dijous, 22 de gener del 2015

El Felmar BM la Roca perd amb un rival més intens en defensa

El Felmar BM la Roca es va veure sorprès per un Associació Lleidatana més intens i molt efectiu en atac i va perdre per 29 a 36 tot i haver començat el partit dominant clarament. A mitjans de la primera meitat l’equip lleidatà va canviar la dinàmica del partit, va marxar als vestidors amb avantatge i l’intent de remuntada de les de Jordi Rubí es va estavellar als pals i en una defensa lleidatana al límit del reglament. La derrota per set gols, a més, suposa perdre la diferència de gols particular amb l’equip del Segrià, a qui les roqueroles havien guanyat a l’anada per quatre gols, 22-26.
Veient com va començar el partit ningú podia pensar que aquest acabaria com va acabar; les de Rubí van sortir decidides a decantar el partit al seu favor i en pocs minuts es van posar amb un clar 7-1. De mica en mica, però, l’Associació Lleidatana va millorar la seva defensa –molt més intensa que al principi– i a les de Rubí els va costar cada vegada més arribar amb claredat a posicions de xut. La diferència era gran i tenien marge per la recuperació, però aquest va anar minvant i, amb un parcial d’1 a 5 als últims minuts, les lleidatanes van capgirar el marcador.
Aquest parcial de 0-4 va arribar a ser de 0-6 amb dos gols més a l’inici de la represa; les roqueroles van començar a deprimir-se quan els seus xuts s’estavellaven als pals i de mica en mica van anar baixant els braços. Defensivament les de Rubí van ser massa toves i això ho va aprofitar l’Associació Lleidatana per trobar situacions còmodes de llançament, arribant a sis metres amb facilitat. L’ansietat per remuntar i el mal arbitratge van acabar de descentrar un BM la Roca que va arribar a perdre de 10 gols (24-34).

Publicat el 19 de gener de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Bigues planta cara al Mataró fins als últims minuts

El CHP Bigues i Riells va plantar cara a la pista del Mataró però als últims minuts se li va escapar el que hauria estat la segona victòria de la temporada. L’equip de Mariona Carmona va encaixar dos gols als primers minuts que el van obligar a anar a remolc durant tot el partit.
El Mataró va començar fort i va marcar al minut tres i al sis els dos primers gols, però de
mica en mica el Bigues va anar tancant les mataronines dins l’àrea; Marta Borràs va provar-ho amb xuts de lluny i Vane va disposar d’un penal que primer va aturar Escalas i el refús posterior va acabar al travesser. De tant insistir va arribar el gol de Gemma Camp, al segon pal, en rebre una bona passada de Borràs.
Només començar la segona part Borràs en una gran jugada personal va empatar a 2. L’alegria va durar poc perquè dos minuts després el Mataró va marcar de penal. Borràs va tornar a empatar en una falta directa i el Mataró va tornar a desequilibrar el marcador en un penal molt protestat pel Bigues. Abocades a l’atac les de Carmona van rebre dos gols més.

Laia Pera i Marta Borràs a punt de treure una falta a la segona part (Fotografia: XAVI MAS)