dijous, 26 de gener del 2017

L’Esport Club retroba el camí del gol davant el Muntanyesa

Carrillo al minut 44 i Cano al 48 encarrilen la victòria per als d'Albert Cámara
Xavi Mas

Després de dos partits en què l'Esport Club Granollers semblava donar-li l'esquena al gol, aquest diumenge aquesta dinàmica es va trencar. Dos gols dels anomenats psicològics –un a l'últim minut de la primera meitat i un altre als tres de la represa– van encarrilar una victòria per 3 a 0 que és el mateix resultat que el Muntanyesa havia aconseguit davant els granollerins en la primera volta. Ara, els d'Albert Cámara superen l'equip barceloní en la classificació –28 punts per l'Esport Club i 27 pel Muntanyesa– i se situen al novè lloc.
Els primers 20 minuts van servir per veure un Esport Club que intentava dominar la possessió sense gaire èxit i un Muntanyesa amb un joc més directe i que provava xuts des de lluny –tots desviats o massa alts–. El primer xut entre els tres pals va arribar al minut 21, obra del granollerí Carrillo, que Burgada va aturar. Els de Cámara van començar a rondar l'àrea del Muntanyesa i al minut 27 va ser Alejandro qui va estavellar un xut de fora l'àrea al pit d'un defensor visitant quan la pilota ja entrava a la porteria. Quan tot semblava encaminar al descans amb l'empat a 0 inicial va arribar el primer gol granollerí; després d'una primera acció de perill refusada per la defensa visitant, la pilota li va arribar a Alejandro, que la va penjar a l'àrea. Tres defensors del Muntanyesa van saltar però van deixar passar la pilota pensant que es perdria per la línia de fons però Javi González, entrant des de la segona línia, va sorprendre tothom, va evitar el fora de porteria, va fer la passada enrere i Carrillo, arribant en cursa, va afusellar Burgada.

El davanter de l'Esport Club Granollers Carlos Cano va tornar a sortir d'inici i va marcar dos dels tres gols de l'equip (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Amb un gol va començar també la segona; Carrillo va tallar al mig del camp una mala passada del Muntanyesa en la sortida de pilota, va buscar l'àrea, va obrir la pilota cap a Javi Sánchez i aquest va fer la centrada de la mort perquè la rematés Cano al fons de la xarxa.
Carrillo va fer lluir Burgada en el llançament d'una falta lateral i poc després Javi Sánchez va ser objecte d'un penal que Cano va transformar per deixar sentenciat el partit. El Muntanyesa, a la segona part, va provar sort amb dues faltes que Santaló va refusar bé, i va provocar amb males arts l'expulsió de Ramon Suárez, al minut 79, que es perdrà el proper partit.

Els protagonistes

Publicat el 23 de gener de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers perdona el líder i deixa escapar el partit als dos últims minuts

Xavi Mas

El CB Granollers va tenir contra les cordes el líder Aracena-CB Sant Josep però no va saber jugar els últims dos minuts i va acabar perdent 63-65 en encaixar un parcial final de 0-8. Una cistella inversemblant de Gueye, a dos segons del final, va donar la victòria a un Sant Josep que es va sobreposar a un gran primer quart dels granollerins i a una jugada amb tres tècniques en contra que situava els granollerins amb un 56-49 i possessió a poc més de cinc minuts del final.

Els protagonistes

Publicat el 23 de gener de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)