diumenge, 15 de gener del 2017

L'Esport Club comença l'any amb la pólvora mullada

Els d'Albert Cámara es mostren negats en atac però molt segurs darrere
Xavi Mas

L’Esport Club Granollers, mancat d’encert de cara a porteria, va cedir un empat sense gols davant el Pobla de Mafumet en la tornada a la competició. Els jugadors d’Albert Cámara van disposar de nombroses ocasions per desfer aquest empat, tres de les quals molt clares –inclòs un penal– però no van saber materialitzar-les. Els de Martin Posse, en canvi, van disposar de tres aproximacions amb perill, una de les quals molt clara, que Víctor Colchero va refusar amb encert.
Aquest empat manté els dos equips separats per un sol punt –l’Esport Club en té 25 pels 24 dels tarragonins–, amb els de Cámara en la novena posició i els de Martin Posse en la dotzena.
En un inici de partit en què tots dos equips buscaven imposar el joc de toc sense massa encert, el Granollers va poder avançar-se ben aviat; Javi González i Àlex Español van fer una bona combinació per la banda esquerra i des de camp propi Español la va penjar a l’àrea. Carrillo la va controlar en l’aire i va rebre penal. Javi Sánchez va xutar el penal ras, a la dreta del porter, però Perales li va endevinar el cantó i va refusar amb encert. D’aquesta errada al minut 8 fins a la primera ocasió dels tarragonins van passar 10 minuts. Al 18 Colchero va refusar un xut de Brugui i al 20 Ruxi va rematar massa alt una centrada des de l’esquerra.

El jugador de l'Esport Club Àlex Español li disputa una pilota a Pol Valentín en una acció de la segona meitat (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
PENAL NO ASSENYALAT AL LÍMIT DEL DESCANS
Abans del descans Carrillo va tenir tres ocasions per marcar –la més clara al minut 30 en una jugada embolicada que va intentar acabar des del segon pal amb un xut massa creuat– i Colchero va evitar el 0-1 en una rematada a boca de canó de Brugui. Al límit del descans, Javi González es va internar a l’àrea tarragonina i, en frenar i fer el retall, Roger Figueras el va escombrar. L’àrbitre, però, en comptes d’assenyalar el penal, li va ensenyar targeta al granollerí per simular la caiguda.
En tornar dels vestidors els de Cámara van ser clarament superiors en el joc però van seguir pecant de manca d’encert ofensiu. L’entrada de Cano primer i la d’Alejandro després van oxigenar el mig camp i van proporcionar més sensació de perill. Una pilota penjada a l’àrea per Adrián, pentinada per Vadillo i a la qual Brugui no va arribar, va ser l’única arribada visitant en tota la segona part. El Granollers va pressionar i va tenir una clara ocasió al minut 83 però Español, tot sol, no va encertar a rematar una centrada de Carrillo.

Els protagonistes

Publicat el 9 de gener de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Any nou, resultats antics

L'inici competitiu de l'any 2017 no va portar res de nou pel benjamí A de l'Esport Club Granollers. Una nova derrota, aquest cop contra un Mercantil C que va marcar quatre dels seus sis gols en jugades a pilota aturada. Tot i no fer un dels seus millors partits, els nanos de l'Alberto van aguantar bé fins a la segona part, però com en anteriors partits, quan es van veure a remolc ja no van tenir poder de reacció.
El Mercantil va començar amb molta força i en només dos minuts ja va posar a prova els reflexes d'en Max, que va aturar bé els xuts visitants -dos, un tercer va anar directament fora-. Els granollerins però, van començar a treure's la pressió visitant del damunt amb un xut de falta d'en Pau que es va estavellar al travesser i després amb dues jugades d'en Marc que va aturar el porter del Mercantil.
El primer quart va acabar sense gols i, en canvi, al segon se'n van poder veure quatre, dos de cada equip. Tot just començar en Nouhoun va rebre una bona passada llarga al vèrtex dret de l'àrea, va retallar cap endins i, amb l'exterior del peu va fer un xut -fluixet- que va tocar en les cames d'un defensa i va entrar lentament a la porteria sense que el porter del Mercantil ho pogués evitar. S'havia fet el més difícil i això va animar l'equip, que ho va provar en la jugada següent per la banda esquerra; l'Eduard la va conduir, la va lluitar quan van intentar prendre-li i va seguir progressant fins a fer un xut que el porter visitant li va refusar. Com sempre però, quan millor jugava l'equip, va arribar un gol en contra; una falta molt rigorosa a la frontal la va executar perfectament Unai per fer l'empat. Poc després, en Guillem no va arribar a una passada lateral de l'Eduard i el visitant Pau Garcia la va tallar al cercle central. Amb la defensa desguarnida el jugador del Mercantil es va aproximar a l'àrea i va marcar amb un xut ajustat al pal. L'equip va reaccionar ràpid al gol encaixat i en Xavi va tornar a empatar amb un bon xut creuat des del vèrtex de l'àrea.
FALTES I PENALS PER SENTENCIAR
El tercer quart va començar com el primer, amb el Mercantil apretant. En Max va aturar un xut d'en Joan i va haver de sortir per refusar una pilota llarga i molt perillosa del Mercantil. Al minut tres va arribar l'únic xut granollerí, d'en Dani, que va sortir desviat, mentre el Mercantil va generar perill en un córner i en una falta lateral; els granollerins van refusar en primera instància la centrada d'aquesta falta, però la pilota li va arribar a l'Alejandro que va marcar des de fora l'àrea.
A partir d'aquí el Mercantil va intentar adormir el partit i va aconseguir que els nanos de l'Alberto generessin poc perill. A més a més, en una falta llunyana, l'Unai va tornar a marcar i va posar el 2-4, un resultat que els granollerins ja no va poder recuperar. En Gerard, de falta, i en Nouhoun -que no va poder aprofitar el refús del porter- van tenir l'opció de retallar distàncies, però en comptes d'això, van arribar més gols dels visitants. El 2 a 5 després d'una jugada en què el Nouhoun va pecar d'individualista, va perdre la pilota i va permetre el Mercantil marcar de contraatac amb un xut creuat de l'Àxel. A l'últim minut en Pau va refusar a córner una internada per la banda del Mercantil però l'àrbitre, incomprensiblement, va assenyalar un penal totalment injust que va transformar en Cristian.

Els protagonistes