dimarts, 20 de febrer del 2018

Pas de gegant del KH-7

L'equip de Robert Cuesta venç el Mecalia Atlético Guardés i s'endú vuit gols cap a Galícia
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers va fer, a la Copa, el que s'havia quedat amb les ganes de fer a la lliga: vèncer el campió de lliga. L'equip de Robert Cuesta, en un gran partit, va derrotar el Mecalia Atlético Guardés per vuit gols, una diferència que, malgrat no ser definitiva, suposa un bon coixí per a les granollerines de cara al partit de tornada, a Galícia, de dimecres vinent.
Amb un parcial de 3-0 les de Cuesta ja van marcar-li al conjunt gallec per on aniria el partit. Eficàcia en atac, amb bona connexió amb Kaba Gassama al pivot, solidesa defensiva i una gran Nicole Morales sota els pals. L'equip granollerí va desaprofitar la primera exclusió de les gallegues i va veure com, de la mà d'una inspiradíssima Alesia Kurchankova –cinc gols gairebé seguits–, el Guardés empatava el partit a 7 gols.
La igualtat però, va durar poc, perquè passat l'empat a nou el KH-7 va fer un parcial de 4-0 (13-9) a partir de les aturades de Morales. La diferència, en arribar al descans, era de tres gols, un marge que es va mantenir bona part de la segona meitat –oscil·lava entre els tres i els quatre gols– amb intercanvi de gols i d'errors.

La jugadora del KH-7 Judith Vizuete intenta llançar mentre rep l'empenta de Marta Méndez (7) i África Sempere (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Veient que la diferència no es reduïa el tècnic visitant va apostar per una defensa mixta sobre Matthijs i Sarandeva i va arriscar amb un atac de set contra sis. Les de Cuesta van saber trobar solucions a aquests canvis tàctics i van aconseguir ampliar la diferència fins als vuit gols. El Guardés es va precipitar en atac als últims minuts i Morales va aturar-li l'última a la pivot África Sempere per deixar els vuit gols de renda definitiva de cara a la tornada de dimecres.