dissabte, 20 de maig del 2017

La classificació per l’EHF es fa pregar

El Fraikin perd contra el Bada Huesca en un partit on s'imposen les defenses

No va poder ser a la pista d'Helvetia Anaitasuna –el seu màxim rival– i al Palau, el Fraikin BM Granollers tenia una nova final per deixar gairebé sentenciada la quarta posició a la lliga. Però Carlos Viver ja havia avisat que el Bada Huesca no era un rival fàcil i així es va demostrar. Els de Viver no es van trobar mai còmodes a la pista, sobretot en atac, i van veure com als últims minuts el Huesca capgirava el marcador per acabar enduent-se la victòria.
Aquesta derrota deixa els granollerins encara en la quarta posició, amb dos punts de marge respecte als de Pamplona, amb dos partits per jugar, amb la qual cosa, la propera jornada podria esdevenir clau; el Fraikin rebrà el Naturhouse la Rioja –ve de perdre contra el Villa de Aranda (30-25)– mentre que l'Helvetia rebrà el Barça a Pamplona.
El partit va ser dominat per les defenses i les porteries. Gràcies a les primeres intervencions de Vicente Álamo el Fraikin va capgirar un 0-2 advers per posar-se 4-2. Els de Viver van liderar el marcador durant gairebé tota la primera part però van cometre massa errades en atac; les imprecisions per voler anar massa ràpid –es van desaprofitar algunes jugades de contraatac clares– i les posteriors intervencions del porter Dani Arguillas –l'exgranollerí va ser decisiu al tram final de la primera meitat i en moments clau de la segona– van permetre que l'equip d'Osca marxés al descans només un gol per sota (11-10).

Tot i jugar amb molèsties, i només a partir de la segona meitat, el pivot Adrià Figueras va tornar a erigir-se en protagonista i es va convertir en màxim golejador del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'intercanvi de gols a l'inici de la represa va beneficiar un Huesca que es va posar al davant (14-15) i que va desaprofitar dos atacs per posar-se dos gols amunt. El Fraikin, molt encallat en atac, va trobar aire amb l'entrada d'Adrià Figueras –estava tocat–, amb qui la primera línia va saber connectar en nombroses ocasions.
Amb un parell de bones defenses i dos contraatacs el Fraikin es va posar dos gols amunt (20-18) però no va saber donar-li continuïtat i amb la segona exclusió de Marc Garcia el Huesca va posar-se de nou al davant. (20-21). Álex Marcelo va complicar el partit amb el 21-23 a dos minuts i mig del final. Amb el 22-23 una aturada d'Álamo a Teixeira va donar atac per empatar però l'equip va perdre la possessió i novament Marcelo va sentenciar marcant el 22 a 24.

El postpartit

Ha arribat un punt en què a l'equip li falta benzina. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver havia avisat que els partits contra el Huesca sempre els portaven complicacions i això es va corroborar durant el partit. "Els partits contra el Huesca sempre són durs. Sempre ens costen, fins i tot els que hem aconseguit guanyar, mai han estat amb claredat. El seu treball tàctic se'ns ennuega", va explicar al final del partit. Viver, a més, va reconèixer que veu l'equip un xic cansat. "Pot sonar a excusa, però ha arribat un punt en què a l'equip li falta benzina i ens està costant tancar la temporada", va dir, tot i defensar el treball dels seus homes. "L'equip s'hi ha deixat la pell per estar a la fase de grups de l'EHF i, un cop dins, fer-hi un bon paper. Per estar a la Copa Asobal i jugar-ne la final. Ara ens queda l'objectiu final, el d'assegurar el quart lloc, i el lluitarem fins al final", va afegir. "Avui, tot i no jugar del tot bé ho hem tingut a tocar, i ara estaríem parlant d'una altra cosa", va concloure.

Publicat el 15 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)