 d'abril, a 2/4 de 10 del vespre.

Els protagonistes

Publicat el 27 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet repeteix derrota a casa als últims minuts

EL 9 NOU

El Mollet, que no havia perdut cap partit a casa, acumula la segona derrota consecutiva al Germans Gonzalvo i, com la setmana passada contra el Martinenc, també als últims minuts. Un gol de Sergio Navarro al minut 84, aprofitant un embolic dins l'àrea, va acabar amb les últimes opcions que mantenia el Mollet de lluitar pels llocs capdavanters –ara queda a 12 punts dels dos colíders.
Tot i la bona ocasió de Nil al primer minut –remat de cap que es va passejar per l'àrea– va ser un partit de poc futbol i menys ocasions. En tota la primera meitat només Chipi i Parra van tenir ocasions de gol que no van materialitzar, mentre que per part del Sants només un un contra un de Sergio Navarro amb Flores que va aturar el porter molletà.

El jugador del Mollet Édgar Velasco disputa una pilota aèria amb el jugador del Sants Guillem Hernández (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
La segona part va començar amb una altra bona ocasió de Nil que va anar al travesser. El Sants va replicar en la jugada següent fent lluir Flores i ja no hi va haver jugades destacades fins al minut 73, en què Masip no va aprofitar una bona centrada de Jandro. Al minut 84, en un servei de banda llarg, hi va haver un embolic dins l'àrea i la pilota li va caure a Sergio Navarro, que va marcar un golàs.

Els protagonistes

Publicat el 27 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L’Esport Club cau contra un líder que no demostra tal condició

L'equip d'Albert Cámara reclama falta a Joel en la jugada del gol, al minut 86
Xavi Mas

El líder Olot es va endur els tres punts del camp del carrer Girona en una de les poques ocasions de gol de què va disposar, a quatre minuts del final i en una jugada en què els granollerins van reclamar una falta a Joel que l'àrbitre no va assenyalar. Amb 11 contra 11 hi va haver poques rematades entre els tres pals i, quan el Granollers es va quedar amb 10 homes per l'expulsió de Ricky, va aguantar bé la inferioritat. Una derrota injusta vistos els pocs mèrits que va fer l'equip de Ramon Maria Calderé, que no va demostrar per res la seva condició de líder indiscutible.
La primera ocasió clara del partit va ser per a l'Esport Club, en una mala rematada de cap d'Español, a centrada de Ricky, i la més perillosa, al minut 44, també a peus d'Español; després d'un canvi d'orientació de dreta a esquerra, Cristian la va deixar enrere i en curt per a Español, que va engaltar una volea tal com venia en cursa però que va aturar el porter de l'Olot. Per la seva banda, el màxim perill per part dels de Calderé va arribar dels peus de Dembo, que va aconseguir un parell o tres de bones internades per la banda esquerra però les seves centrades no van trobar mai rematador.

Àlex Español -en la imatge, pressionat per Robles- va tenir les dues ocasions més clares de gol de tot el partit (Fotografia: TONI TORRILLAS)
EXPULSIÓ DE RICKY I GOL AMB POLÈMICA
Calderé va pujar línies en tornar dels vestidors, amb una línia de tres al darrere que els granollerins van intentar trencar per velocitat als primers minuts amb pressió alta i després de recuperació –sense gaire èxit–. Sense massa a destacar –un xut de falta de Sergio Álvarez aturat per Santaló com a única jugada de perill–, al minut 64 va arribar l'expulsió de Ricky, en una pilota dividida que l'àrbitre va assenyalar com a falta i targeta –la segona–. Cámara va reestructurar l'equip amb l'entrada d'Héctor al mig del camp en el lloc de Cristian. L'equip va aguantar bé la posició i l'Olot no semblava crear perill, però al minut 86 Oriol Santos va provar un xut que va refusar com va poder Santaló. La pilota va quedar morta a l'àrea, Santos va empènyer per darrere Joel, que tenia guanyada la posició, i la pilota li va arribar a Quique. Aquest, tot sol, va xutar amb l'esquerra, ajustat al pal, per fer l'únic gol del partit. Als quatre minuts restants i als quatre d'afegit, més cor que cap i ni una ocasió.

Els protagonistes

Publicat el 27 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)