dilluns, 16 d’octubre del 2017

El Fraikin no té pietat del Puerto Sagunto

Els d'Antonio Rama fan un partit molt complet i sumen tres victòries seguides
Eduard Batlles

En una tarda d'handbol a l'Ovni de Port Sagunt, David Resina es va disfressar d'extraterrestre per anotar 14 gols en un partit rodó dels homes d'Antonio Rama. Defensa intensa, joc al contracop i atac en estàtic complet, recursos suficients per superar la defensa intensa de conjunt valencià. Davant d'un equip amb, possiblement, el pitjor balanç defensiu de la lliga, el Fraikin va aprofitar el contracop i en va anotar 10. Passades ajustades per evitar que el porter Bruixola, coneixedor d'aquesta mancança, tallés la passada sortint més enllà de nou metres.
L'inici del partit va ser igualat. El Puerto Sagunto va lluir el seu nou fitxatge, Johan Boisedu, que va agafar el protagonisme ofensiu en els primers minuts. La defensa, però, el va sortir a contactar bastant amunt per evitar que exhibís el seu llançament des dels nou metres. En atac el Granollers sabia el que havia de fer, generar situacions per Adrià Figueras, que es va inflar durant la primera meitat amb sis gols de sis llançaments. Ian Tarrafeta, amb tota la responsabilitat al central, va dirigir amb encert l'equip i va ser el millor aliat de Figueras. Tot i que la primera línia no va estar especialment golejadora –només sis gols sumant laterals i central– va treballar perquè extrems i pivot sumessin. Els contracops i els penals van permetre al Granollers marxar al descans amb un avantatge de quatre gols (12-16).

El pivot del Fraikin Adrià Figueras supera la defensa de Nejc Zmavc per marcar un dels seus sis gols (Fotografia: BM PUERTO SAGUNTO)
DAVID RESINA, 26 GOLS EN DOS PARTITS
A la segona meitat, el Granollers no va tenir pietat d'un Puerto Sagunto que només ha sumat dos punts de 12 possibles. Amb un Gonzalo Porras inspirat als sis metres i un Resina que no parava d'anotar el Granollers va marxar ràpidament fins als 10 gols de diferència. I amb un 18 a 28 molt clar, el conjunt de Nikola Milos va treure l'orgull per no rebre una pallissa descomunal. El parcial de 3 a 0 a favor dels valencians va tornar a tensionar el Granollers i després d'un temps mort de Rama, per tallar la ratxa, la maquinària va tornar a respondre per sentenciar l'electrònic. Márquez va rebre minuts per continuar sumant rodatge, de la mateixa manera que Vukasin Rakocija, que de mica en mica s'està compenetrant en el joc. Pol Valera també va tenir minuts i Marc Guàrdia va aparèixer a la porteria en els darrers instants després d'un altre partit molt digne de Bombóm Almeida (9 aturades i 30% d'encert).
"Els extrems han de fer gols quan els arriben pilotes, i que els extrems llencin molt és fruit de tot l'equip i el percentatge és cosa seva. Avui s'han ajuntat les dues coses", explicava el tècnic Antonio Rama després del partit en declaracions a Ràdio Granollers. Un Rama que va admetre que l'equip físicament està bé després dels primers partits de lliga. El Granollers és cinquè amb 8 punts, empatat amb el Quabit Guadalajara, l'Abanca Ademar de Lleó i el Ciudad Encantada. Un Ciudad Encantada que, precisament, serà el proper rival del Fraikin –dissabte, al Palau– en un partit vital per situar-se entre els quatre primers de la lliga, de cara a la lluita per entrar a la Copa Asobal.

Dimarts el Fraikin sabrà el primer rival a l'EHF

Aquest dimarts el Fraikin BM Granollers sabrà quin serà el seu primer rival a la Copa EHF en un sorteig en què els rivals han sortit després de superar dues eliminatòries. Alguns d'ells ja són vells coneguts pel Fraikin, com el Holstebro, el Porto, el Chambery, el Constanta, l'Arendal o l'Anaitasuna de Pamplona. La resta de rivals són el Cocks finlandès, el Malmö suec, el Nexe i el Dubrava croats, el Hafnarfjordur islandès, el Pfadi Winterthur i el Wacker Thun suïssos, el Balatonfüredi hongarès, el Minsk bielorús o el Gwardia Opole polonès.

Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)