dimarts, 7 de febrer del 2017

La situació esclata

La situació al benjamí A de l'Esport Club Granollers feia temps que era irrespirable i va explotar justament el dia en què alguns dels jugadors granollerins es retrobaven amb antics companys del CE Llerona. Ja fa uns dies -perdoneu-me el retard-, el que havia de ser un dia de bon rotllo -més enllà dels 48 minuts que dura el partit- va acabar com el rosari de l'Aurora per les decisions que, des de fa temps -el focus de tot plegat l'hauríem de buscar abans de començar la temporada-, s'estan prenent des del club.
Centrant-nos en el partit, a tots dos equips els convenia una victòria per sortir de la zona de perill -el Llerona- o allunyar-se'n -l'Esport Club-, i l'empat no devia deixar satisfet a ningú.
L'Eduard va aconseguir, amb aquest xut, superar en Joel i marcar el primer gol del partit (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Després d'uns primers minuts de tempteig, en la primera jugada de perill real va arribar el primer gol. I en la segona, un altre gol. Al minut sis en Guillem va tenir una primera ocasió de gol que en Joel va aturar. Acte seguit l'Esport Club va recuperar la pilota i aquesta li va arribar a l'Eduard, que amb un xut creuat va marcar el primer gol granollerí. L'alegria però, va durar ben poc; en la següent jugada el Llerona va lluitar una pilota fins que va aconseguir endur-se-la i la centrada a l'àrea va trobar en Jan que va marcar el gol de l'empat. Dos gols seguits en dos minuts i poca cosa més a banda de dos xuts desviats d'en Gerard i d'en Dani.

En Jan va marcar l'empat a un només un minut després del primer gol del Granollers (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart va començar amb l'Esport Club apretant i creant ocasions -un xut llunyà d'en Pau, un xut desviat d'en Xavi i una gran ocasió d'en Nouhoun que en Joel va desviar a córner. El Llerona també va posar a prova el porter Adrià un parell de vegades i, finalment, va arribar el 2-1. A un minut de la mitja part en Pau va controlar la pilota a camp contrari i, des de molt lluny va engaltar un bon xut que va superar en Joel. El Llerona va protestar per entendre que en David, que va fer l'intent de rematar, estava en fora de joc -i ho estava- i tapava la visibilitat d'en Joel, però l'àrbitre no en va voler saber res i va amonestar l'entrenador del Llerona. I així es va arribar al descans.

En Gerard intenta centrar la pilota a l'àrea (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
EL DESPROPÒSIT ARRIBA AL FINAL
El Llerona necessitava guanyar i, tot just després del descans, va aconseguir capgirar el resultat, tot i que després, no el va poder aguantar. Al minut quatre en Pol Martínez va rematar completament sol una centrada des de la cantonada d'en Jan per fer l'empat a dos, i poc després, en Jonay -en fora de joc igual que en David en el 2-1- va fer el 2-3 en una jugada en què en Max va aturar un primer xut d'en Cesc i un segon d'en Jan, però no el tercer d'en Jonay. Els granollerins van reaccionar bé i, dos minuts després, van tornar a empatar el partit amb un gol d'en Guillem, que va aprofitar el refús d'en Joel a un xut de l'Eduard.

En Pau intenta escapolir-se de tres jugadors del Llerona (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Quedava un últim quart per desequilibrar la balança, però va ser el moment en què la mala maror a l'equip granollerí va esclatar -bàsicament per les decisions preses des de la banqueta, que no van agradar a tothom-. Hi va haver un parell d'ocasions per cada equip que van acabar en un no res i es va mantenir l'empat final. La paciència, que estava al límit, es va acabar. I les conseqüències, ja les sabem: dos dels tres màxims golejadors han marxat de l'equip per desacord amb el que passa a l'equip i amb les explicacions que es donen des del club. I ja veurem si la cosa s'acaba aquí...

Els protagonistes