dilluns, 13 d’octubre del 2014

Somnis complerts

Fotografia: Xavier Solanas
Si l'altre dia us feia cinc cèntims d'un club -el BM la Roca (@bmlaroca)- que tenia un somni ("Lluitem per un somni") que es va fer realitat la temporada passada amb l'ascens a Divisió d'Honor Plata de l'equip masculí, avui us parlaré d'un altre, en aquest cas a nivell individual però, com el primer, també emmarcat dins el món de l'handbol: estic parlant del somni d'en Mamadou Gassama Cissokho, un jove granollerí de 20 anys, que divendres passat a Saragossa, va poder debutar a la Lliga Asobal de la mà de Carlos Viver, al partit corresponent a la sisena jornada entre el BM Aragón (@BalonmanoAragon) i el Fraikin BM Granollers (@BMGranollers) i que va acabar amb victòria granollerina (15-23).
Amb la baixa de Salva Puig i Jose Guilherme de Toledo al lateral dret, el tècnic del Fraikin va tornar a comptar amb l'extrem Ferran Solé per ocupar aquesta posició -ja ho havia
fet davant l'Ademar- i es va endur cap a Saragossa al jove extrem del planter. Era el minut 16 de partit, i el Fraikin ja guanyava per 3 a 9, quan Viver va decidir que era l'hora per fer debutar en Mamadou i així donar minuts de descans a Moisès Blanxart. I en Mamadou no s'ho va pensar pas gaire per provar d'estrenar-se com a golejador; un minut després de saltar a pista va posar a prova el porter Julio Rodríguez, que li va aturar el llançament.
El destí -pels qui hi cregueu-, però sobretot, el seu treball i la seva qualitat, li tenien reservat quelcom més llaminer; cap al final del partit -al minut 55, concretament- va tenir la segona opció de llançament. En Mamadou va veure Rodríguez avançat i el va superar amb una vaselina, el seu llançament preferit -segons va afirmar als micròfons de Ràdio Granollers (@RadioGranollers). Debut a la màxima categoria i amb gol, com ja havia fet Marc Cañellas davant el Juanfersa Grupo Fegar de Gijón en la segona jornada de competició.
El gol del Mamadou però, tenia una connotació especial, de la qual segurament, no n'era conscient. Al BM Granollers li faltaven 19 gols per arribar als 19.000 a la Lliga Asobal -es disputa amb aquest nom des de la temporada 1990/91- i, la vaselina d'en Mamadou era, justament, el que feia 19 (13-19).
Font: ASOBAL
Així doncs, en una sola nit, aquest jove granollerí va veure complert el seu somni, i de retruc, va inscriure el seu nom a la història del club. Un club caracteritzat pel seu gran treball de base i que sempre ha confiat en aquesta feina per nodrir el primer equip. I no li ha anat pas malament si, després de 70 anys d'existència, continua essent l'únic club d'handbol que es manté a la màxima categoria de l'handbol estatal -l'altre és la secció d'handbol del FC Barcelona.
La meva més sincera enhorabona al Mamadou pel somni complert, al Carlos Viver per confiar-hi i al BM Granollers per tota la feina prèvia!